Quantcast
Kezdőlap Szabadidő Őszi szüneti programajánló

Őszi szüneti programajánló

Pöttyöslabda

Ismét itt egy iskolaszünet, méghozzá igencsak hosszú, amibe a pihenés mellett minden bizonnyal családi programok is beleférnek. Ha jól jönne ebben egy kis segítség, ha semmi ötletetek nincs vagy van néhány, de elkelne a tarsolyba még egy-kettő, akkor nézzétek végig őszi szüneti ajánlókat! Kellemes pihenést kívánunk, szuper programokat kínálunk az őszi szünetre is! És egy kis meglepetést is tartogatunk a végére…

Fiesta de los Muertos a burgenlandi Familyparkban

Az idei halloween igazán színes és különleges lesz Ausztria legnagyobb szabadidőparkjában, hiszen ebben az évben október 25-től november 3-ig mexikói módra ünnepelhettek. A 10 nap során a Familypark ismét látványos keretprogramokkal várja a látogatókat, valamint az attrakciók többsége is nyitva tart, így semmi akadálya az önfeledt szórakozásnak. A gyermekműsor középpontjában a szabadidőpark kabalafigurája, Fillippo áll, az esti szórakozásról pedig a lélegzetelállító Muerte Mistica showműsor gondoskodik. A programkínálatot a gyermekműsort követő felvonulás teszi teljessé.

Töklámpás Fesztivál

Október 26-án, szombaton este ismét ünnepi díszkivilágítást kap a Hősök tere hála a lelkes tökfaragók által a térre hozott töklámpások fényeinek. Az immár sokadik alkalommal megrendezett esemény célja kettős. Egyrészt a közönséget szeretnék megörvendeztetni a szebbnél-szebb alkotásokkal, másrészt a Gyermekétkeztetési Alapítvány munkáját szeretnék segíteni azáltal, hogy megkérik a fesztiválra kilátogatókat, járuljanak hozzá a gyűjtéshez valamilyen tartós élelmiszer adományozásával. Így ha tehetitek, ne csak az otthon elkészített remekművet hozzátok el szombaton a térre, de egy konzervet vagy bármilyen nem romlandó élelmiszert is.

Őszi szünet az Állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykertben október 23-tól elkezdődik, és egészen november 3-ig tart az őszi szünet alkalmából meghirdetett kedvezményes időszak, amely során a 14 éven aluli gyermekek jelképes, 200 forintos áron váltható belépőjeggyel látogathatják az Állatkertet. A kedvezmény mellett sok-sok látnivaló és program is várja a családokat. Lesznek többek között látványetetések, meg lehet nézni az oroszlánfókák és az elefántok tréningjét, vagy megismerkedni a bőrevő halakkal, de lesz kertészeti és bonsai bemutató is.

Zöldgömb Fesztivál

Idén harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál. A Zöldgömb Fesztivál ingyenes családi rendezvény, melyen hiteles szakértők segítségével könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket kaphattok olyan környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhattok Földünk megőrzéséhez. Játék és sok-sok nyeremény mellett az egész család számára kínálnak majd hasznos és szórakoztató programokat, ismeretterjesztő előadásokat.

Tökös hét a Skanzenben október 29-től

Tökös témahetet rendeznek a szentendrei Skanzenben az őszi szünet idején, amely során a népszerű újvilági növény, a tök nyomába eredhettek. A múzeum különféle helyszínein megtudhatjátok, milyen ételek, eszközök, játékok készültek belőle. Ezen felül bepillantást nyerhettek a tökmagsajtolás vagy a tökmagköpesztés rejtelmeibe is, kertészeti szakértők segítségével pedig a tökök sokféléségével ismerkedhettek meg. A programokra október 29. és november 3. között 9:00-től 16:00 óráig kerül sor.

