Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák Minden az alapoknál dől el, ezért annyira fontos a gyermekkor!

Minden az alapoknál dől el, ezért annyira fontos a gyermekkor!

Pöttyöslabda

Közhelynek számít, és nem is foglalkozunk vele igazán, de gyermekeink jövője azon múlik, hogy kiskorukban milyen környezetben fejlődhetnek.

Az első évek mozgásfejlődése, a kisgyermekkor szellemi fejlődése és az iskolás évek egyaránt döntő szereppel bírnak abban, hogy végül milyen felnőtté válik gyermekünk.

Gondolj csak vissza a saját gyermekkorodra:

 • melyik volt a kedvenc játékod?
 • hol érezted magad a legjobban? Otthon egy eldugott zugban, vagy épp a nagyi fészerében?
 • mennyire teljesítettél jól az iskolában és ezért otthon mit tettél?

Kimmel Andrea, a Kimmel Gyerekbútor birodalom alapítója szerint: A boldog gyerekek egészséges lelkű és testű, vidám, kreatív és sikeres felnőttekké válnak.

Lifetime Low Loft galériaágy

A világ gyökeresen megváltozott, kényelmesebb, veszélyesebb, idegenebb lett egy gyermek számára, mint anno.

A családok elszigeteltebbek, az emberi kapcsolatok lazábbak. Most teljesen más egy gyerekkor, mint a „mi időnkben”. Pláne még a koronavírus járvány miatt.

Ezért kell szülőként különös figyelmet fordítanod arra, hogy milyen környezetben cseperedik a gyermeked. Életkorához, testi és lelki igényeihez kell igazítanod az otthonotok azon szegletét, ami az övé. Legyen az egy gyerekszoba, vagy a közös hálótok egy sarka.

Sokan esnek abba a hibába, hogy az aktuális lakberendezési trendek alapján alakítják ki a gyerekek tereit. Természetesen kell a harmónia az otthonod többi részével, de mégis látnod kell, hogy egy gyerekszobának vagy tanulósaroknak egészen más szerepe van.

 • Inspirálnia kell,
 • Játékra kell invitálnia,
 • Funkcionálisnak kell lennie,
 • Ergonomikusnak kell lennie,
 • Teret kell adnia az önállósághoz,
 • Az alkotáshoz.

Új cikksorozatunkban Kimmel Andreát kérdeztük arról, hogy miért is fontos annyira a gyerekszoba berendezése?

K.A: A babák és a kisgyermekek fejlődése ingergazdag környezetben sokkal intenzívebb. Könnyebben szocializálódnak, agyuk és mozgáskoordinációjuk is sokkal gyorsabban fejlődik.

Ifjú korban pedig már a saját személyiségük is megmutatkozik, amit támogathatunk, ha a saját szűk életterét az ő ízlése alapján, de az ergonómiai szempontokat figyelembe véve alakítjuk ki.

Amikor elkezdtem a gyerekbútorokkal foglalkozni az volt a célom, hogy szép gyerekszobákban cseperedhessenek a kicsik. Ma már ezt az irányelvet kiegészítettük azzal, hogy biztonságos is legyen az a környezet.

Sajnos egyre fiatalabb korban jelentkeznek a gyerekeknél is a civilizációs betegségek, mozgásszervi problémák. Többek között erről is lesz szó a következő hetekben, mert rajtunk, szülőkön áll vagy bukik minden.

Sokszor egészen apró dolgokkal hatalmas változást lehet elérni egy gyermek testi fejlődésében, ha tudod mire is kell vigyáznod.

A csapatommal megrögzötten keressük az egészséges megoldásokat. Segítünk megtervezni és megvalósítani a gyerekek álmait, legyen az egy Karib-tengeri kalóz világa, vagy egy sportos ifi szoba.  Eközben pedig szakértőink arról is gondoskodnak, hogy az a tér, amiben a kicsi nőni fog ne csak szép, hanem ideális is legyen az életkori szükségleteihez.

Cilek Black Pirate bútorcsalád

Külföldön már természetes az a szemlélet, hogy a gyerekszoba pozitív hangulatokat, érzéseket, élményeket adjon. Egy vidám falfestés, egy játékos formájú bútor azonnal el tudja kalauzolni a gyerekeket a fantázia és a kreativitás világába, fejlesztve a mentális és kognitív képességeiket.

Lifetime Hangout bútorcsalád

Cilek Champion Racer bútorcsalád

A szülők egyre tudatosabbak, megtervezik a szoba funkcióit (alvás, játék, tárolás, tanulás), a berendezését ehhez igazítják. Ennél a lépésnél gyakran veszik igénybe ingyenes online lakberendezési tanácsadásunkat, illetve nagyon népszerűek a lakberendezőnk heti hírlevelei is. Manapság a szülők szeretnek tájékozottak lenni minden téren és szakértői segítséget igénybe venni, hogy a legjobbat adhassák gyermekeiknek. Ők már tudják, hogy nem elég, ha csak trendi egy ágy vagy egy íróasztal, hanem óvnia kell gyermeke egészségét is és környezettudatosnak is kell lennie.

Lifetime Tinédzser bútorcsalád

Ha tudatosan kezdesz tervezni látni fogod, hogy

 • nem csak alszik, hanem álmodik gyermeked itt
 • nem csak játszik, hanem fejleszti a gondolkodását, a finommotorikus képességeit, megtanulja a társadalmi szabályokat, szabadjára engedi a kreativitását, a problémamegoldó képességét
 • nem csak tároljuk a holmiját, hanem rendszerezni tanítod, igényességet, rendszeretet nevelsz belé és természetesen
 • a tanulás sem csak a száraz magolást fogja jelenteni, hanem a fejlődést, a saját jövőjének építését

A dolgok mögé kell tekintened, az unalmas funkciók ok-okozatát kell átgondolnod, hogy lásd hogyan tudod a legtöbb támogatást adni ahhoz, hogy a gyermekedből egy sikeres felnőtt legyen majd.

Ezért mi is folyamatosan képezzük magunkat, csak bevizsgált, tesztelt, valóban ergonomikus bútorokat és szobakoncepciókat forgalmazunk, hogy itthon is meghonosítsuk a gondolatot, hogy a gyerekszoba több mint egy lakótér. A jövőnk fejlődik benne!

A következő részben általánosan fogunk beszélni arról, hogy milyen egészségi problémák jelentkeznek akár már óvodás korú gyermekeknél is, és ennek mi az oka. A témában Bitskey Ilona gyógytornász segít nekünk, aki felhívta rá a figyelmet, hogy az ovisok több mint felének, és a kisiskolások közel ¾-edének már van valamilyen mozgásszervi elváltozása.

A sorozat utolsó 3 részében pedig életkor szerint részletezzük, hogy mit tehetsz babád, kisgyermeked és ifi gyermeked egészséges fejlődéséért!

Bármilyen gyerekszoba lakberendezéssel kapcsolatos kérdésben forduljatok bizalommal a Kimmel gyerekbútor lakberendezőjéhez és kollégáimhoz!

Elérhetőségeink:

Kimmel Gyerekbútor- Budapest,  1047 Külső Váci út 71 (Bejárat a Perényi Zsigmond utca felől)

Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 9.00-17.00 Szombat-Vasárnap 10.00-14.00

Tel: 36 20 621 1405

Email: hello@kimmelgyerekbutor.hu

Weboldal: www.kimmelgyerekbutor.hu

Ez is tetszeni fog