Quantcast
Kezdőlap KedvencekKedvenc helyek Familypark: hűsítő szórakozás a forró nyári napokon

Familypark: hűsítő szórakozás a forró nyári napokon

pottyos

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, a Fertő tó szomszédságában található Familypark nyáron is ideális választás a családoknak. A több mint 145 000 m²-es szabadidőpark négy tematikus részleggel és frissítő kalandok egész sorával várja a kikapcsolódni vágyókat: a parkban található vizes attrakciók a forró nyári napokon egyedülálló felfrissülést kínálnak.

A Repülő halak (Fliegende Fische) fantázianévre hallgató körhintát egy óriáspolip karjai forgatják. A körhintán ülők pedig forgás közben több vízsugarat is kapnak a nyakukba, amelyek elől egy joystick segítségével térhetnek ki – vagy éppen repülhetnek bele. A Krokópályán (Krokobahn) egy nagy, krokodilformájú hajóban ülve csobbanhattok egyet. A vízágyukkal vívott Vízi csatára (Wasserschlacht) pedig a legjobb, ha mindjárt fürdőruhában vagy fürdőnadrágban érkeztek, mert ha mind a 12 vízágyú működésbe lép, senki sem marad szárazon. A vízi attrakciókon túl az Isteni villám (Götterblitz) vagy a Patkánymalom (Rattenmühle) hullámvasúton is felfrissülhettek a menetszélnek köszönhetően.

Neptun vízi birodalma (Neptuns Wasserwelt) a nyári hónapokban különösen nagy népszerűségnek örvend a legkisebbek körében. A több mint 600 négyzetméteres területen kis patakok sokasága található, amelyek különféle irányba terelhetők, de van itt egy vízi pumpa és egy arkhimédészi csavar (csavarszivattyú) is. A különlegességek közé tartozik a nagy vízesés is, amely mögött bejuthatunk Dragomir Schwefelstein sárkány barlangjába.

A forróságban kifejezetten jólesik az ejtőzés a Falusi gazdaságban található tölgyfák árnyékában, és a Mizzi néni farmján (Tante Mizzis kleine Farm) élő bárányok, kecskék, tyúkok és nyulak is mindig örülnek a látogatóknak. A szomszédos Drágakőbányában (Edelsteinmine) igazi aranyásó hangulatba jöhetünk: a szülők gyermekeikkel közösen moshatnak drágaköveket a patakból egy szita segítségével, pont mint a régi időkben. Az így megszerzett rózsakvarcot, fluoritot vagy hegyi kristályt a résztvevők haza is vihetik magukkal emlékbe.

Tipp: jubileumi hétvégék
Sokan talán nem is tudják, hogy a szabadidőparkot 1968-ban alapították egy parányi meseerdőként. A Familypark tehát idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. A park júniustól augusztusig öt szombaton egészen 20 óráig nyitva tart és minden alkalommal más-más meglepetéssel várja a vendégeket. Kezdésként június 9-én egy nagy kabalaállat-találkozót rendeznek a parkban. Időpontok: 2018. június 9. és 23., július 14. és 28., augusztus 11.

A Familypark a Fertő tavi üdülőrégió szívében található. A szabadidőparkban tett látogatás tehát nagyszerűen összeköthető egy burgenlandi kikapcsolódással. A szomszédos üdülőhelyeken számos szálláshely vonzó ajánlatcsomagokkal várja az érdeklődőket.

Nyitva tartás
2018.03.24.–2018.09.30 naponta 9–18 óráig
2018.10.01.–2018.10.26. naponta 10–17 óráig
A 3 éven aluli gyermeknek a belépés ingyenes.

Familypark
Märchenparkweg 1
7062 St. Margarethen
www.familypark.at/hu

Ez is tetszeni fog