Quantcast
Kezdőlap EgészségAlternatív gyógymódok (kranioszakrális terápia) Miért gyakori a tavaszi megfázás? Hogyan kezeljük otthon, természetesen?

Miért gyakori a tavaszi megfázás? Hogyan kezeljük otthon, természetesen?

Pöttyöslabda

A tavaszra legtöbben így gondolunk: eljött a meleg napsütés, a séták időszaka, amikor végre ledobhatjuk magunkról a vastag, téli ruhákat. Azonban jobb, ha tudjuk: bármennyire idillikus ez a gondolat és maga az évszak, legalább annyira csalóka is – ugyanis ilyenkor éppúgy megszaporodnak a megfázások, náthák, kicsiknél és nagyoknál, mint a téli hideg idején! Miért van így? Milyen egyszerű praktikákkal kerülhetjük el és mire elég kezelésében egy gyógynövényi kivonatokat tartalmazó tapasz, ha egyből nem a gyógyszerek után nyúlnánk a kúrához? Csupa válasszal készültünk!

A csalóka hőérzet

A jó idő beköszöntével szinte alig bírjuk megállni, hogy a kabátot ledobva, végre egy ingben, vékony pulcsiban adjuk át magunkat a napsütésnek. Ami ugyan szép, de könnyedén becsapja testünk hőérzetét. Az idő ugyanis a szikrázó napsütés dacára szeszélyes, az árnyékos sarkok pedig még mindig téli hideget árasztanak magukból. Egy hideg szélfújást követően néhány nap múlva már érezhetjük is magunkon a jól ismert megfázásos tüneteket: torokfájás, köhögés, eldugult orr, tüsszögés, orrfolyás, rossz közérzet.

A természet már igen, de a testünk még nincs túl a télen!

A dolog hátterében az áll, hogy ugyan a természet már maga mögött hagyta a telet, testünk viszont még korántsem! A napfény és a friss zöldségek, gyümölcsök hiánya ugyanis lecsökkenthette testünk vitamin-raktárait, ami miatt immunrendszerünk még gyenge. Az időjárás pedig még nem annyira meleg, hogy visszafogja a kórokozók ármánykodását, amelyek kimondottan szeretik a hideg, párás környezetet. Ez a zárt terekben még nagyobb kockázatot jelent, hiszen ott a kilégzéssel nő a vírusok koncentrációja. Akiknek tehát még jobban érdemes minderre odafigyelnie azok az irodai dolgozók és a szülők, hiszen csemetéjük osztályterme a fertőzések melegágya. Gyermekeknél ugyanis sokszor elmarad a köhögésnél, tüsszentésnél a zsebkendő használata, a száj elé tartott kéz vagy a rendszeres kézmosás, ami miatt megugrik a betegségarány. Zárt terekben ugyanis a kórokozók gyorsan terjednek cseppfertőzéssel emberről emberre.

Előzzük meg a bajt!

A betegségeket mindig jobb megelőzni, mint kezelni, így ebben az esetben is van pár óvintézkedés, amivel a helyzet javítható:

  • Öltözzünk / öltöztessük gyermekünket rétegesen, hívjuk fel rá a figyelmét, hogy a napsütésben sem kell mindent ledobnia magáról!
  • Ha megizzadunk, figyeljünk oda, hogy a lehető leghamarabb pulóvert vegyünk fel / cseréljük át szárazra ruhánkat!
  • Erősítsük meg az immunrendszerünket sporttal, vitaminokkal, friss zöldségek / gyümölcsök fogyasztásával!

A dilemma: mikor nyúljunk gyógyszerekhez?

A tavaszi meghűlések, náthák esetében is igaz, hogy könnyebb elkapni, mint megszabadulni tőle. Ugyan a tünetek ritkán okoznak komoly bajt, de egy eldugult orr vagy orrfolyás képes bárkit megfosztani a pihentető alvástól, amelynek hiányában nincs eredményes nap. Különösen igaz ez a gyermekeknél, akiknél egy hőemelkedés, rossz közérzet, egy légzési nehézség képes talpon tartani az egész családot.

