Quantcast
Kezdőlap SzabadidőSzállások (belföld/külföld) Családi nyaralás KidsOasis módra

Családi nyaralás KidsOasis módra

pottyos

Anyukaként engem is érdekelt a KidsOasis családbarát szálláshely minősítési rendszer és szállásfoglaló portál, így utána jártam. A két alapítót kérdeztem a koncepcióról és az indítatásról.

Anyukaként engem is érdekelt a KidsOasis családbarát szálláshely minősítési rendszer és szállásfoglaló portál, így utána jártam. A két alapítót kérdeztem a koncepcióról és az indítatásról.

“A közös nyaralás erősíti a családi kapcsolatokat. Fontos összeegyeztetni az igényeket, úgy próbáljuk szervezni a programot, hogy az mindenkinek megfeleljen. Általában minden mozgalmas, jövős-menős napot egy pihenős követ. A közös nyaralásnak olyannak kell lennie, amire mindenki szívesen emlékszik vissza.” – meséli a KidsOasis egyik megálmodója, Gyetvainé Zováth Anikó, aki maga is gyakorló, 4 gyermekes anyuka.

kidsoasis4

Hogy foglaljunk szállást?
A KidsOasis minősítési rendszerének és szállásfoglaló portáljának megalkotói szerint a baba- és gyerekbarát szálláshelyeknél kulcs-fontosságú a rugalmasság, a személyzet türelmes hozzáállása az izgő-mozgó, hangos gyerekekhez, vagy az, hogy a hirtelen felmerülő igényeket meg tudják oldani. Hiszen véletlenül otthon maradhat a bébiétel, a cumisüveg melegítő, a műanyag étkészlet. Sőt, a KidsOasis szálláshelyeken ezeket a felszereléséket szánt-szándékkal is otthon lehet hagyni. Senki nem szeretné magával vinni a fél háztartást az útra. A szállás kiválasztásánál fontossá válhat, hogy tudjuk azt, hogy milyen eszközökre számíthatunk a babák ellátásához, milyen programok, szórakozási lehetőségek vannak, milyen a szálloda, étterem felszereltsége. Nagyon fontos a gyerekek biztonsága: lépcsők, a nyitott kert, parkoló, üvegasztalok, korlátok hiánya, konnektorok, lógó vezetékek mind-mind egy baleset okai lehetnek.

kidsoasis5

Fontos szempont az étterem minősége
“Az étel és az étterem jó minősége elengedhetetlen. Az anyukákat egyértelműen motiválja, hogy végre ne nekik kelljen főzniük” – árulta el dr. Puczkó László, a KidsOasis koncepció másik alapítója.
A szálláshelyen az éttermi szolgáltatások nem merülhetnek ki abban, hogy van etetőszék. A szálloda akkor családbarát, ha a várakozási idők áthidalására játékokat, kifestőt, foglalkoztatót, ceruzákat biztosít. A kisebbek színes műanyag étkészletekből ehetnek. Feltétel a minősített szállásoknál, hogy a mikrohullámú sütő, vízforraló a nap 24 órájában rendelkezésre álljon bébiétel melegítésre, elkészítésére. Az étteremben svédasztalos ellátásnál van gyerekbüfé, négy szélforgós kategóriától pedig bébiétel is.

kidsoasis6

Programok a nyaralás alatt
“A legkisebbek játszani szeretnének, a nagyobbakat már komolyabb dolgok érdeklik, anya és apa pedig végre kipihenné magát. Ha nagyon különböző korúak a gyerekek, könnyen káoszba torkollhat a pihenés.” – véli Anikó, akinek 4 gyereke két korcsoportra osztható.
A gyerekeknek fontos, hogy korosztályok szerint tudjanak szórakozni: a kicsiknek kismotor, kis bicikli; a nagyoknak videó-játékok, csocsó, lehetőség szerint medence vagy vízpart, kirándulási lehetőség legyen a környéken. A felnőtteknek ugyanolyan fontos a közös program, így csak szülőknek szóló kikapcsolódást is érdemes kitalálni, míg a gyerekek biztonságos programokon, játszóházban vagy animátorokkal együtt szórakoznak.

 

www.kidsoasis.hu

 

2015. március

Ez is tetszeni fog