Quantcast
Kezdőlap Szabadidő Hegyek és völgyek nyáron: Alsó-Ausztria, a túrázók Mekkája

Hegyek és völgyek nyáron: Alsó-Ausztria, a túrázók Mekkája

Pöttyöslabda

A nyár nemcsak a hegyekben, Alsó-Ausztria alpesi területein varázslatos, hiszen a sík vidékek tematikus útvonalai vagy a borutak éppúgy változatossá tehetik kirándulásunkat. Hogy mit is kínál Ausztria legsokrétűbb tartománya a családoknak és az ínyenceknek? Fedezze fel Ön is!

Alsó-Ausztriában a túrázás több, mint egyszerű séta a természetben. 15.000 kilométeren rugaszkodhatunk neki hegyek és tematikus útvonalak meghódításának. Mindeközben felfedezhetjük a buja természetet egy kirándulás során a szőlőskertekben, vagy befelé tekinthetünk egy zarándoklat alkalmával. A túraútvonalak legalább olyan változatosak, mint maga a tartomány. Az izzasztó hegymenettől a kényelmes folyóparti sétáig minden megtalálható itt, amire családok és sportolók vágyhatnak. A hegyek nyáron inkább a sportolóknak kedveznek, míg a családbarát tematikus útvonalakon a felfedezéseké a főszerep. Mindeközben hütték szegélyezik utunkat, melyeknél nemcsak megpihenhetünk, hanem a regionális finomságoknak köszönhetően erőt is gyűjthetünk.

Waldviertel és Bécsi Alpok: két tökéletes ellentét

Alsó-Ausztria két régiója, a Waldviertel és a Bécsi Alpok nem is különbözhetnének jobban. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, mindkét régió elnyerte Ausztria kimagasló túrarégióinak járó kitűntetését, a Wandergütesiegelt, melyet a kiemelkedő infrastruktúrával rendelkező, egyedi élményeket és szolgáltatásokat kínáló vidékeknek ítélnek oda. A Bécsi Alpokban a majdnem 300 km hosszú Wiener Alpenbogen túraútvonal és a 10 túrahotel mellett Kirchberg am Wechsel és Puchberg am Schneeberg túrafalvait is kitüntették. Ezek környékén izgalmas utak, sőt személyre szabott túraútvonalak várnak minket. A Schneeberg mit den Besten ajánlat keretein belül például a régió egyik legtapasztaltabb túravezetőjével, Peter Groß-szal hódíthatjuk meg a hegycsúcsot a napfelkeltében. A déli Waldviertel túrarégióban három 1000 méteres hegycsúcs mellett nagyszerű túrafalvakat is felfedezhetünk: Moorbad Harbach, Zwettl és az Yspertal. Itt vendégszerető házigazdáinknál energiát gyűjthetünk, hogy aztán feltöltődve indulhassunk el felfedező utunkra, például a misztikus Druidenweg-Ysperklamm szurdokba, az idilli Wasserwunderwegre vagy fel a magasba, a gyönyörű kilátással rendelkező Nebelstein-Panoramawegre.

Nyár a hegyekben, mindenkinek!

Alsó-Ausztria alpesi hüttéi és gasztronómiai ínyencségeket kínáló magaslati parasztgazdaságai, az Almok, szintén kiemelkedőek. Verhetetlenek a szolgáltatás színvonala, az ételek minősége és a vendégszeretet szempontjából. Az alsó-ausztriai hegyekben nyáron a kisgyerekes családok éppúgy jól érzik magukat, mint az alpinista sportolók. A dúsan zöldellő alpesi legelők, a gyönyörű kilátás és a jó hüttehangulat kitűnő együttest alkotnak egy sikeres nyaraláshoz. A túrázás hagyományának fontosságáról, és az alsó-ausztriai magas minőségről az is tanúskodik, hogy a Hochkar felvonót a „legjobb osztrák nyári felvonó” díjjal tüntették ki. Így még kényelmesebb hüttéről hüttére túrázni, hiszen nem kell hegyet másznunk ahhoz, hogy a kellemes alpesi vendéglátók között kiránduljunk. Akik sportosabb élményekre vágynak, azoknak a „Bergmandl” klettersteigot ajánljuk a Hochkaron, mely gyerekek vagy kezdő hegymászók számára is élményt nyújt.

Tematikus útvonalak az egész családnak

A családok számára különösen élvezetes élmény lehet az utazás a felvonókon. A felvonók használatával marad elég erő ahhoz, hogy a gyerekekkel együtt fedezzünk fel számos izgalmas túraútvonalat. Biztosan jól sikerül a családi kirándulás a Schaukelwegen Mönichkirchen am Wechselen, ahol 13 állomáson várnak hinták, libikókák és a feltöltődést segítő parkok. A Mendlingtalban, a Mostviertelben pedig a fakitermelés történetének nyomába eredhetünk Európa utolsó, még működő faúsztatójánál, mely a víz természetes erejéről is tanúvallomást tesz. Szintén családoknak ajánlott Alsó-Ausztria legszebb szurdokjaiban túrázni: az Ötschergräbenben, a Hagenbachklammban vagy a Myrafälle vízesés mentén, Muggendorfban. De ellátogathatunk a Donau-Auen Nemzeti Parkba Bécs közelében, mely felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak.

Ez is tetszeni fog