Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... 5+1 anyatípus, akit minden játszótéren megtalálsz

5+1 anyatípus, akit minden játszótéren megtalálsz

pottyos

A kismamák közössége, egy különös világ, ahová azonnal belepottyan az ember, ha gyermeke születik. A játszótéren különféle személyiségű anyukákkal ismerkedhetsz, és éppen a különbözőségük miatt lesznek annyira szórakoztatóak. Jöjjön, hát néhány példa, a teljesség igénye nélkül.

Az ősanya
Az ősanyát akár a természet gyermekének is nevezhetnénk, már a külseje is annyira natúr, hogy már-már irigylésre méltó. Neki nincs szüksége sminkre vagy hajfestésre ahhoz, hogy jól nézzen ki. Nem is költene soha fodrászra, hiszen többnyire hosszú sörénye van, amit ő maga ápol, mindenféle házi csodaszerrel. Esze ágában sincs a divatot követni, mert csak és kizárólag a praktikumra törekszik. Egy ruha legyen kényelmes, ha egy-két számmal nagyobb méret, az sem gond. Gyermekének legszívesebben természetes alapanyagú, fa játékokat vásárol, és ameddig csak lehet, előnyben részesíti a hordozókendőt a babakocsival szemben. Ő az, aki még nagycsoportos korú gyermekét is biztosan szoptatja és nagyon büszke erre. A nyilvános szoptatás sem okoz neki gondot, bátran, bárhol bármikor képes megetetni a gyerekét a legkisebb feszélyezettség nélkül. És így van ez jól. Ha ebben a pillanatban a világ valamelyik játszóterén találkoznál vele, biztosan éppen szoptatna az egyik padon és arra sem venné a fáradtságot, hogy kebleit legalább félig-meddig szemérmesen letakarja.

Az okoskodó
Az okoskodó kismama, állandóan okoskodik, vagy okoskodónak tűnik még akkor is, ha valójában tényleg okos. Hiszen az összes szakirodalmat kívülről tudja, ha gyereknevelésről van szó, bátran osztogatja a tanácsokat bárhol, bárkinek még akkor is, ha egyáltalán nem kérik tőle. Általában bandába verődve cseveg a többi kismamával, a kör közepén állva állandóan magyaráz. Minden problémára van egy jó ötlete, és ha történik a gyerekeddel valami kellemetlenség, amit szívesen megbeszélsz a többiekkel, ő biztosan rákontráz, egy sokkal kacifántosabb történettel, amit néma csend követ, mert egyszerűen senki, semmivel nem tudja überelni. Mindenki ismeri a játszótéren és ő is mindenkit ismer. A gyereke biztos, hogy már másfélévesen folyékonyan megtanult beszélni, és az anyukájához hasonlóan kicsiben osztja az észt a többi pindurnak. Ha ebben a pillanatban a világ valamelyik játszóterén találkoznál vele, biztosan éppen arról mesélne, hogyan érte el egy csodás módszerrel azt, hogy a kicsikéje hathetes korától átaludja az éjszakát.

A munkamániás
A munkamániás kismama, többnyire felelős beosztását hagyta el, a baba érkezése miatt. Nehezen viseli az otthon töltött napokat, és szinte lesben áll mikor mehet végre vissza dolgozni. Napi kapcsolatban van a régi kollégákkal, figyelemmel kíséri a távollétében folyó projekteket és sajnálja, hogy nem vehet részt benne. Napközben egy percre sem tudja elengedni magát azért, hogy pihenjen, mert energiakészlete kiapadhatatlan. Babája alvásidejében könnyedén elsajátít egy újabb idegen nyelvet, de egyes típusok annyit képesek tanulni, hogy a másod és harmad diplomát is simán beszerzik. Gyermekét pontos időbeosztás szerint neveli, amitől semmiképpen sem szeretne eltérni, kicsit az egész anyaság dologra úgy tekint, mint egy megoldandó határidős feladatra. Ha ebben a pillanatban, a világ valamelyik játszóterén találkoznál vele, éppen telefonálna, és halaszthatatlan ügyeket intézne.

