Quantcast
Kezdőlap Szabadidő Hol is kezdjem… ilyen élmény a Balatonsound anyaként

Hol is kezdjem… ilyen élmény a Balatonsound anyaként

Spuriga Dóra

Szeretek bulizni, mindig is szerettem. Két gyermekem születése után erre már nem túl sűrűn van energiám, de azért időnként jó kimozdulni! Jó együtt lenni a barátokkal, dumálni és táncolni.

Utazás

Kaptam két jegyet a Balatonsoundra, és mivel a férjem azonnal nemet mondott a csábító ajánlatra, a barátnőmmel indultunk el Zamárdiba. Mázlink volt, mert ugyan csak az utazás délutánján hívtam fel három szállást, mégis találtam egy kiadó szobát egy idős párnál, ráadásul Zamárdiban. A szombati nap line-up szempontjából elég erősnek bizonyult, bár nem a kedvencem a tuc-tuc zene, de ezeket a fellépőket még én is ismertem 🙂 .

A rendezvény ideje alatt minden jóval drágább, így a kis szobát 15.000 Ft-ért tudtuk kibérelni (állítólag ezzel még jól jártunk, mert az átlag 20-30.000 Ft-ért adta ki) és 3000-5000 Ft-ig vittek el a taxik a kb. 3-4 km-es útra. Ezt normál esetben simán lesétálnánk, de a főút mellett nagyon nagy volt a forgalom, így biztonságosabbnak láttuk, ha a hiénákkal megyünk.

Közönség

Már a bejáratnál elég egyértelmű volt, hogy az átlag korosztály a 18-25 év között mozog. A fiúkon nem nagyon volt felső, és úgy néztek ki, mintha a bejáratnál beszívták volna a levegőt, és csak a kijáratnál eresztették volna ki. Feszített mindenki, aki még tudott egyenesen járni, de éjfél környékén a legtöbb fiatal már olyannyira mata részegre itta magát, hogy egymást támogatták, estek-keltek. Vagy már csak feküdtek a földön.

A lányok pedig… Hát, nem is tudom, hol kezdjem. Először is, le a kalappal azon szülők előtt, akiknek sikerült valami tartást és értéket nevelni a gyermekébe. A többséget csak tátott szájjal néztük, hogy vannak felöltözve a leányzók, és hogy viselkednek. Ritkaságszámba megy, aki nem pont ugyanúgy néz ki, mint mindenki más, szerintem több ezer farmer sortos lányt láttam. A létező vagy nem létező, mű vagy eredeti cicik nyakig felpolcolva, fonott haj, erős smink.

A VIP-ben pedig erősen úgy nézett ki, hogy a 20-30 év korkülönbség a divat mostanában, mert jöttek a nagypapa kinézetű 50 – 60+-os fickók kézen fogva az alig 20 éves lánykákkal. Amikor elindult a nyelvcsata, én konkrétan majdnem rosszul lettem, pedig elég toleráns vagyok, és azon agyaltam, hogy melyik fél részéről betegebb a történet.

Gyerekek

Azon szintén csodálkoztam anyaként, hogy egyes szülők miért gondolják úgy, hogy a 10-12 év közötti csemetéjüknek ezt látnia kell: éjfél körül nem egy, nem kettő gyerek jött velünk szembe. Hát, mindenki úgy csinálja, ahogy csak szeretné.

Természetesen itt is voltak kivételek, mind párok, mind egyének tekintetében, de sajnos a többség viselkedése megbotránkoztató volt.

Egy hónapja voltunk Máltán egy fesztiválon, ahol semmi kiábrándító dolgot nem tapasztaltam, sőt, nagyon nagy pozitívumként kiemelném a tisztaságot! 20 centért lehetett egy igényes, műanyag poharat vásárolni, és abból ihattál egész este, aztán el is vihetted emlékként. Ezáltal nem volt szemét! A Soundon folyamatosan rugdostam magam előtt minimum 10 műanyag poharat, elképzelni sem tudom, hogy milyen mennyiségű mocskot takarítanak fel a bulizók után!

Fesztivál

Amúgy a Balatonsound egy nagyon jól összerakott rendezvény, minden ki van találva az elejétől a végéig, jók a fellépők, és mint látjuk, nagyon sikeres is!

Konklúzió: 38 évesen, azt hiszem, maradok a lightosabb buliknál, ahol nem lehet szociológiai esettanulmányt írni a rendezvény után. Anyaként pedig szintén távol tartom magam az ilyen jellegű megmozdulásoktól, mert ha több ilyet látok, nem fogom elengedni a gyerekeimet sehova. Pedig kell, nekik is meg kell majd tapasztalniuk mindent, ahogy anno nekünk (én sem hittem anyukámnak semmit, mondhatott ő bármit).

Szerencsére még jóval odébb van, hogy bulizni menjenek, de mint tudjuk, nagyon hamar elreppen az a pár év, és már most aggódom. Nagyon bízom magunkban, hogy az apukájukkal jó irányba neveljük őket, nagyon sok mindent megmutatunk nekik, sokat túrázunk, beszélgetünk, nem csak arról, hogy mi volt ma a suliban, hanem érzelmekről, hogy ki tudják majd fejezni magukat. De mindezek eredményét majd úgyis csak évek múltával látjuk majd..

Ez is tetszeni fog