Quantcast
Kezdőlap SzabadidőÉlményparkok/kalandparkok Élménybeszámoló a szadai safari parkról

Élménybeszámoló a szadai safari parkról

Spuriga Dóra

Magyarország legnagyobb utazócirkusza közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán. Ifj. Richter József cirkuszigazgató ötlete nyomán május 20-án megnyitott hazánk első és egyetlen autós szafari parkja. Biztonságos és egyedülálló szabadtéri szórakozási lehetőség a magyar Nemzeti Cirkusz Safari Parkja!

A gyerekek izgatottan várták a napot, hogy mikor sikerül már végre időpontot találnunk, és regisztrálnunk a safarira.

Eljött a várva várt nap, az egyik ismerősöm jelezte nekünk egyik héten, hogy a következő hét keddre vannak szabad helyek. Gyorsan regisztráltunk is rendszám alapján, amit aztán emailen meg is kellett változtatnunk, mert végül nem azzal az autóval mentünk.

Kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatunk be a park területére, ahol közelről csodálhatjuk meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait a zebmárokat…

Elautóztunk Szadáig, és a visszaigazoló emailből már tudtuk, hogy ott helyszínen lehet majd venni az állatoknak elemózsiát, természetesen külsős finomságokat nem lehet számukra behozni.

A bejáratnál kártyával nem tudsz fizetni, csak készpénzzel.

Árak: felnőtt 2500.-, gyerek (2-14 éves korig) 2000.-

Regisztrálni EZEN A LINKEN tudsz!

6500 Ft-ot fizettünk, és vettünk pluszban egy csomag répát még 500 Ft-ért, melyet a gyerekek 10 perc alatt szétosztottak az egyszerhasználatos műanyag zacsiból, de ne aggódj, még számos lehetőséged lesz majd az út során pénzt költeni, több pontnál lehet még répát vagy 1 db (!!!!) banánt venni 500 Ft-ért!

Kiruccanásunkkal és költéseinkkel viszont segítséget is nyújthatunk a bevétel nélkül maradt társulat részére. Hatalmas költségeket jelent a két társulat közel 100 állatának eltartása.

Nagy élmény volt a gyerekek számára, hogy a tevék behajoltak az ablakon és úgy adták a szájukba a répát, a zsiráfot nem érdekelte a finomság, ő le sem hajolt érte, de az elefánt ormányába tenni is mókás volt. Zsepit, nedves törlőt érdemes vinni, mert az autó belsejére és a gyerekek kezére is ráfért egy alapos tisztítás! 🙂

Az úton 5km/h sebességgel lehet haladni az autóval, és két ponton lehet kiszállni, a végpontnál pedig még lehet körhintázni, dodgemezni és gumiasztalozni is.

Összességében a gyerekeimnek jó élmény volt, ők még nem voltak más országban szafari parkban, így teljesen elvárások nélkül érkeztek meg a szadai helyszínre, nekem, aki már jártam más helyeken is, csalódás volt minden szempontból.  De a gyerekeken van a hangsúly, és az állatoknak jó nagy helyük van!

Ez is tetszeni fog