Quantcast

Kismama masszázs

pottyos

A várandósság alatti masszázst (csakúgy, mint a masszázst általában) egy kiváló lehetőségnek tartom arra, hogy időt szánjunk magunkra, ellazuljunk, illetve energiával töltekezzünk.

A várandósság alatti masszázst (csakúgy, mint a masszázst általában) egy kiváló lehetőségnek tartom arra, hogy időt szánjunk magunkra, ellazuljunk, illetve energiával töltekezzünk. Természetesen, a várandósság idején gyakran jelentkező testi tüneteinkre is kiváló gyógyírként szolgálhat. Ebben az időszakban ugyanis a testünk nagy változásokon megy keresztül: a növekvő méh, a benne fejlődő kisbabánkkal megváltoztatja a testünk statikai állapotát, egyre nagyobb terhelésnek kitéve ezzel a hát izomzatát. Hormonális hatások következtében az ízületi szalagok is megnyúlnak, lágyabbak, sérülékenyebbek lesznek.

Jól tudjuk ugyanakkor, hogy a várandósság nemcsak testileg, hanem lelkileg is más állapot. A masszázs relaxáló, harmonizáló, közérzetjavító hatása révén mentálisan és lelkileg is nagyon sokat adhat.
Sokakban ugyanakkor még él a tévhit, miszerint kismamákat nem szabad masszírozni. Ma azonban már számos, speciálisan várandósoknak ajánlott masszázs közül választhatunk – biztonsággal.

kismama masszazs2kép:eviva.ee

Én a KoroKan kismama masszázs technikáját alkalmazom a hozzám forduló anyák nagy örömére és megelégedésére. A kb. 60 perces masszázs során a meridiánok mentén haladva, akupunktúrás pontok érintésével masszírozom át a ruhával borított test teljes felületét. A háti szakasz stabil oldalfekvésben kerül átmasszírozásra, így mind a várandósság, mind a szoptatás alatt nagy biztonsággal alkalmazható.

A KoroKan Kismama masszázs 9 jótékony hatása:
– javítja a relaxációt és mély légzést biztosít, ezáltal csökkenti a stresszt,
– javítja a kedélyedet, és jobb alvást biztosít neked, megszabadíthat az izomgörcsöktől, a kötőszöveti fájdalomtól, főleg a hát lumbális szakaszán, a szeméremízületnél, csípőben és az alsó végtagokban,
– csökkenti a feszülést a terhelésnek kitett ízületekben, bokában, deréknál, medencénél,
– enyhíti a fejfájást és a homloküregi nyomást,
– javítja a vérkeringést – segítve az anya és a magzat oxigénellátását,
– elősegíti a nyirokkeringést, csökkenti a kezek, lábak dagadtságát, megelőzi a visszértágulatot,
– segít stabilizálni a stressz hormonok szintjét,
– csökkenti a szülés utáni stresszt is.”
(forrás: http://www.korokan-kismamamasszazs.hu)

Szánj időt magadra és érezni fogod annak pozitív hatásait!

Sárdi Annamária
dúla, KoroKan Kismama masszőr
www.csalad-szuletik.hu

 

 

2014. szept.

Ez is tetszeni fog