Quantcast
Kezdőlap Uncategorized 5 tipp, hogy emlékezetes legyen az első nap!

5 tipp, hogy emlékezetes legyen az első nap!

pottyos

Vége a nyárnak, lassan indul a bölcsi-óvoda-iskola, kinek mi. Tedd emlékezetessé az első napot valamilyen különlegességgel, amire élmény lesz visszaemlékezni!

 

Vége a nyárnak, lassan indul a bölcsi-óvoda-iskola, kinek mi. Tedd emlékezetessé az első napot valamilyen különlegességgel, amire élmény lesz visszaemlékezni!

1. Fényképezd le indulás előtt

elso nap 01
Csinálj egy fotót gyermekedről az ajtóban, amint indulásra készen áll. Az első napok történelmi jelentőségűek, ezt mindig jó lesz visszanézni! Kezében az uzsonnás táska, vagy hátán az iskolatáska. Lelkesedés és izgatottság tükröződik az arcán.

2. Vegyél neki valamit, ami majd csak ballagásra lesz jó rá

elso nap 02
Tippeld meg, nagyjából mekkora lesz a ballagásra gyermeked, és vegyél egy akkora pólót, ami akkor lesz jó rá! Most még viccesen nagy lesz rá, ezért jó lesz visszanézni, hogy bizony belenőtt. Pólóra írható tollal rá is írhatjátok, mit üzen a néhány évvel későbbi önmagának.

3. Írjátok le, hogy mi szeretne lenni

elso nap 03
Most még a mindenféle új benyomások előtte állnak, de az óvoda-iskola végére nyilván jelentősen át fognak alakulni a preferenciái. Írjátok össze: mi szeretne lenni, mi a kedvenc étele, ki a kedvenc mesehőse, stb. Készítsetek egy naplót, és igyekezz úgy feljegyezni a dolgokat, hogy néhány év múlva is értsétek, mit miért választott, amikor majd jót nevettek rajta.

4. Fényképezd le a barátaival

elso nap 04
Az első nap az ismerkedésről szól, de sok évekre szóló barátság megszületik ilyenkor. A nap végén fényképezd le azokkal, akikkel elmondása szerint a legtöbb időt töltötte. Hátha barátok lesznek, és akkor milyen sokat fog érni évek múlva ez a kép!

5. Írjátok le, milyen volt az első nap

elso nap 05
Írjátok le részletesen, hogy milyen volt az első nap. Hogy érezte magát, mi volt az ennivaló, finom volt-e, szimpatikus-e az óvónéni, stb. Az első benyomásokra a legritkább esetben emlékszünk, amikor már megismertük az adott közösségben lévő embereket, illetve az adott helyzetet, szokásokat. Ha feljegyzitek ezeket, akkor később meg tudja nézni, mit ítélt meg helyesen elsőre.

Neked van valamilyen ötleted az első napra?

Ez is tetszeni fog