Quantcast
Kezdőlap Fittanya Üdv a klubban! – A közösségi futásról

Üdv a klubban! – A közösségi futásról

Baráth Kriszta

Nem is lehetne aktuálisabb a közösségi futások ideje, mint most télvíz idején. Nehezen mozdulunk ki sportolni, futni. Tetőtől-talpig be kell öltözni, hideg és sötét van, sáros, csúszós vagy épp latyakos minden út. Kifogást mindig könnyű találni.

Az északi népek közül a finnek erre is találtak megoldást.
Dobd fel a januári és februári monoton edzéseket közösségi futásokkal! Nem is akárhogy, nem is akármikor.

A Yours Truly névre keresztelt, finn kezdeményezésű nemzetközi futást az
év leghidegebb időszakában tartják. Télen, amikor nincsenek versenyek, versenyezzünk egymással!
Fuss bárhol, ahol kedved van: szabadban, edzőteremben, aszfalton vagy terepen, majd küldd be az eredményeket!

A Yours Truly egy becsületbeli futás, hisz a 25/50 km-es távot és az időt neked kell mérned. Futhatsz kevesebbet is, amennyi jól esik. A lényeg, hogy mozogj!
Minden év január és február utolsó vasárnapjára esnek a Yours Truly közösségi futások. Akár mindkét időpontban is indulhatsz.

Írd fel a naptárba: 2019-ben január 27-én és február 24-én van Yours Truly futás ország és világszerte.

A listára kerüléshez az alábbi adatokat kell megadnod:

* név
* ország, város
* táv (50 km, 25km, egyéb), időtartam, dátum

A januári és februári Yours Truly futásod eredményét beküldheted ide:

http://www.futas.net/yourstruly/run-yourstruly2019.php

A közösségi futások egyre népszerűbbek hazánkban.
Nézzük meg, mikor, hol és kikkel futhatsz együtt közösségben!

Szinte minden nagyobb magyar városban van BSI futónagykövet. A nagykövet feladata, hogy  futóközösséget szervezzen, edzésekre hívja a futókat, versenyekre invitálja őket, megszervezze és lebonyolítsa a közösségi futásokat. Természetesen nemcsak a Yours Truly-ra lehet csatlakozni, hetente többször vannak közös edzések kezdőknek, haladóknak egyaránt. Együtt edzenek, közösen járnak versenyekre. Olyan összetartó a közösség, hogy a szabadidejüket is gyakran megosztják egymással.

A BSI futónagykövetek listáját itt találod, válaszd ki a hozzád legközelebbit:
http://www.futanet.hu/cikk/a-bsi-futonagykovetei

Adidas Runners Budapest

Szívből ajánlom mindenkinek az Adidas Runners Budapest közösségi futásait.
Saját tapasztalatom alapján állítom, hogy itt garantált a kiváló hangulat és a profi edzésmunka.
A csapatkapitány, Debreczeni Dóra mellett számos profi edző segít a célod elérésében a kezdeti lépésektől akár a maratonig. Az edzések hétfőn, szerdán, csütörtökön és szombaton vannak. Hétfőn a Margitszigeti Atlétikai Centrumban várják a kezdőket a futóedzők: Radványi Alexandra, Nagy-Mélykúti Fanni, Sipiczki Csaba Péter.  Szerdán komoly erősítő munka folyik belvárosi futással egybekötve, Kiss Áron és Darabos Balázs vezetésével.
Csütörtökön pályaedzéssel várja a haladó futókat Kazi Tamás, olimpikon középtáv futó a Honvéd pályán. Szombaton tartják a hosszú futásokat különböző helyszíneken.

Az edzések ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, melyekre a Runtastic applikáción keresztül lehet jelentkezni. Nem egyszerű a bejutás, mert sokan szeretnének ott lenni, de ha szemfüles vagy, sikerülni fog. Az Adidas jutalomrendszere pedig garantáltan motiválni fog, hogy hétről hétre ellátogass az órákra. (Már öt edzés részvétele után jár az ikonikus fekete Adidas egyen póló. A bronz, ezüst és arany fokozatokat elérve további exkluzív AR ajándékok járnak.)

Az Adidas Runners facebook közösségéhez itt tudsz csatlakozni:

https://m.facebook.com/groups/adidasrunnersbudapest/

Polar Futóklub

A Polar által támogatott futóklub szintén nagy népszerűségnek örvend. Több városban tartanak közösségi edzéseket felkészült futóedzők segítségével. Szeretettel várják a futni vágyókat, edzettségi foktól függetlenül. Több csoportra osztva (kezdő, középhaladó, haladó) mindenki saját szintjének megfelelően tud edzeni. Bemelegítés, résztávozás, erőnléti feladatok, futóiskola, nyújtás jellemzi az edzéseket, melyek egy-egy tematikára épülnek, így mindig valami újjal készülnek a Polar nagykövetek: Vizi András, Gregori Dóra, Turóczi Réka – irunmom, Pajor Gábor, Klemné Zabó Ágnes, Kozák-Ignáth Éva, Tímár Péter, Vizi-Simon Csilla, Stöckl Krisztina.

Minden edzésen Polar órák tesztelésére van lehetőség. Az órák használatában is segítenek az edzők. Gyakran szerveznek többnapos csoportos utazásokat külföldi futóversenyekre. Egyrészt, hogy megkönnyítsék a kijutást az eseményekre, másrészt, hogy még közelebb hozzák egymáshoz a futókat.

Az edzések ingyenesek, melyekre itt tudsz regisztrálni:

https://polarorak.hu/pages/futoklub-budapest

Facebook oldalukat pedig itt találod:

https://www.facebook.com/polarfuto/?epa=SEARCH_BOX

Nagyon sok egyesület és futóklub van Budapesten és vidéken egyaránt, nézz utána, melyik számodra a legközelebbi és a leginkább tetsző.

Ha végképp elérhetetlenek a közösségi edzések, beszélj össze a barátnőddel, egy ismerős anyukával vagy a szomszédasszonyoddal, és vágjatok bele együtt a futásba!

Mindehhez sok sikert és kitartást kívánok!

Képek forrása:
Kiemelt kép: Dunaújváros Online

Kép 2., 3.: Adidas Runners Budapest facebook oldal

Kép 4., 5.: Futóklub powered by POLAR facebook oldal

Ez is tetszeni fog