Quantcast
Kezdőlap KedvencekTudatos gyerekkor TOP 5 magyar vállalkozó anyuka, akik gyermekruhákat és babatermékeket készítenek- környezettudatosan!

TOP 5 magyar vállalkozó anyuka, akik gyermekruhákat és babatermékeket készítenek- környezettudatosan!

Évi Hernaez

A magyar vállalkozó anyukák híre messze földre is eljut: Spanyolországban élve is visszatérő vásárlója vagyok kis hazám kézműves csodáinak. Hiába keresem, nem találok olyan minőségű termékeket, mint amilyen az ő dolgos és kreatív kezeik alól kerülnek ki, vásárlókezelésükből pedig tényleg tanulhatnának a külföldi kollégák. Szerettem volna egy kis összefoglaló körképet festeni az általam legkedveltebb vállalkozó anyukák munkáiból, cikksorozatban mutatom be őket. Az első részben zero waste bevásárló eszközöket készítő vállalkozókat soroltam fel, ma a varrónőkön a sor.

Top 5 a kedvenc gyermekruhát készítő vállalkozó anyukáimról

Mindig kislányt szerettem volna: szoknyákat, ruhácskákat, csatokat és mintás hajgumikat. Amikor az ultrahangon egyértelműen kirajzolódott, hogy bizony fiús anyuka leszek, gyorsan elengedtem az ilyen jellegű álmaimat. Nem volt azonban időm elkeseredni, mert a boltokat végigjárva rájöttem, hogy egy kisfiút is lehet ugyanolyan lelkesedéssel öltöztetni, mint egy kislányt. Azóta sincs megállás! A tudatosság jegyében igyekszem nem fast fashion ruhákkal feltölteni a fiam szekrényét, hanem inkább egyedi, kézzel készült, jó minőségű és tartós dolgokat vásárolok olyan magyar kézműves anyukáktól, akik mind a készítés, mind a csomagolás során odafigyelnek a környezettudatosságra.

  1. Varianno

A Varianno megálmodója, Bokros Anett mindenre odafigyelt: nemcsak anyagválasztásban, hanem kihasználhatóságban is abszolút környezetbarát ruhadarabokat készít.

Gondosan válogatott alapanyagokból a vevővel együtt tervezi meg a többfunkciós, kifordítható ruhákat, hogy valóban sokáig hordhatóak legyenek. Nem pazarol, a szabás során keletkezett anyagdarabokból masnikat, arctisztító párnákat és nyálfogó kendőket varr.

  1. Nini Kuckó

Tóth Kata, a Nini Kuckó szülőanyja két kislány mellett menedzseli vállalkozását. Sokszor éjjel válaszol a leveleimre, részletesen és türelemmel magyarázza, hogy milyen méretekre van szüksége, küldi a rengeteg anyagról a képet, ötletel velem. Ruhák, ágyrács-védők, hálózsákok, ovis szettek, tornazsákok kerülnek ki a Nini Kuckóból, mind minőségi pamut anyagból. Újrahasznosított, teljesen lebomló papírcsomagolásban, vegán bőrcímkével megjelölve indulnak útjukra a termékek.

  1. Biboshop

Bugyorkát Mohácsi Anett találta ki, egészen rafinált és nagyon hasznos dolog a még nem nagyon mocorgó babáknak: olyan, mint egy hálózsák, de mégsem. Ha olyan izzadós babád van, mint amilyen az én kisfiam, mindenképp szerezz be egyet, mert a legjobb megoldás, ha nem akarsz egész éjjel azon aggódni, vajon megfázik-e, vagy a fejére húzza-e a takarót. Anett is a kislánya mellett varr csodaszép dolgokat, simlis sapkái egyáltalán nem tömegtermékek, cumitartós nyálkendője pedig szintén nagy találmány a Bugyorka mellett.

Ő is környezettudatos kézműves anyuka, biopamutot használ és újrahasznosított papírba csomagol.

4 Lindishop

Diósi Evelin nemcsak gyerekruhákat varr, hanem anyukáknak is. Ajándékba kaptam egy hordozós pulcsit, amit ő készített, és a hűvös őszi napokon bizony imába foglaltam a nevét minden alkalommal, amikor magamra kötöttem a kisfiamat.

Gyereknadrágjai kényelmesek és a végtelenségig nyűhetők, ha nem nőne ilyen gyorsan a fiam, évekig használhatnánk őket. Így viszont néhány hónap után fájó szívvel ajándékozom tovább őket, hogy még vagy három kicsit kiszolgáljanak. “Cafatfaló” kincskereső nadrágjaihoz maradék anyagokat használ, ügyel arra, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljen.

  1. Csillagom

Naár Csilla a többi kézműves varró anyukához hasonlóan egyedi kéréseket is teljesít, bátran lehet tőle gyerekruhákat is rendelni. Listámba viszont pelenkázó neszeszerjei miatt került be: ezek az egyedi, garantáltam maximálisan kihasználható táskák ajándékként is megállják a helyüket, várandós barátnőm csomagjában helyet kapott ez az almás szett, ami a képen látható.

Csodaszép ovis zsákjai egyediek és névreszólóak, jó szolgálatot tesznek az évek alatt.

Csilla zerowaste termékeivel járul hozzá a környezettudatossághoz.

Ti sem szeretitek a tömegtermékeket? Nektek is van kedvenc gyerekruha készítőtök? Meséljetek!

Ez is tetszeni fog