Quantcast
Kezdőlap SzabadidőGyerekbarát éttermek A legjobb gyerekbarát éttermek Budapesten és környékén

A legjobb gyerekbarát éttermek Budapesten és környékén

pottyos

Csak olyan éttermekről szeretnénk most írni, melyeket többször kipróbáltunk és nem csalódtunk bennük.

Csak olyan éttermekről szeretnénk most írni, melyeket többször kipróbáltunk és nem csalódtunk bennük.

Mit is jelent, hogy egy étterem gyerekbarát?

Először is leírom, hogy számunkra mit is jelent a gyerekbarát étterem kifejezés: természetesen nem elég, ha egy étteremnek van etetőszéke, hanem fontos, hogy a gyerekeknek külön program legyen ebédidőben, melyeket általában egy animátor tart, legyen szó színezésről, vagy tematikus kreatív foglalkozásról. De így a szülők nyugodtan tudnak egy picit enni, anélkül, hogy állandóan a gyereket kéne figyelniük.

Dicséretes, ha egy étterem még tovább gondolja a gyerekbarát fogalmat, és még több lehetőséggel bővíti a családok számára a kellemes, nyugodt kikapcsolódást.
Fellépő, wc szűkítő, a pelenkázáshoz szükséges eszközök is fontos praktikus és fontos kellékek :). Konkrét gyerek vagy családi menü. Ha már az étkezésnél tartunk, nagyon szeretem, ha az étteremnek van gyerek evőeszköze és tányéruk, nyílván kényelmesebb a kicsiknek, ha azt használják, tányéralátét, és pár játék.. Pár étteremben még babaételt is lehet kapni!

Íme pár tipp, ahol még nem csalódtunk, finomak az ételek, jó a kiszolgálás és a gyerekek is jól érzik magukat:

 

Larus Étterem:

A Larus Étterem a MOM Kúltúrális Központ mellett, és a bio piac alatt található a XII. kerületben. Előtte a Gesztenyéskert terül el, és a közelben két játszótér is helyet kapott, ezért (is) ajánlott gyerekekkel menni.
Azoknak is nagyon ajánljuk ezt a helyet, akik szeretik a különlegesen finom ételeket, hiszen Várvizi Péter a Chef, aki a magyar csúcsgasztronómia egyik legmeghatározóbb alakja.
Hétvégenként animátor foglalkozik a gyerekekkel, kézműveskednek, rajzolnak, színeznek, amíg a szülők élvezhetik az ízeket.

larus7

larus4

http://larusetterem.hu/

 

Kiosk:

Nagyon szeretjük a minőségi, jó ételeket, és itt mindig azt kapjuk 🙂 Gyerekeknek külön menü áll a rendelkezésére, de a sharing concept koncepcióval otthon érezhetjük magunkat, hiszen pl. a piros fazékból mi merjük ki a családnak, barátoknak az ételeket, de nem nekünk kell megfőznünk.. 🙂 A családi vasárnapokon 20% kedvezmény jön le az ételek árából. A gyerekeket mindig nagyon jól elvannak az animátor lányokkal, készítenek mindig valami emléket, amit hazavihetünk. Mivel nagy a hely, a pincérek nagy örömére jó pár gyereket szoktam látni, akik az éttermen belül motoroznak 🙂 Szerencsére az étterem előtt is hatalmas területen tudnak a gyerekek bringázni, futkározni.

kiosk22

kiosk4

http://www.kiosk-budapest.hu/

 

Vak Varjú Étterem – Újlipótváros

Biztos, hogy törzsvendégek leszünk, mert ritka a valóban jó és igényes gyerekbarát étterem! A gyerekeknek kiváló játszórész, hétvégenként animátorral, új játékokkal, terepasztallal, kiskonyhával, hintalóval stb.. Az ételek ízlettek, a kiszolgálás tökéletes volt, itt minden ki van találva 🙂 A gyerekjátszó mellé foglaltunk helyet, így remekül el tudtuk fogyasztani az ebédünket addig, amíg a gyerekek teljesen jól eljátszottak, majd megették a “Némó menü”-jüket 🙂 Az étterem a Ram Colosseum épületében található, így kint a gyerekek zárt részen tudnak rohangálni, illetve játszani a 2015-ben átadott hihetetlenül szép, elsősorban természetes fából épült Bóbita Irodalmi Játszótéren.

vakvarju5

bobita3

http://ujlipot.vakvarju.com/hu

 

Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz

Budapesttől 20 percre, Veresegyházon találjuk a malomból kialakított vendéglőt. A gyerekeknek a külön helyiségben kialakított játszórészben játszhatnak. Hétvégenként animátor szórakoztatja a gyerekeket külön, de jó sok játék van, így ha pont nincs az étteremben, akkor is nagyon jól elvannak a lurkók: régi pénztárgép, sátor, könyvek, főző rész stb. Nagy választék van a szörpökből, de a házi málnaszörp szerintem verhetetlen! 
Az ételek ízletesek voltak, amúgy havonta cserélik az étlapot, így nem valószínű, hogy megint ugyanazzal a menüvel találkoznánk. A gyerekeknek természetesen van külön gyerekmenü, két étel közül választhattunk nekik: Talkedli (na, ki tudja mi az?!) és rántott szűzérmék tejfölös burgonyapürével. Én vegaként is tudtam miből választani és a házi sütésű kenyeret se hagyjátok ki! 🙂 Szóval, ha a környéken jártok, akár a Medveotthonban, akár az Arborétumban, érdemes itt ebédelnetek!

katlan toni6

katlan toni9

 

Symbol Budapest

Minden vasárnap 12 és 16 óra között gyerekprogramokkal, megújult játszószínpaddal, kézműves foglalkozással, pizza sütéssel, lufihajtogatóval és a Minimax gyerekcsatorna két sztárjával, Macikutyával és Picicicával várják a családosokat, hogy a korlátlan ételfogyasztásos büféebéd ideje alatt a gyerekek és szülők is egyaránt jól érezzék magukat. Az aktuális gyerekműsorok a weboldalukon találhatóak.

symbol7

IMG 0038

http://www.symbolbudapest.hu/csaladi-vasarnap-es-sunday-brunch.html

Ez is tetszeni fog