Quantcast

Anno Mesebolt

pottyos

Egy mesés hely Budán, ahol a legigényesebb mesekönyvek mellett többek között a Janod, a Djeco és a Kidsonroof igazán kreatív és míves játékai kaphatók. Amíg a szülők a könyvek között válogatnak, a gyerkőcök különböző foglalkozásokon vehetnek részt:

Kerekítő Mondókás Móka
A Kerekítő foglalkozásokban fontos szerepet kapnak az ölbeli játékok, népi mondókák (amelyek sajátos hanglejtése dallamként simul a fülekbe), és népdalokkal, furulyaszóval, alkalmanként fuvolahanggal színesítve játszunk velük. A foglalkozásvezető, Csoma Cseperke sok éve tanít fuvolázni, zenélni, kicsiket-nagyokat. Mint zenetanár és édesanya, fontosnak tartja, hogy gyerekeink minél korábban hallhassanak nekik szóló énekszót, muzsikát, és mindenféle szép hangot, amely a lelküket emeli, nyugtatja, vidítja, szeretgeti.

Anno2

Zenezug
A Grasso-Kormos Mária által tartott Zenezug foglalkozások már pici, ölbeli kortól látogathatók. Gyermekdalokat énekelünk, mondókákat sorolunk, játszunk, zenélünk. A Zenezugban több hangszerrel, komponált igényes zenével ismerkedhetünk, zenei képességeket fejlesztünk. Az egészen pici babák találkozása a zenével rendkívül fejlesztő hatású. Mozgásukra, beszédük kialakulására, memóriájuk, figyelmük növelésére, szociális kapcsolataikra mind-mind kihat a zene.

Kézműves foglalkozások
Erdélyi Andrea közel 20 éve foglalkozik gyerekekkel. Ezeken a foglalkozásokon van tér és lehetőség beleálmodni egy farönkbe egy kalózt, vagy éppen egy királylányt, egy maroknyi kenderből lehet éppen virágszirom, lósörény vagy paróka, egy marok kavics pedig könnyedén változik akár zsiráffá. Lehetőség van megismerkedni olyan alapanyagokkal, amelyekből őseink használati tárgyaikat készítették, amikből nagyszüleink játékai készültek. Ilyen a szalma, csuhé, gyapjú, kender… Olyan kézműves technikákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, felnőttek, amivel ritkábban találkozhatnak a mindennapokban. Olyan alapanyagokat foghatnak kézbe, amit óvodai, iskolai környezetben nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem.

Anno3

A foglalkozások keddenként (10.15 Kerekítő) és csütörtökönként (10.15 Zenezug, 17.00 Kézműves foglalkozás)

Ha pedig szülinapi zsúrt tervezünk, akár itt is megrendezhetjük, a meseboltban ugyanis három órás tematikus programot biztosítanak ovisoknak, iskolásoknak, foglalkozásvezetővel, és igény esetén a tortát is odaszervezik.

Anno Mesebolt, 1013 Bp., Krisztina tér 7.

Ez is tetszeni fog