Quantcast

Nagyon vártuk már, a gyerekkel ellentétben, a pillanatot, hogy befejeződjön az iskola, és a nyarat egy nagy pihenéssel kezdjük.

Bozsokot választottuk, most már harmadszorra, a feltöltődésünk helyszínéül.

Ez a hely a nyugalomról és a természetről szól.

A mai hajnalt is jógával kezdtem a fűben, Apa pedig már a futása közepénél tarthat az erdőben, amikor leterítem a jógamatracot a fűre. Csak hallgatom a madarak csicsergését, és élvezem a nap hajnali, felcsillanó sugarait. Melegen simogatja a bőrömet már most a reggeli szellő. Így kezdeni a napot egy igazi feltöltődés. Majd lesétálok a Malomporta melletti kis forráshoz, és hozok magunknak friss, üde vizet reggelre.

A gyerekek még alszanak, én pedig csak nézem őket, ahogy szuszognak, és fordulnak egyik oldalukról a másikra. Nehezen megy az ébredés, hiszen egész nap kint vannak a tiszta levegőn, és annyi inger van itt.

Gólyákat és a fiókáikat nézzük, szarvasbogarakat gyűjtenek esténként a kertben, faháncsokból és kövekből építenek nekik bogár-ovit, fára másznak és szedik a friss, roppanós cseresznyét, melynek leve persze az egész ruhájukat beteríti 🙂 Hajókat építenek háncsból, fogpiszkálóból és levelekből, melyeket a patakban engednek útjukra. Nadin 4 évesen készíti a finomabbnál finomabb limonádékat, forrásvízből, levendulából, rózsasziromból, mentából és citromfűből. Kirándulunk nagyokat, jó sok tanösvény van erre, persze az elején húzzák a szájukat, de az út közben mindig megjön a kedvük a sok erdei csoda láttán, ma egy szakrális helyre, az Írottkőre indulunk el.

Imádják Rohoncon a tavat, melyet egy hatalmas erdő ölel körbe. A vízi játszótéren pedig hintázás közben a víz nyaldossa a lábukat.

Este Apa szülinapját ünnepeljük a levendulás felett található stégen, ez a faépítmény kivételesen nem a vízre magasodik, hanem a levendulaföldre és a szőlőre, meglepetés számára az egész. Viszünk egy nagy piknik kosarat, megpakolva sok-sok finomsággal, és persze egy jó kis tortával.

A gyerekek a napágyakban nézik a naplementét, majd utána a fejlámpáikkal keresik a szentjánosbogarakat, így telik el az este, és kezdődik holnap egy újabb izgalmas nap!

Ez is tetszeni fog