Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák “A gyerekek számára kiemelten fontos az inspiráló környezet”

“A gyerekek számára kiemelten fontos az inspiráló környezet”

Pöttyöslabda

2018 novemberében indította közös márkáját Kasztner Ramóna és Bencsikné Mészáros Csilla. Egy telekommunikációs cégnél hozta össze őket a sors, ahol hamar megtalálták a közös hangot és együtt léptek be a női vállalkozók világába, MyMiniversum márkanévvel. A MyMiniversum kisgyermekeknek (2-6 éves korosztály) kínál skandináv stílusú gyerekszoba-bútorokat, dekor kiegészítőket és játékokat.

MMV: Hiszünk abban, hogy rengeteget számít, milyen tárgyak vesznek minket körül otthonunkban, a gyerekek számára pedig kiemelten fontos az inspiráló környezet.

Úgy alakítottuk ki termék-kínálatunkat, olyan kisbútorokat, kiegészítőket, játékokat, dekorációkat kínálunk, amelyek szép és minőségi alapelemei lesznek a kisgyermekkor meghatározó éveinek.

Mi volt az első terméketek?

MMV: Egy formatervezett fa kisbútor kollekció fehér – natúr fa színben. Felhő alakú asztallal és négy különböző (nyuszi, maci, korona, felhő) formájú kisszékkel, melyek a legkeresettebb termékeink. Szerintünk ez a bútor és az általa megvalósítható tevékenységek szimbolizálják leginkább az átmenetet a babakorból a kisgyermekkorba.

A babaszoba berendezése közkedvelt téma, de utána mintha lanyhulna az érdeklődés az iskolakezdésig…

MMV: Pedig egy óvodás korú gyermeknek (aztán a kiskamasznak és a kamasznak is) már bizony mások az igényei, mint egy csecsemőnek. A kisgyermekkor nagy változásokat hoz a gyermek életében: mozgása finomodik, ügyesedik, kinyílik számára a világ. A gyermek minden tevékenységét áthatja a játék, személyisége elsősorban a játék hatására bontakozik ki. Kiemelkedő szerepe van a képzeletnek, fantáziának, melyek segítségével számára ismeretlen dolgokra próbál magyarázatot adni. A kisgyermekek igényeihez igazodva teret adunk az asztali- és szerepjátékoknak, felkeltjük érdeklődését a vidám formákkal és alkotásra bátorítjuk!

Van létjogosultságuk Magyarországon a skandináv stílusú gyerekszobáknak?

MMV: Az igaz, hogy egy kicsit mindig lemaradásban vagyunk a nyugat-európai trendektől, de egyre többen vannak, akik a természetesség jegyében rendezik be a gyerekszobákat. A világos színek, natúr, természetes anyagok időtállóak, ráadásul ezekhez úgy lehet színes textileket, kiegészítőket társítani, hogy mégsem lesz bazári az összhatás.

Fa, pamutvászon, rattan alapanyagaink mellett nagyon büszkék vagyunk újrahasznosított pamutból készült tároló kosarainkra és az Európa szerte elismert márkáinkra. Velünk olyan gyerekszobát alakíthatsz ki, amely esztétikus, fantáziadús és játékra hív!

Egyáltalán, milyen a jó gyerekszoba? Van ilyen?

MMV: Funkcionális szempontból az a legfontosabb, hogy legyen világos (természetes és mesterséges fény viszonylatában is), legyen jól szellőztethető, legyen árnyékolható, legyen biztonságos és biztosítsa a nyugodt alvást. Ezeket a feltételeket úgy értelmezhetjük, mint a Maslow-féle piramis legalsó szintjét. A magasabb szinteken már a megfelelő ruha-, játék-, és könyvtárolás, szőnyeg, gyerekekre szabott falfestés/tapéta és dekoráció áll. Szépen haladva az alapvető igényektől az önmegvalósításig.

Hogyan kapcsolódik a Montessori-módszer egy gyerekbútor márkához?

MMV: Mi is hiszünk abban, hogy a gyerekeknek biztosítani kell a megfelelő környezetet a spontán, szabad tevékenységekhez, a világ megismeréséhez. Ezeket az alapelveket támogatandó olyan bútorokat és játékokat kínálunk a kicsik számára, amelyek támogatják őket, fejlesztik a kreativitást és segítséget nyújtanak abban, hogy megfelelő környezetet alakítsunk ki nekik. Mindezt elképesztően ízléses, modern formában.
Szívünk csücske a házikó alakú babaágy, ami sokkal több annál, mint amit a neve ígér. Ha akarod tároló (pl. plüssállatoknak), ha akarod éjjeliszekrény, ha akarod könyvespolc az aktuális kedvenceknek, ha akarod város, ha akarod bábszínház, ha akarod babaház, ha akarod kuckó. S mindezt nem kell most eldöntened, folyamatosan alakíthatod, cicomázhatod füzérekkel, pomponokkal, újra és újra megtöltheted a fantáziáddal. Ezt a sok funkciót egyetlen natúr fenyőből készült egyszerű házikó hivatott szolgálni. Az ingerbombák és interaktivitás korában furcsa ezt hallani, nem?!

Abszolút… sokat említitek a kreativitást, miért olyan fontos ez nektek?

MMV: A hitvallásunkban az inspiráló környezet fontosságára hívjuk fel a figyelmet és nem akartuk, hogy ez csak egy üres frázis maradjon. Ezért indítottuk Díjazzuk a kreativitást programunkat, amelynek második évadában járunk most. Zárt Facebook csoportunkban minden hónapban hirdetünk egy DIY kihívást, 2020-ban 7 új kihívás teljesítésére (nyári szünet beiktatásával) buzdítjuk a résztvevőket, ahol meghatározott stációknál ajándékokkal is honoráljuk erőfeszítéseiket és persze nem marad el az év végi különdíj sem! Emellett számos blogbejegyzést szenteltünk már az inspiráló gyerekszobáknak és csináld magad ötleteknek és most arra hívunk minden egyes szülőt, hogy mutassák meg a bennük rejlő kreatív energiákat.
Ha a kihívások feldolgozása, az otthoni kreatív időtöltés, a szépre való érzékenység, az alkotás hónapról hónapra megismétlődik, abból rengeteget tanul a gyermek is, s aki a szépre érzékennyé válik, az nálunk vásárol ? De a viccet félretéve szeretnénk, ha a szépre való igény és a kreativitás iránti fogékonyság minél több szülőben és ezáltal a gyerekekben is gyökeret verne.

Ez nagyon jól hangzik, de a prémium termékeket nem mindenki tudja megengedni magának…

Fontosnak tartjuk, hogy ezek az üzenetek azoknak a gyerekeknek a szüleihez is eljussanak, akiknek nem áll módjukban a termékeinket megvásárolni.

Az első MyMiniversum születésnap alkalmából egy óvodáknak meghirdetett program keretében ajándékoztunk meg két intézményt is az ottani gyerekek es nevelők nagy örömére.

Szívünkön viseljük a hátrányos helyzetű gyerekek sorsát is, karácsonykor volt szerencsénk az UNICEF-fel együttműködve ellátogatni es megajándékozni a Bolyai Gyermekotthon legkisebb lakóit. Mindenképp szeretnénk arra is figyelmet fordítani, hogy ahol szukseg van, ott tudjunk adni is és amíg megtehetjük, ez a fajta karitatív tevékenység rendszeresen jelen lesz az életünkben.

Ez is tetszeni fog