Kalandos jógázás gyerekeknek - Salinger Richárd: Erdei jógakaland

2018-02-07

Az Erdei jógakaland egy különleges, interaktív mesekönyv, ami Jógaországba repíti a gyerekeket: az izgalmas kalandok során az érzelmek fejlesztésével és játékos mozgással tapasztalhatják meg a jóga örömteli, jótékony hatásait. Így válik Salinger Richárd képeskönyvének olvasása igazi mesés élménnyé, amelyet a gyerekek a szülőkkel és a barátokkal közösen élhetnek át.

Legjobb gyermekbarát éttermek - mobil
hirdetés

A nagy esőzés elmosta az erdei állatok otthonát, és rád vár a feladat, hogy segíts rajtuk. A cél átjutni az erdőn, és elérni Durmi mackó házába, ahol mindenkinek jut hely a pihenésre. Nem lesz egyszerű dolgod, hiszen számtalan akadályt kell legyőznöd. Ebben segítségedre lesz Hopp, a komoly igazságérzettel megáldott nyúl, Kukker, a mélabús vakond és társaik. Készen állsz?

Az Erdei jógakaland egy bájos rajzokkal illusztrált mese, ahol Te vagy a főszereplő: a történet szerves részét képező játékos jógagyakorlatokat a gyerek(ek) és a szülő(k) az olvasás során közösen végezhetik el. A mesébe ágyazott egyszerű gyakorlatok nemcsak átmozgatják a testet, de hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, érzelmi intelligenciájának és koncentrációs képességének fejlődéséhez is, továbbá segítenek lecsendesíteni a fejükben kavargó gondolatokat, ezáltal akár a nyugodtabb (el)alvást is megkönnyítve.

A rendhagyó mesekönyv egy egész csapat közös munkájának az eredménye: Csíki Mariann gyermekjóga-oktató, a Jóga a boldog gyerekkorért című kötet szerzője a gyakorlatsort, míg Bánhidi Dóra kreatív menedzserként az inspirációt adta a könyvhöz. A történetet és a szeretnivaló karaktereket Salinger Richárd – az Apám beájulna és Az élet megoldóképlete című könyvek szerzője– keltette életre, és a grafikus, Széll Adrienn kedves illusztrációi teszik teljessé.

További információ a könyvről itt.


Címkék: könyvajánló , jóga , könyv , erdei jógamese , salinger richárd

Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel: