Quantcast

A lélek hatása a testre

pottyos

A lélek! Ez a megfoghatatlan, „misztikus” valami, amit a legtöbb ember nem tud hova tenni. Létezik egyáltalán? Ha igen, akkor hol leledzik?! Szerintem erre aligha lehetne biztonsággal válaszolni. Vagy legalábbis igen merész az az illető, aki azt hiszi, hogy mindezt tudja. De talán teljesen lényegtelen, hiszen ma már tudományosan is bizonyított tény, hogy a lélek, hatást gyakorol a testre.

A lélek! Ez a megfoghatatlan, „misztikus” valami, amit a legtöbb ember nem tud hova tenni. Létezik egyáltalán? Ha igen, akkor hol leledzik?! Szerintem erre aligha lehetne biztonsággal válaszolni. Vagy legalábbis igen merész az az illető, aki azt hiszi, hogy mindezt tudja. De talán teljesen lényegtelen, hiszen ma már tudományosan is bizonyított tény, hogy a lélek, hatást gyakorol a testre. Az emberek többsége kétkedve fogadja ezt az állítást is, de ha egy kicsit is a szívébe tekint, máris érzi, hogy „van itt valami” amit érez, sejt, de nem tudja megmagyarázni. Sokan azt gondolják, hogy amit nem látnak, nem tudják megfogni, és a tudomány elutasítja, akkor az nem is létezik. Hosszan lehetne itt sorolni a „bebizonyíthatatlan” dolgokat, amikről mégis mindenki tudja, hogy VAN.

lelek test

Él egy Ember messzi földön, akinek sikerült bebizonyítania azt, hogy a lélek miért és hogyan hat a testünkre. Mivel orvosként dolgozott, így a tudás, és a technika is a rendelkezésére állt, hogy mindezt tudományosan is alátámassza. Hogy ki Ő?! Szerintem az egyik, legzseniálisabb ma is élő lángelme, aki hihetetlen sok ember életét mentette meg a világrengető felfedezésével. Dr. Ryke Geerd Hamer ez a felfoghatatlan tudású Ember!

Én például neki köszönhetem, hogy legkisebbik gyermekem, Katica kigyógyult az igen súlyos allergiájából. Mindez 2007 márciusában történt, amikor is kétségbeesve kerestem gyermekem gyógyulásának a lehetőségét. Egy előadáson hallottam, hogy minden betegséget mi okozunk magunknak, így természetesen mi tudjuk kijavítani is a „hibát”. Annak idején az egészségügyi iskolában tanultunk úgynevezett pszichoszomatikus megbetegedésekről, így nem állt tőlem távol ez a gondolatmenet. De ez valami egészen más volt! Valami új, és izgalmas felfedezés, miszerint minden, amit létrehozunk a testünkben, helyreállítható! Ha bármi, helyreállítható e szerint az Ember szerint, akkor mire várjunk? Katica egészséges lehet ismét, és ez csak rajtunk múlik?! Csekélyke tudásunkkal felvértezve hazamentünk, és éreztük, hogy valami izgalmas dolog kezdődik. Csak annyit tudtunk, hogy minden megbetegedést egy lelki konfliktus indít, és ha ezt megoldjuk, akkor a szervezetünk magától helyreállítja az ideális működését. Néhány napba beletelt, mire megtaláltuk, hogy mi okozhatta Katica allergiáját az elmúlt 8 hónapban.
Az allergia kezdete előtt pusztult el gyermekünk törpehörcsöge, akit így soha többé nem tudott megszeretgetni. Ezt mi a Germán Gyógytudományban – így nevezte el Hamer doktor a felfedezését – elválasztási konfliktusnak hívjuk. Az elválasztási konfliktus mindig bőrproblémát okoz, amit csak akkor vehetünk észre, ha nagyon ismerjük a testünket. Érzéketlenné válik az a terület ahol az érintés hiányát érezzük, mert agyunk így próbálja meg enyhíteni a lélek „fájdalmát”. Mindemellett egy kissé feledékenyek leszünk, hogy ne is emlékezzünk arra, aki hiányzik nekünk. Ebből máris láthatjuk, hogy a lélek elszenvedi a konfliktust, az agyunk, amely mellesleg vezérli testünk összes szövetét, mindent megtesz, hogy a konfliktus mielőbb megoldódjon. Mindezt, miért teszi? Mert testünk, lelkünk, agyunk, egy tökéletes boldog állapotban tud tökéletesen összhangban így egészségben működni. Ha ez az egyensúly felborul, például van egy megoldatlan élethelyzet, konfliktus, akkor az agyunk mindent megtesz, hogy a rend helyreálljon, a lélek megnyugodhasson. Ha a lélek megnyugszik, mint Katica esetében, az agy kiadja a parancsot az eredeti állapot helyreállítására, ami tüneteket okoz. Az allergia nem más, mint egy újra, és újra átélt konfliktus. Mi ezt az állapotot úgy hívjuk, hogy „sínen” van az illető.

