Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok TOP 5 magyar vállalkozó anyuka, akik gyermekjátékokat készítenek- környezettudatosan!

TOP 5 magyar vállalkozó anyuka, akik gyermekjátékokat készítenek- környezettudatosan!

Évi Hernaez

Rohamléptekkel közeleg a karácsony, és bár ebben a csodálatos indián nyárban nehéz ráhangolódni, én idén mégis úgy döntöttem, hogy időben beszerzem az ajándékokat. Lázasan keresgetem a legtutibb meglepetéseket a szeretteimnek. Az elmúlt években fogyasztói szokásaim teljesen átalakultak, igyekszem tudatosan vásárolni. Odafigyelek a termékek minőségére, újrahasznosíthatóságára, tartósságára, emellett pedig nagyon fontosnak tartom a kézműves vállalkozók támogatását.

Hogy ti is megismerhessétek a kedvenc magyar vállalkozó anyukáimat, néhány héttel ezelőtt cikksorozatot indítottam. Itt olvashatjátok a TOP 5 bevásárlóeszközt készítő vállalkozás listáját, itt pedig a gyermekruha varró tudatos édesanyákat gyűjtöttem össze.

Két és fél éves kisfiam idén karácsonyra (a könyvek mellett) természetesen játékokat fog kapni. Gondoltam, segítek Nektek ötletet meríteni, jöjjenek hát az én kedvenc márkáim.

Top 5 kézműves gyerekjáték-készítő vállalkozó anyuka

  1. MiLi

Fridrik Noémi gyapjúból készült babáiba első látásra beleszerettem. Noémi -aki egyébként színésznőként dolgozik egy színházban- kislányai Waldorf óvodába járnak. Nagyon fontosnak tartotta, hogy gyermekeit természetes anyagok vegyék körül. Úgy alakult, hogy a különalvást megkönnyítvén angyalkákat szeretett volna adni a lányainak, filcből, de nem talált olyat a piacon, ami megfelelt volna az elképzeléseinek. Elkészítette tehát ő maga, és ezzel megszületettek a MiLi babák.

A csodaszép Waldorf angyalok minden kisgyerek játékkészletében megállják a helyüket, és bár nekem fiam van, de lesz MiLi babája. Hiszen ki mondta, hogy babázni csak a lányoknak szabad?:)

 

  1. ByPippa Babaházak

Amikor ilyen csodákkal találkozok, akkor azért bánom egy picit, hogy nincs egy lányom- meg hogy már kinőttem a babázós korszakból. Az elképesztő részletességgel kidolgozott ByPippa babaházak minden kislány szobájában alapdarabok lehetnek.

Pál Piri két gyönyörű kislány édesanyja, hatalmas lelkesedéssel, kézzel készíti a szebbnél szebb fa házikókat, az 1:12 arányú berendezési tárgyakat, babalakás-textileket.

  1. Ihar Handpainted

Kontra- Fritz Lilla és férje két gyerek mellett kezdtek el gyermekszoba- kiegészítőket készíteni. Matatófalak, memóriajátékok, csodaszép játékládák kerülnek ki a kezeik közül. Minden egyes darab kézzel készül, elsősorban fából. A legtöbb dolog egyedi megrendelés alapján készül, nincsen közöttük kettő egyforma. Tökéletes névre szóló ajándékot rendelhettek tőlük!

  1. Crooocus

Nagy- Sverteczki Zsófia első gyermeke születése után kezdett gyerekszoba-kiegészítőket horgolni, amikor a szekrény előtt állva rájött, hogy mekkora pazarlás kidobni az elnyűtt ruhákat. Ma már két gyerek édesanyjaként terelgeti vállalkozását, a környezettudatosság központi szerepet játszik nála. Hivatásának érzi a környezettudatos gondolkodásmód közvetítését és a gyermeki ízlésvilág alakítását a tárgyi környezeten keresztül.

  1. Török Szilvi Varázslatos Pecsétje

Török Szilvi nagycsaládos anyukaként olyan fanyomdákat készít, melyek növelik a gyerekek önbizalmát és iskolába járó kedvüket. Pecsétes foglalkoztató füzetei a természet megismerésére sarkallják a kicsiket. Pedagógusoknak ötletes és igazán személyes ajándék lehet pecsétcsomagja. A fakockákat saját tervezésű kraft dobozkába teszik, a füzetek, könyvek szintén kraft borítóval rendelkeznek. A dobozok pamut pékzsineg csomagolást kapnak.

Ez is tetszeni fog