Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... Top Tíz Titok – Anyukák vallomásai

Top Tíz Titok – Anyukák vallomásai

pottyos

Kisgyerekes anyukák őszintén mesélnek arról, milyen szülők is ők valójában, mit gondolnak más anyukákról, vagy mi hiányzik nekik korábbi életükből.

1. Anyu szeretne egyedül maradni
„Most magammal foglalkozom” – na, ez az, amit nem mondasz többet, ha egyszer szülő lettél. A cikk szerzőinek kutatásából kiderül, hogy a kisgyerekes anyukák legnagyobb részének, 23%-ának ez az egyedül töltött, saját maguk apróságaival foglalkozós idő hiányzik a legjobban a baba születését megelőző időszakból. „Néha alig várom, hogy elszabaduljak a gyerekeimtől. Még a férjemtől is. Egy kicsit egyedül kell lennem” – írja egy anyuka. Ez a kis magány értékesebb a jobb formában lévő testnél és az alvásnál is, amit 14% tett az első helyre.

anya kadban

Kép: Alexandra Grablweski

2. Szoptatás? Most már elég
Már jó ideje vitás kérdés a szoptatás, és bizony az anyukák sem értenek mindig egyet. Sőt. Míg a szoptatós anyukáknak csak 18%-a ítéli el azokat, akik egyáltalán nem szoptatnak, fordított helyzetben 42%-os az arány: a nem szoptatós anyukáknak majdnem fele kiakad azokon, akik túl soká táplálják így gyermeküket. „Egészen 2 éves koráig szoptattam a kislányomat, de anyukámon és a férjemen kívül nem mondtam el senkinek” – írja egy válaszadó.

3. Hát ez betegen küldi iskolába a gyereket
A fiadnak fáj a hasa, de hányni még nem hányt, viszont fontos lenne, hogy bent legyél a munkahelyeden. Beküldöd az iskolába vagy otthon maradsz vele? Ha a válaszolók 49%-ára hasonlítasz, akkor bizony beküldöd. „Adtam egy fájdalomcsillapítót a gyereknek, és beküldtem az oviba lázasan” – vallja be egy anyuka. – „Arra jutottam, hogy valószínűleg úgyis benn szedte össze, én viszont már 15 napot hiányoztam a munkahelyemről miatta.”

4. Újrakezdés? Jöhet!
Kérdezd meg bármelyik anyukát, azt fogja mondani, hogy elégedett azzal, ahogy a dolgok alakultak. Titokban azonban 71%-uk bevallja: ha újrakezdhetné, bizony máshogy csinálna néhány dolgot. 23% máshoz menne férjhez, 21% több gyereket szeretne, 19% pedig a karrierjén változtatna. 4% még azt is bevallotta, hogy a gyerekvállalás kérdésében is máshogy döntene. „Szeretem a gyerekeim, és semmiért nem cserélném el őket, de néha arra gondolok, ha újrakezdhetném, később szülném meg őket” – mondja egy anyuka. – „Jó lenne néha csak úgy, spontán csinálni dolgokat, és csak magam miatt aggódni.”

5. Alvás vagy szex? Az előbbit kérem
Ha a gyerekek végre lefeküdtek és csendes a lakás, az anyukák 53%-a inkább jól kialudná magát, mint hogy egy észvesztőt szexeljen. A kutatásban vizsgált anyukák körében általános a fáradtság. Ahogy egyikük megfogalmazta: „Mindenki azt mondja, hogy élvezd ki a gyerekeiddel töltött időt, amíg még kicsik, de néha olyan kimerült vagyok, hogy ez az élvezet csak még több erőfeszítésnek tűnik.”

alvo anya

Kép: Larsen&Talbert

6. A kütyüre figyel a gyerek helyett
Jó hír: a válaszadó anyukáknak mindössze 5%-a mondta, hogy sérült már meg gyermekük azért, mert ők épp chateltek vagy a netet böngészték. A rossz hír: 18% vallotta, hogy épphogy megúszta. Vagyis a válaszadók mintegy negyede fordít az indokoltnál nagyobb figyelmet valamely kütyüjére. El az iPhone-tól, Anyuka!

7. Gyógyszerezi… a gyereket
Ismerős a helyzet: anyuka érvel az ordító gyerekkel 8000 méter magasan. Talán már te magad is kerültél ilyen szituációba. Úgy tűnik, a cél szentesíti az eszközt: az anyukák 18%-a annyira fél attól, hogy egy hosszú autó- vagy repülőúton kezelhetetlen lesz a gyereke, hogy gyógyszert ad be neki, hogy nyugton maradjon. A válaszadók 8%-a azt is bevallotta, hogy egy átlagos, otthon töltött estén is megteszi, ha egy kis csendet szeretne.

8. Ítél és ítéltetik
Érezted már azt, hogy a melletted álló anyuka megvetően néz rád, miközben a gyereked fegyelmezed? Nos, nem tévedtél. A válaszadók 88%-a mondta, hogy határozott véleménye van arról, más anyák vajon jól vagy rosszul nevelik-e a gyermeküket. 66% mondta, hogy a rosszalkodó gyerek az anyukát minősíti, és bizony a súly-problémák is szülő felé irányítják a rosszalló pillantásokat. 37% elítéli az anyukát, akinek túlsúlyos a gyereke, 34% pedig azt is megvetéssel figyeli, ha gyorskaját eszik a gyerek.

9. Van kedvenc gyereke
Bármire megesküdnél, hogy egyformán szereted mindkét gyereked, ám a válaszadók 14%-a bevallotta, hogy titokban van „kedvence”. Egyikük így fogalmazott: „Egyformán szeretem az összes gyerekem, de az egyiket jobban kedvelem. Igyekszem nem éreztetni velük, de néha nem vagyok benne biztos, hogy sikerül.”

anya gyerekekkel

Kép: Getty

10. A gyerek jó kifogás
„Beülünk egy italra?” – kérdezi egy ismerősöd, akire nem vagy kíváncsi. Ilyen szituációkban az anyukák 84%-a szerint kiváló kifogás a gyerek. 45%-uk állítja, hogy havonta egyszer biztos kivágja magát valamilyen meghívás alól a gyerekre hivatkozva. Egy anyuka még azt is beismerte, hogy a férje előtt sem átallja felhozni ezt: „Házi feladatra, mosásra hivatkozva vágtam már ki magam a szex alól”.

telefonalo anya

 

Forrás: www.parenting.com

Ez is tetszeni fog