Mindkét esetben a legnagyobb kérdés: mikor vessünk be gyógyszereket, meddig és milyen természetes alternatívával érdemes próbálkozni?

Az orrdugulásokra, orrfolyásokra használt cseppek és sprayk ugyanis olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek összehúzzák az ereket, ez társulva a bennük sokszor fellelhető tartósítókkal, 7 nap után már problémákat is okozhat (úgynevezett orrcsepp függőség).

Hőemelkedés, láz esetében kisgyermekeknél pedig a lázcsillapító készítmények használata problémás. A modern orvosi ajánlások ugyanis azt mondják, először hagyjuk, hogy az immunrendszer tegye a dolgát. Ne dolgozzunk ellene lázcsillapítókkal!

De mit tehet a szülő, aki engedne az érzéseinek, segíteni szeretne gyermekének úgy, hogy az orvosi tanácsokat sem szegi meg?

Milyen megoldás kínálkozik, ha nem szeretnénk túlzásba vinni az orrsprayk, orrcseppek használatát, de segítségre szorulunk a nyugodt alváshoz?

Erre találták ki egy klasszikus eszköz csúcsmodern újragondolását: a tapaszokat!

Fellélegzés, nyugodt éjszakai alvás természetesen, orrdugulás, orrfolyás idején: Spiranto ruha tapasz

A Spiranto légzéskönnyítő tapasz könnyen rögzíthető a ruhára, pizsamára. Természetes hatóanyagai az eukaliptusz-, menta- és levendula balzsamolajok, ezek párolgása segíti a fellélegzést. A növények fertőtlenítő, baktérium-, vírusölő, nyugtató hatásúak, olajaik összetevői az orr nyálkahártyáján keresztül felszívódva teszik a dolgukat. A tapasz 8 órán át hat, így különösen hasznos azoknál a kisgyermekeknél a nyugodt éjszakai alvás biztosítására, akik még nem tudnak rendesen orrot fújni, az orrcseppektől pedig idegenkednek. Két éves kor felett javasolt a használata, de orrdugulás, orrfolyás esetén nemcsak a kicsiknél, a felnőtteknél is jó szolgálatot tesz.

WEBSHOPOS VÁSÁRLÁS ITT:

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevenciopatika-spiranto

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-spiranto

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-spiranto

Hőemelkedésre, ahhoz társuló rossz közérzetre: Frio Pad hidrogél hűtő tapasz

A Frio Pad hűtő hidrogél tapaszt kimondottan gyermekek számára találták ki a hőemelkedés, láz miatt kialakuló fejfájás, rossz közérzet javítására. Az innovatív központi magjából párolgó víznek hála képes 8 órán át hűteni az érintett területet. Maga a tökéletes borogatás: enyhülést hoz a homloknak, de nem csöpög, nem kell előzően jegelni, és mivel öntapadós, így a helyén marad. Kisgyermekek szívesen veszik használatát, hiszen a folyamatos hűsítő érzés nagyon jól esik egy lázas kis homloknak. Ha komolyabb a betegség, akkor jöhet a konzultáció az orvossal és a lázcsillapító, ha kisebb, elég lehet a tapasz használata.

WEBSHOPOS VÁSÁRLÁS ITT:

PrevencioPatika: http://bit.ly/prevencio-friopad

Mpatika: http://bit.ly/mpatika-friopad

Arcanum patika: http://bit.ly/arcanum-friopad

HOL LEHET MEGVÁSÁROLNI A TAPASZOKAT?

A tapaszok a patikákban országszerte vény nélkül megvásárolható, megbízható orvostechnikai eszközök! A tapaszokban alkalmazott növényi hatóanyagok eredményességét több nemzetközileg jegyzett orvostudományi cikk is igazolja, míg hatásukat Európa egyik legszigorúbb kutatóközpontjának, a német Dermatestnek a klinikai vizsgálatai is megerősítették. Forgalmazott termékeink megfelelnek az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott európai és amerikai előírásoknak egyaránt.

Ez is tetszeni fog