Quantcast
Kezdőlap KedvencekKedvenc helyek Csobbanás Csillaghegyen – Csillaghegyi fürdő

Csobbanás Csillaghegyen – Csillaghegyi fürdő

Czafrangó Ági

Még a Margit-hídon is végig zászlók hirdetik: megnyitott az új Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő.

November végi, szürke, esős, borongós délutánokon kiváló programlehetőség, kisgyerekes családoknak is, a beltéri strandolás.

Igaz, mi egy verőfényes, napsütéses vasárnap délelőtt látogattunk el az eddig is kedvenceink közé tartozó csillaghegyi retro strand mellé váratlan gyorsasággal felhúzott fürdőkomplexumba, de jó ötletnek tűnt a hideg elől menekülve megmozgatni a gyerekeket.

A hegyoldalban több szinten kialakított, ingyenes kültéri parkolóból megközelítve a bejáratot, láttuk, hogy az építési munkálatok a november 1-i nyitás ellenére még nem fejeződtek be teljesen.

Az előcsarnokban kényelmes kanapékon ülve várhattuk, míg a családfő megveszi a pénztárnál a belépőt, a sor szerencsére nem volt hosszú, így a gyerekeink nem okoztak maradandó károsodást a bútorzatban.

A családi belépőjegy csak az uszoda használatára jogosít, így megvettük mellé a kiegészítő jegyet, amellyel a gyerekvilágba, bónuszként pedig a wellness részbe is bebocsátást nyertünk.

A szaunavilág igénybe vételéhez még egy külön belépőt kellett volna vennünk, de végigmérve 6 és 4 éves fiainkat, úgy ítéltük meg, hogy nem tudnánk kellőképpen kihasználni ezt a lehetőséget. Így az 5. emeleti teraszon található kültéri panoráma medence hangulatát se élvezhettük, bár úgy tűnt, hogy vasárnap oda csak virtuális sorszámhúzással és kellő kitartással lehet bejutni.

A lift egyelőre nem üzemel, így fellépcsőztünk az első emeletre, ahol az úszómedence van, majd a másodikra. Köntös híján addigra már épp annyira fáztunk, hogy a wellness részleg forró vizébe vágyjunk. Nem annyira tágas, ablaktalan, és levegővel se túlárasztott terembe érkeztünk, én be is ültem a kiírás szerint 36, érzetre minimum 40 fokos vízbe átmelegedni. A gyerekeknek kicsit kockázatosnak éreztem ezt a vízhőfokot, amellett a wellness célközönsége se nézte túl jó szemmel a relax üzemmódba nem kapcsolható, folyton (vízbe) ugrásra készen álló ifjakat, így nem sokat időztünk itt. Még megmártóztunk az élmény medencében, ahol volt néhány masszírozó vízsugár, aztán tovább lépcsőztünk a 4. emeleti gyerekvilágba.

Amiatt már nem aggódtunk, hogy nem fognak kellőképpen elfáradni a srácok, ehhez már néhány kör le-föl a wellness- és a gyerekszekció között önmagában is elegendő.

A gyerekvilágban természetes fény is van, és a sok kis gömb alakú lámpa is nagyon hangulatos. Tényleg igyekeztek minden tekintetben kiszolgálni a kicsik igényeit: van gyermek mosdó, pelenkázó helyiség, és kis asztalok-székek is, ahol akár nassolhatnak is a fürdőzés közben megéhezett gyerkőcök.

A baba pancsoló mellett van egy nagy, óvodás-kisiskolás korosztály számára ideális medence, 2 vízi csúszdával, és elvileg egy sodrófolyosóval, de abból a sodrást nem, csak a folyosót érzékeltük. A medence több szintes, az alsó részén van még néhány csobogó elem, de itt csak lábszárközépig ért a víz, ismeretlen okokból.

Nem vagyok gyerekmedence tervező mérnök, de nem értem azt a koncepciót, miért kellett a medencébe vezető lépcsősor két oldalát szabadon hagyni, míg a közepére berakni egy darab korlátot. Ebben az esetben én nagyobb veszélyforrásnak tartom a lépcső széleiről való leesést, mint annak szükségét, hogy középen el legyen felezve a lépcső, a forgalom kétirányúvá terelése érdekében.

De kisgyermekes szülők szemében egy fürdő amúgy is csak akkor lehet biztonságos hely, ha a nagyszülők is jelen vannak, ennek hiányában nem árt szemmel tartani a csemeték kikapcsolódását.

A vízbe ugrálást a személyzet nem szankcionálta kifütyüléssel, bár ennek szerintem az volt az oka, hogy el voltak foglalva a medencék mellett felgyűlt víz lefolyóba terelésével, mielőtt még a lábmosó monopol helyzetét veszélybe sodorta volna a parti áradás.

A nagy csúszdák 8 éves kortól (ez alatt csak kirívó testmagasság esetén) használhatóak, úgyhogy mi, szülők teszteltük, és nem bántuk meg.

Összességében jó élmény volt, a gyerekek pedig másnap úgy ébredtek, hogy „ugye ma is megyünk?”, ami nekünk, szülőknek a legjelentősebb szempont.

Facebook oldalán a fürdő – az általunk tapasztaltakhoz hasonlóan – kap hideget-meleget, mi azért nem vetettük el a visszatérést, remélve, hogy a konstruktív kritikák hatással lesznek, és legközelebb már csak kellemesen csalódunk!

Ez is tetszeni fog