De térjünk vissza Katicához. Megtaláltuk az allergiáját kiváltó okot, (ugye, a hörcsög elvesztését) megbeszéltük az akkor 8 éves gyermekünkkel, hogy ő szenvedte el a konfliktust, így azt is ő tudja, hogyan kellene ezt megoldani. Még aznap előállt a megoldással. Akkor ő 8 évesen úgy gondolta, – és jól gondolta – hogy ha egy állat elvesztése okozza a tüneteit, akkor egy másik állatot kér. Konkrétan egy törpenyuszit gondolt ki, amit még aznap meg is kapott, és Katica már diétázni sem volt hajlandó, mert mint mondta „már meggyógyultam”. Ő bízott a testében, lelkében, én még bizonytalan voltam. Neki volt igaza, ugyanis a tünetei elkezdtek enyhülni, míg végül két hét múlva egy kontrollvizsgálaton egészségesnek nyilvánította az orvos, aki „enyhén” megdöbbent a gyors gyógyuláson, mikor eddig csak az intenzív állapotromlást láthatta.
Katica ma 16 éves, és azóta is makkegészséges, nagyon jól tudja, hogyan működik együtt a test és a lélek. Időnként, ha eszébe jut, hogy szinte mindenre allergiás volt és alig akadt étel, amit megehetett, mindig nagy megkönnyebbüléssel nyugtázza, hogy milyen egyszerű az egészséget fenn tartani, és mennyivel szebb így az élet. Ő tudja, hogy a lélek mire képes, és soha nem kérdés a számára hogy a tünetit – ha vannak – saját maga hozta létre. Neki szerencséje van, hogy megtaláltuk Hamer doktor tanításait. De számtalan ember máig nem ismeri ezt a csodálatos tudományt, így tehetetlenül vergődik egészség, és betegség között, pedig minden megbetegedésnek megvan a miértje, és a gyógyulás lehetősége is egyben.
Rengeteg példát mondhatnék magamról is. Például voltam refluxos, asztmás, egyszer néhány percre teljesen lebénultam, de beszélhetnék a depresszióról és a pánikrohamról is, mert ez mind az enyém volt sok évvel ezelőtt. Természetesen, amikor Katica meggyógyult, én belevetettem magam a tanulásba, és mindent tudni akartam.

Azóta eltelt jó néhány év, és olyan szerencsés vagyok, hogy eltölthettem 4 napot Hamer doktorral, és személyesen Tőle tanulhattam, és tanulhatok a mai napig. Mostanra, a Germán Gyógytudomány, Hamer doktor által elismert oktatója vagyok. Szerintem mindenkinek ismernie kellene a teste működését, és a betegségek IGAZI okait! Ezenkívül, jó lenne, ha mindenki tudná, hogy mit kell tennie egy-egy tünet, vagy betegség felbukkanása esetén. Ezért járom az országot, és mindent megteszek, hogy minél több emberhez eljuttassam a Germán Gyógytudományt. Ezért írtam meg az “Ébredjetek Anyukák!” és a “Vagyok, aki vagyok” című könyveket is, melyek a közelebb hozzák ezt a csodás tudományt.

love                                                                                               Kép: Pinterest

 

Éljen mindenki boldogan és egészségesen!

Szeretettel: Csákvári Eszter

 

 

2014. november

 

 

Ez is tetszeni fog