Quantcast
Kezdőlap Programajánló Vad élmények Nagykőrösön: megnyitja kapuit hazánk egyetlen autós szafariparkja

Vad élmények Nagykőrösön: megnyitja kapuit hazánk egyetlen autós szafariparkja

Pöttyöslabda

Ünnepélyesen átadták a Richter Safari Parkot. Április 14-től több mint harminchektáros területen kalandozhatunk végig, és pillanthatunk bele a vadállatok világába Nagykőrösön. Ifj. Richter József szafari- és cirkuszigazgató elmondta, hogy a szafari park egyedülálló turisztikai látványosság, egyben egy hosszú folyamat eredménye, mely során a modern állatvédelmi elvárásoknak tesznek eleget.

„Családtagként szeretett vadállatainkat kivonjuk a cirkuszi munkából, és a szafari a továbbiakban egyfajta vadállat menhelyként is fog működni, akár külföldről is tudunk befogadni állatokat.”

Közel kétszáz állat mindennapjaiba tekinthetünk bele a három kilométer hosszú útvonalon végighaladva. A szafari mellett élménypark, állatsimogató, dinópark, és egy hatalmas óriáskerék a Safari Eye fokozza az élményeket. Ha mindez még nem nem lenne elég, cirkuszi előadásokkal is kényeztetik az idelátógatókat az útvonal végén felállított cirkuszsátorban. A nyár egyik legnépszerűbb látványossága, a balatoni elefántfürdetés is itt lesz ezentúl Nagykőrösön, a park területén található négyhektáros tóban.

Az ünnepélyes átadón a szalagot Ifj. Richter József, szafari- és cirkuszigazgató és a Kossuth-díjas cirkuszalapító Richter József mellett Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, valamint Földi László, országgyűlési képviselő vágták el.

„Nagyon pozitív a véleményem a Richter család munkásságáról, és biztos vagyok benne, hogy amint a cirkusz világában, a szafari világában is a minőséget képviselik. A park tovább erősíti Nagykőröst a turisztikai térképen. Reméljük, hogy sokan meglátogatják majd a várost, ami a helyi vállalkozások számára is előnyös lesz.” – mondta el Dr. Czira Szabolcs polgármester.

„Számomra is óriási élmény volt, hogy egészen közelről megcsodálhattam a zebrákat, zsiráfokat, tevéket…, és az állatok többségét kézből etethettem. El tudom képzelni, hogy egy gyermek szára milyen lehet ezt átélni. Itt Nagykőrösön nincsenek váraink, de vannak szép épületeink, múzeumaink, és most a korona, a Richer Safari Park!” – tette hozzá Földi László, országgyűlési képviselő.

”Mindig arra törekedtem, hogy az állatoknak a legjobb körülményeket biztosítsam, akkor is, amikor még részt vettek a cirkuszi munkában, és ez termesztésen így lesz a szafariparkban is.” – fejtette ki Ifj. Richter József, aki a megnyitón elmondta, hogy rengeteg munka és kitartás előzte meg a nyitást, és mindent elkövettek azért, hogy az állatok számára ideális környezetet teremtsenek.
„Nagy előny, hogy 28 éve az ország legnagyobb cirkuszát üzemeltetjük, rendelkezünk olyan kapcsolatokkal, tapasztalattal, tőkével, ami a szafaripark létrehozásában elengedhetetlen volt.” – tette hozzá Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, aki azt is elárulta, hogy óriási az érdeklődés, az első hétvége már teltházas. A továbbiakban minden hétvégén és ünnepnapon lesznek nyitva, illetve júniustól a tanítási szünetben heti a hétfőt kivételével minden nap.

A belépéshez regisztrálni kell itt:
www.safaripark.hu
https://www.facebook.com/safariparkrichter/

Ez is tetszeni fog