A magányos farkas
A magányos farkas anyukát onnan ismered fel, hogy többnyire egyedül, a hangos kismamacsoportoktól leszakadva ver tanyát, ha a játszótérre merészkedik. Remekül eljátszik egyedül is a gyerkőcével, és ha valaki véletlenül megszólítja, zavartan néz rá, hiszen neki egyáltalán nincs kedve bájcsevegni. Messziről figyeli a többieket, és magában élesen kritizál vagy remekül szórakozik. Ha olyasmit hall, ami számára érdekes elraktározza, de ha mégis lenne valamihez hozzáfűznivalója, akkor is inkább hallgat. Kerüli a konfliktust, soha senkinek nem mondaná meg a véleményét, esetleg csak akkor, ha nagyon muszáj. Ha mégis megismerkedik másokkal, akkor is tartja a három lépés távolságot, mert nehezen barátkozik. Mások kicsit felsőbbrendűnek, vagy sznobnak gondolják, pedig szó sincs erről, ő csak zárkózott természetű. Gyermeke többnyire nyitott és barátkozó, ami elég megdöbbentő, de így talán ő is több lazaságot tanulhat az élettől. Ha ebben a pillanatban, a világ valamelyik játszóterén találkoznál vele, biztos elmerülten csúszdázna vagy homokozna a gyerekével.

Az aggodalmaskodó
Az aggodalmaskodó anyuka ismérve, hogy reggeltől estig, nonstop aggodalmas. A sok aggódás annyira lemeríti, hogy egy átlagos kismamához képest körülbelül másfélszer fáradtabbnak érzi magát. És sokkal több ránca van a homlokán is. Már a játszótérre érkezés pillanatában jól látható arcán az aggodalom, ami el sem tűnik, az egész levegőztetés ideje alatt. Három mondatot ismételget sorban egymás után, sikítozva a gyerekének: Nem szabad! Ne csináld! Vigyázz! Ha a kicsi mászókázik, azon aggódik, nehogy leessen, ha hintázik, nehogy kiessen. Ha kismotorozik, nehogy elessen, ha homokozik, nehogy szemcse kerüljön a szemébe. Nincs egy nyugalmas pillanata egész nap, mert mint egy agárkutya úgy figyeli, az ő egyetlen kicsikéjét. Meggyőződése, ha egy másodpercre is szem elől téveszti, máris megtörténik a baj. Ha ebben a pillanatban, a világ valamelyik játszóterén találkoznál vele, biztosan éppen a gyereke után rohanna, mert túl gyorsan hajtja a kismotorját.

A tökéletes
És végül, de nem utolsósorban jöjjön a tökéletes anyuka, aki mindenben tökéletes és éppen ettől olyan idegesítő. Már a külsejében is makulátlan, ahogy a gyermeke is. Gyönyörű a frizurája mindig mindennap, és szolid sminkre is van ideje, mindig mindennap. Ruhája rendkívül csinos, és az utolsó divat szerinti és a babája is márkás bébi ruhákban mászókázik. A babakocsiért minimum félmillió forintot fizetett és tuti, hogy még a gyerek homokozó lapátja is valamelyik design bababolt limitált szériás terméke. Táskáját nem a szeme alatt hordja, mint a többi közönséges kismama, hanem elegánsan a karjára veti. Egyetlen gramm súlyfelesleg sincs rajta, még akkor sem, ha csupán pár hete szült. Ahol csak jár néma ámulat követi, és mivel annyira csinos, a példáját követve még az is gyereket akar, aki egyébként még soha nem gondolkodott el rajta, mert annyira félti a vonalait. Ha ebben a pillanatban, a világ valamelyik játszóterén találkoznál vele lehet, kicsit ideges lenne, mert valaki ellopta az őrizetlenül hagyott babakocsiját.

Pető Amy

Ez is tetszeni fog