Quantcast
Kezdőlap EgészségAlternatív gyógymódok (kranioszakrális terápia) Minél több időt töltesz anyukáddal, ő annál tovább élhet

Minél több időt töltesz anyukáddal, ő annál tovább élhet

Pöttyöslabda

Egy új kutatás azt állapította meg, hogy a magány is megrövidítheti az élettartamot az időseknél: hívd át a nagyit is minél többször vacsorára.

Egy kutatásban a Kaliforniai Egyetemen, San Francisco-ban 1.600 fős csoportot vizsgáltak, 71 éves átlagéletkorral. Azoknak, akik magányosan töltötték a napjaikat, a kutatás kezdetét követő 6 éven belül 23%-uk meghalt, míg akik nem voltak egyedül, azoknak csak 14%-a.

A kutatók arról beszéltek, hogy az a szükséglet, amely szerint igényeljük a minket ismerő emberek társaságát, a tudatot, hogy fontosak vagyunk nekik, akik iránt mi is törődéssel érzünk – ez nem múlik el.

Sőt, idősebb korban egyre többre értékeljük a régi kapcsolatainkat, egyre több figyelmet és időt szentelünk nekik. Bár pont az idősebb kort kötjük össze a “háklissággal”, valójában ahogy öregszünk, egyre toleránsabbak vagyunk azokkal az emberekkel, akik fontosak nekünk, egyre könnyebben lépünk túl a mások hülyeségein.

Ezért aztán nagyon fontos, hogy te is aktív kapcsolatot tarts az idősebb rokonokkal, és bátorítsd őket, hogy tartsák fenn a kapcsolatot régi barátaikkal. Járjanak el minél több nyugdíjas klubba, ez jól hat rájuk.

Ha a nagyszülőnek jó kapcsolata van az unokájával, ha ő is részese a család életének, az nagyon fontos a számára is, de a számodra is. Minél több az erős, élénk kapcsolat a családban, annál jobban érzi magát mindenki.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ez is tetszeni fog