Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Tengeri állatmentés témájú szetteket dob piacra a LEGO® friends, hogy inspirálja a jövő tengerbiológusait

Tengeri állatmentés témájú szetteket dob piacra a LEGO® friends, hogy inspirálja a jövő tengerbiológusait

Pöttyöslabda

A LEGO Csoport és a National Geographic Kids közös kampánnyal hívja fel a figyelmet az óceánok védelmére.

A LEGO Csoport a héten mutatta be az új, tengeri állatmentéssel foglalkozó LEGO Friends termékvonalat, amely négy szettet tartalmaz, melyek középpontjában életmentő tengeri küldetések állnak. A téma jelentőségének hangsúlyozása érdekében, a márka együttműködik a National Geographic Kids-szel, közös kampányuk során pedig arra ösztönzik a gyerekeket, hogy aktívan részt vegyenek az óceánok, és azok élővilágának megóvásában.

A LEGO Friends készleteket valós mentési helyzetek ihlették, és úgy tervezték őket, hogy a fiatal építők és felfedezők belemerülhessenek a vízi kalandokba.

Juliane Aufdembrinke, a LEGO senior tervezője elárulta, mi inspirálta őt a szettek megtervezésére: “Amikor kicsi voltam, a delfinek voltak a kedvenc állataim, így ez a téma igazán közel áll a szívemhez! A mai gyerekek szintén szeretik a delfineket, és általánosságban véve a tengeri élővilágot is, emellett nagyon lelkes óceánvédők. A Tengeri Állatmentés vonal a jövő tengerbiológusainak, mérnökeinek és természetvédőinek inspirálására szolgál – szórakoztató és játékos módon.

“Hálásak vagyunk, hogy a National Geographic Kids támogatta a tengeri állatok védelmének fontos témáját, és nagyszerű volt együtt dolgozni egy igazi tengeralattjáró kapitányával, Erika Bergmannal.”

A LEGO Csoport és a National Geographic olyan közös kampányt alkotott, amely arra bátorítja a családokat, gondolkodjanak el, hogy a mindennapokban milyen változtatásokkal tudnak többet tenni a környezetért. A National Geographic kutatója és tengeralattjáró kapitány, Erika Bergman, betekintést enged a gyerekeknek saját munkájába, a játék értékébe és abba, hogy mennyire fontos a kreatív gondolkodás annak érdekében, hogy megoldást találjunk a kihívásokra, amelyekkel óceánjaink szembe néznek.

„Ezt a kampányt azért terveztük, hogy bemutassuk a gyerekeknek, hogy a valóságban mivel jár a lenyűgöző és varázslatos tengeri élővilág gondozása. Azt szeretnénk, hogy megértsék a kihívásokat, amelyekkel a tengeri állatok szembesülnek, és arra ösztönözzük őket, hogy új ötletekkel találjanak ki a védelmükre. A LEGO Friends Tengeri Állatmentés készletek nagyszerű lehetőséget biztosítanak a gyerekek számára, hogy szórakoztató és kreatív módon mélyüljenek el a tengeri élővilág gondozásában, valamint a kampány arra is bátorítja őket, hogy aktív lépéseket tegyenek, és hivatalosan is tengeri állatbarátok legyenek. Tudjuk, hogy a mai gyerekek rendkívül elkötelezettek a bolygónk és a vadvilág védelme iránt, épp ezért izgalmas a LEGO Friends-szel közös munka, amely ötvözi a tanulást, a játékot, az inspirációt és a cselekvést” – mondta Erika Bergman, a National Geographic kutatója.

A kampány a LEGO Csoport és a National Geographic Kids felületein jelenik majd meg. További információ: https://www.lego.com/hu-hu/campaigns/sea-life-rescue

A szettekről:

Teknősmentő akció – pattanj be egy menő kétéltű járműbe és mentsd meg a sziget sziklás partján rekedt bébiteknősöket. Mielőtt visszaengeded őket az óceánba, kezeld a teknősöket a tengerparti klinikán.

Delfinmentő akció – a tengeralattjáró segítségével eljuthatsz a hajóroncshoz, hogy kimentsd a bent ragadt delfint.

Világítótorony mentőközpont – végezz életmentő kutatást a laborban, amely mellett megtalálható az oroszlánfókák játszótere, egy pihenő rész, egy iroda és egy lámpával ellátott megfigyelőszoba is, utóbbi lámpáját a világítótorony megnyomásával lehet felkapcsolni.

Mentőhajó – Ennek a nagyteljesítményű motorcsónaknak köszönhetően biztosan nem vesztegetsz el több időt a beteg állatok szállítása közben. A motorcsónak tartalmaz egy indító funkcióval ellátott szerkezetet, egy hordozható forgódarut és egy őrtornyot is.

Ez is tetszeni fog