Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák Vagány kislányszoba cirkuszi hangulatban

Vagány kislányszoba cirkuszi hangulatban

MyMiniversum

A csecsemőkort elhagyva egy új életszakasz kezdődik, a kisgyermekkor. Központi jelentőséggel bír a nagy- és finommozgások fejlődése, az önálló játék és a könyvek felfedezése. A változó igényekhez pedig változnia kell a gyerekszobának is, erre mutat nekünk jó példát egy édesanya, Krizsán Lili. Minka cseppet sem hétköznapi gyerekszobájának képei mellett sok érdekes információval is kedveskedünk, tartsatok Velünk!

Mikor fogtál hozzá a gyerekszoba tervezéséhez?

Még terhes sem voltam, de a telefonom tele volt inspirációs képekkel. Évek óta építgetjük a házunkat, az emeletünk csak tavaly ősszel lett kész, így a gyerekszoba sokáig váratott magára, másfél éves volt Minka, mikor végre birtokba vehette.

Honnan gyűjtöttél inspirációkat?

Leginkább Pinterestről és Instagramról inspirálódtam.

A nagy cirkuszi tapéta adja meg a szoba alaphangulatát, ami merész választás volt. Miért ezt választottad? 

Hónapokig kutattam a tökéletes tapéta után, gyakorlatilag esténként órákig bújtam a netet, nem volt könnyű a választás. Nagyon örülök, hogy ezt választottam, mindig jókedvre derít, ha ránézek és Minka is mindig boldogan köszönti az állatkákat. Mindenképp állatos/növényes tapétát szerettem volna, ez egyben bohókás és vidám, illetve közel áll hozzám a stílusa. Tetoválóként én is szeretek hasonló stílusban dolgozni.

A cirkuszi tapéta vagányságát tompítja a rózsaszínű falfestés – honnan jött a vízszintes tagolású festés ötlete?

Pinteresten sok hasonló tagolású szobát látni, az ötlet innen jött. Nem szerettem volna teli színes falakat, vannak teljesen fehér részei is a szobának, illetve egy nagy fekete táblafestékes fal is helyet kapott.

A rózsaszín falszínt egyébként sokkal lágyabbra szerettem volna, a színmintán teljesen másképp festett, amikor kiválasztottam. Amikor a festő felkente és beléptem, teljesen ledöbbentem, annyira erős volt, át is akartam festeni. Aztán barátkoztam vele pár napig, felkerült a cirkuszi tapéta, pár bútor, és máris nem volt annyira vad, így végül maradt.

A falon lévő képek diy munkák?

Magyar és külföldi tervezők/alkotók munkái.

 

Mi az, amit magyar márkától szereztél be? 

Van több magyar design játékunk, ruhánk, kiegészítőnk, az ágyat is magyar családi vállalkozástól vásároltuk, illetve a dekorációban is több magyar alkotó munkája megtalálható.

Első benyomásként az jutott eszünkbe, hogy ez egy nagyon gyerek-központú szoba. Így van?

Igen, abszolút erre törekedtem és törekszem a mai napig. Szépek a letisztult, natúr szobák, nekem is volt lementve anno abból is rengeteg. Aztán elkezdtem gyerek fejjel gondolkozni, kicsit magamat is annak képzelni, és így létrehozni egy olyan életteret Minkának, ami kielégítheti a mozgásigényét, fantáziáját, ahol igazán gyerek lehet. És még tök menőn is néz ki. ?

Miért különítettél olvasókuckót – kettőt is – a gyerekszobába? Mi a kedvenc könyve(i) Minkának?

Egyelőre inkább lapozgatni szeret, képeket nézegetni, szavakat tanulni. Csak a rövidebb történeteket hallgatja végig (de azokat százszor), most talán egy Kisvakondos könyv az aktuális kedvence. Bár a mai világban nem egyszerű, de szeretném a könyvek szeretetére nevelni, és emellett jól is néznek ki az olvasókuckók.

Szerinted mivel könnyíthető meg a rendrakás a gyerekszobában?

Kevesebb, minőségibb játékkal, játéktároló rekeszekkel/dobozokkal/zsákokkal, és egy kis megszállottsággal.

Mi az a részlet, ami Neked a legjobban tetszik? Mi az, ami a Minkának a legjobban tetszik? Van-e valami, ami nem vált be?

Nem tudnék választani, szerintem egyelőre Minka sem. Nekem a tapéta és a gerenda (amit egyébként én rakattam be a férjemmel csupán dekorációs célból (nagyon boldog volt. :D) nagy kedvencem.

Még nem 100%-os a szoba, például reggel iszonyú fényáradat van, kellenének sötétítők, illetve még pár bútor is hiányzik.

Mit tanácsolsz a gyerekszoba berendezése előtt állóknak?

Merjenek bátrak lenni, és gondolkozzanak gyerekszemmel. Használjanak minél több természetes alapanyagú bútort és játékot, de ne féljenek a színektől. És inspirálódjanak, de ne próbáljanak egy bizonyos szobát lemásolni, legyen egyedi!

enteriőr és fotó: Krizsán Lili

myminiversum.hu

Ez is tetszeni fog