60 perc alatt a Föld körül – szünidei program a Magyar Nemzeti Galériában

Az őszi szünetben keddtől csütörtökig várják a Nemzeti Galériába a 6-14 éves gyerekeket izgalmas, rájuk szabott tárlatvezetésekkel, melyek során festményekkel és szobrokkal ismerkedhetnek meg, izgalmas történeteket hallgathatnak és nem mindennapi helyszíneket fedezhetnek fel. A délelőtti vezetésekre az alsó tagozatos, míg a délutánira a felső tagozatos gyerekeket és szüleiket várják. Kedden a napsütötte Olaszországba látogathattok el, a szerdai nap témája: földön, vízben, levegőben, csütörtökön pedig a festmények és a hangok kapcsolatát fedezhetitek fel.

Arachnománia

Ha halloween, akkor pókok, denevérek, baglyok, ha Természettudományi Múzeum, akkor ráadásul tudomány és játék: halloween előestéjén remek programokkal készül a családoknak a múzeum. S hogy pontosan mire számíthattok? Lesz élőállat-bemutató madár- és más pókokkal, bütykös csótánnyal, botsáskákkal, egyéb ízeltlábúakkal. A denevérbemutató során élő denevérekkel találkozhattok az Állatkert denevérmentői jóvoltából, valamint preparált denevérekkel, akiket a múzeum szakemberei mutatnak be. Testközelből ismerkedhettek baglyokkal, lesz tárgykereső játék, madárpók-kiállítás, bábjáték a Barboncás társulattal, ízeltlábúak a mikroszkóp alatt, továbbá arcfestés, kézműveskedés, vattacukor, játék és tökök a sötét múzeumkertben.

Halloween a Füvészkertben

Immár több éve rendszeres szereplője a halloween programoknak a Füvészkert is, ahol idén október 31-én délután 5-kor kezdődnek a „rémséges” programok. A programra szeretettel várják az otthon elkészített faragott tököket, amelyeket az est folyamán a kertben ki is állítanak. A szebbnél szebb világító tökkel feldíszített kertben számos programmal várják a látogatókat. Lesz vámpírvadászat játék, amelynek résztvevői növényeket nyerhetnek, a gyerekeknek kézműves foglalkozás a bemutatóházban, a kicsit nagyobbaknak seprűlovaglás, halloween teke és boszorkánytea kóstoló is.

Kelta halloween Aquincumban

Október 31-én látogatható utoljára a „Sárkányok és madarak népe – a Csepel-sziget keltái” című időszaki kiállítás az Aquincumi Múzeumban, így ebből az alkalomból 17 órától kelta halloweenre várják a látigatókat. A Samhain a kelta naptár utolsó napja, a szó a nyár végét jelenti. A kelták úgy hitték, hogy október 31-én az evilág és a túlvilág közti határ elvékonyul, sőt megnyílik, a holtak és a természetfeletti lények pedig átjöhetnek az emberek közé. Ezt ünnepelhetitek most ti is különféle színes programokkal a múzeumban délután 5-től egészen este 10 óráig.

Halloween futás a föld alatt

Egyedülálló sportos programon vehettek részt november 3-án a kőbányai pincerendszer labirintusában. A BBU Halloween Run keretében élményfutás és gyalogtúra várja a vállalkozó szellemű (hahaha) sportbarátokat. Nem csak élsportolókat, de családokat is várnak, hiszen a hosszabb távok mellett lehetőség nyílik ovis, sulis és családi futásra, valamint gyalogtúrázásra is az ez alkalomra különleges díszítést kapó pincerendszerben.

 

+1 ötlet

Decemberi előzetes: Ismét Mikulás Expressz a Vasúttörténeti Parkban, jegyek már kaphatók!

December elején újra Mikulás Expressz a Nickelodeonnal közösen! A karácsonyi díszekbe öltözött gőzös idén december 6-án, 7-én és 8-án újra végigpöfög a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között. A szervezők valódi mesevilágot varázsolnak a gyerekek számára, mindezt az utazás élményével, egy remek koncert hangulatával és persze magával a Mikulással és manóival fűszerezve. Legyetek idén ti is részesei a csodának! Jegyek már online elővételben kaphatók a Vasúttörténeti Park honlapján! Sőt, az őszi szünet ideje alatt Facebook játékunkon akár meg is nyerhetitek jegyeteket az eseményre!

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog