Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia 6 bevált módszer a hisztik csökkentésére

6 bevált módszer a hisztik csökkentésére

Éva Magazin

Az alábbiak közül biztos van egy-kettő, ami nektek is beválik majd.

Az alábbi hat módszer közül valami biztos működik, de magunknak kell meghatároznunk, miért éri meg vállalni a konfliktust. Ross W. Greene amerikai gyerekpszichológus ezt kosármódszernek nevezte: szortírozni kell, mi az, amihez mindenképp ragaszkodunk (pl. biztonsági öv bekötése), miről dönthet a gyerek (pl. autós vagy dinós zokni), és mi az, aminél adott esetben köthetünk észszerű kompromisszumot (nézhet-e még egy Dr. Plüssit).

1. Cadre, a francia csodafegyver

A francia nevelési módszerek az utóbbi években kaptak nemzetközi publicitást. A cadre kifejezés kiszámítható kereteket takar, ahogyan a Párizsban élő Pamela Druckerman, a Nem harap a spenót szerzője írja könyvében. A kereteket szigorúan és tekintéllyel tartatják be a szülők, magyarázkodás nélkül. Szerintük ha a gyerek túl sok választási lehetőséget kap, nem tud dönteni, összezavarodik, és kitör rajta a hisztéria.

2. Tankolás

A népszerű amerikai gyermekgyógyász, Harvey Karp ajánlotta, hogy a szülő a nap folyamán többször – de sohasem a hisztihez kapcsolódva – szenteljen kizárólagos és zavartalan figyelmet a gyereknek, hogy az ne dühös követelőzéssel próbálja aztán megszerezni a napi figyelembetevőjét.

3. Napi ritmus

Ha a napnak van egy kiszámítható menete, következetesen betartott szabályokkal, az biztonságot, stabilitást ad a gyereknek.

Olvass tovább >>

Ez is tetszeni fog