Quantcast
Kezdőlap SzabadidőGyerekbarát éttermek Még nincs vége a nyárnak, irány a Városliget!

Még nincs vége a nyárnak, irány a Városliget!

Pöttyöslabda

Hamarosan vége a vakációnak, de hétvégenként még nyugodtan élvezhetitek a jó időt a Városligetben a gyerekekkel. Íme a legjobb tippek, újdonságok a város legnépszerűbb parkjában.

Kötelező programpont kicsiknek és nagyoknak az Állatkert meglátogatása, időnként érdemes ide újra és újra eljönni, mivel folyamatosan épül és szépül. A vezetőség ugyanis szeretné visszahozni az Állatkert 1910-es fénykorát, ezért a történelmi épületek teljesen megújulnak, sőt az egykoron itt állt Vurstli és AngolPark századfordulós ötletei nyomán új szórakoztatópontokat hoznak létre a kerten belül. Nemcsak a jól ismert tigrisek, oroszlánok, elefántok és egyéb egzotikus állatok várják a családokat, de van itt állatsimogató, akvárium, és számtalan tematikus játszótér is. Érdemes kiemelni a Holnemvolt Vár élménycentrumot, amely a leghíresebb magyar állatos mesefigurákat vonultatja fel Vuktól Süsüig, de van itt hétpróba, majorsági bemutató a leggyakoribb háziállatokkal, illetve a több száz éves Vurstli körhintákra is fel lehet ülni.

Ha kifáradtunk az állatkerti élményekben, akkor irány a Városliget gyermekbarát étterme egy ebédre. A Városliget Caféban kapható kicsikre szabott gyerekmenü, a játékok pedig megkönnyítik a várakozás perceit, itt senki nem fog unatkozni. Ha a csemete szívesen színez, akkor a rajzával felkerülhet a legügyesebb gyerekműveket bemutató falra is az étteremben. Később igazi élmény ismét megtekinteni a pár évvel ezelőtti alkotást. A századfordulós hangulatban könnyen felidézhetjük, hogy milyen is lehetett egykoron a Városliget, elmesélhetjük a legkisebbeknek, hogy ez az egész park az országunk 1000 éves évfordulójára készült el több, mint 100 évvel ezelőtt, ekkor hozták létre az állatkertet, a Hősök terét, akkor nyitotta meg kapuit a Vajdahunyad Vára, a csónakázótó, ami télen koripályaként üzemel.

A ebédtől felfrissülve irány a Tó Terasz, amíg anyuék kávéznak, addig a gyerkőc beszállhat a színes vizibiciklik egyikébe és felfedezheti a Vajda Hunyad Vára ódon falait közelről is. A várban működő Mezőgazdasági Múzeum egyébként folyamatosan különleges programokat kínál a családoknak. Most augusztus 20-án ingyenes múzeumlátogatással, mesesétánnyal, gabonakalanddal, Szent István történetére épülő játékokkal és számos folklór programmal szórakoztatják majd a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ez is tetszeni fog