Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák Gyerekrajzok házi galériája

Gyerekrajzok házi galériája

MyMiniversum

Bizton állíthatom, hogy minden szülő meg van győződve arról, hogy gyermeke határtalan művészi képességekkel bír. Legalábbis az elején… de még a legelfogultabbaknak is gondot okozhat az gyerekrajzok tárolása, netán kiállítása. A következő eset jó példa arra, hogyan adhatunk teret a művészi remekeknek anélkül, hogy otthonunkat elárasztaná a papír-rengeteg. Bereczki Zsuzsa barátnőm lánya, Léna, öt éves volt, amikor már ki sem láttak a szebbnél szebb és fontosabb alkotásból. Léna tele volt alkotói ambíciókkal és azt hiszem házi kiállításuk csak tovább bátorította ebben.

Gyerekrajzok mindenhol

“Egy szombat reggel arra ébredtem, hogy a gyerekrajzok belepték a lakást. Világosan emlékszem, hogy kezdődött. Az oviból hazahozta az első rajzot, amin felismerhető formák voltak. Anyu, ezt neked rajzoltam! – mondta. Volt nagy boldogság, gyorsan ki is tettem a hűtőre! 🙂 Aztán teltek múltak a napok, hetek, hónapok, a hűtő megtelt, és a szekrényekre is került gyerekrajz. Újabb lendületet vett a dolog, amikor már egyedül kezdett el celluxozni.

Tarthatatlan lett az állapot, így az összes rajzot leszedtem és betiltottam a celluxozásnak ezt a formáját. Kellett egy rendezett, szép megoldás. Gyorsan kerestem is egyet! Egyszerű és azonnal megvalósítható ötlet kellett, hiszen itt álltam egy termékeny kis rajz művésszel.  Együtt kerestünk kartonpapírt, és Ő ragasztotta fel a rajzait. Aztán két szög és madzag után előkerültek a csipeszek, amik teljesen véletlenül megmaradtak egy korábbi alkotásból. Így jött létre a rugalmas, variálható mini tárlatunk.

Fontos, hogy a kis művészt is vonjuk be az alkotásba, átrendezésbe. Kiválaszthatta a kedvenceit és kialakíthatta a képek sorrendjét. Nagy öröm volt ez mindkettőnknek. Nekem lett egy lecsupaszított lakásom (üres végre a hűtő)! Léna szobája pedig újabb dekorációval lett gazdagabb. Több jó megoldást is találtam, ami nagyon tetszetős és letisztult.”

Inspirációk

Zsuzsa kedvenc inspirációi pofon egyszerű ötletek és csak néhány apró trükk kell hozzájuk. A legnagyobb kapacitással talán az IKEA huzalos megoldása bír. Komoly konkurenciája a bővíthetősége okán a dekortapaszos megoldás. Ez megvalósítható egyforma ragasztócsíkokkal is, de sok érv van az eklektikus sokszínűség mellett is. Szerintem verhetetlen kínálattal büszkélkedhet a Dekorella, ahol egyébként én a pékzsinegekből is bevásároltam.

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/ és Bereczki Zsuzsa

myminiversum.hu

Ez is tetszeni fog