Quantcast
Kezdőlap KedvencekKedvenc helyek Különleges, befogadó szemléletű óvoda nyílik Budán

Különleges, befogadó szemléletű óvoda nyílik Budán

pottyos

A Pendula Óvoda inkluzív, befogadó szemlélettel fordul a családok és a gyerekek felé az elfogadó szeretet jegyében.

A kiemelten közhasznú Világszép Alapítvány saját óvodát alapít Pendula néven idén szeptemberben Budapesten. Az alapítvány céljaival összhangban a Pendula Óvoda egy nyitott, befogadó, kreatív műhely, ahol mindenki a saját ritmusában, a saját útját járva lesz a közösség része. A 2. kerületi magánóvoda pedagógiájának középpontjában a gyermek, mint egyedi, fejlődő személyiség áll, inkluzív, befogadó szemlélettel fordul a családok és a gyerekek felé.

A Pendula óvodai programjának alappillérei a szabad játék, a mese és a szabad önkifejezés, hiszen a játék a kisgyermekkor legfontosabb, egész személyiséget fejlesztő, élményt adó tevékenysége. A mese egy olyan közös nyelv, ami minden gyereket egyaránt megszólít, ami megnyitja a kapukat a külső világ és a gyerekek belső világa felé is. Az új magánóvoda pedagógiájában kiemelten fontos, hogy olyan biztonságos, elfogadó légkört teremtsen, amelyben a gyermek szabadon megnyilvánulhat, kifejezheti gondolatait és érzéseit.


 
A Pendula Óvoda nagy hangsúlyt fektet az integrált képességfejlesztésre, mely a fejlesztő szakemberekkel szoros együttműködésben valósul meg. Az új budai magánóvoda tervezésénél fontos volt, hogy olyan inspiratív terek jöjjenek létre, amelyek jól tükrözik a befogadó, elfogadó szemléletet, valamint támogatják a gyerekek alkotó munkáját.    
 
Bavalics Laura, a Pendula Óvoda vezető óvodapedagósusa, elmondta: „Az óvoda, amely elköteleződik a befogadó, elfogadó szemlélet mellett, olyan alap értékekből indul ki, amely szem előtt tartja, hogy minden gyerek, sőt gyerekeket körülvevő felnőtt, legyen az szülő, dajka vagy pedagógus, mind egyedi és különleges. Nem véletlenül fogalmaztam így – elköteleződik, hiszen az inklúzió egy folyamat, ami nem ér véget egy bizonyos ponton. A különbözőségekre adandó egyre jobb válaszok keresése soha nem ér véget. Kiemelt cél az egyéni ismeretszerzési, tanulási utak támogatása.

Náluk a hangsúly nem a különórák túlsúlyán és az idegen nyelv elsajátításán van, hanem valóban hisszük, azt, hogy az óvodás korú gyerekeknek leginkább egy biztonságos, elfogadó környezetre van szüksége, ahol van idő játszani, felfedezni, alkotni, gyereknek lenni.”

Az érdeklődők számos délutáni foglalkozás keretében bepillantást nyerhetnek az inkluzív módszer sajátosságaiba, és megismerhetik az óvónőket. A Pendula Óvodába a felvétel folyamatos.
A bemutatkozó Nyílt Napok keretében a szülők és gyermekeik találkozhatnak a Pendula Óvoda pedagógusaival, betekintést kaphatnak az óvoda látványterébe és megismerhetik a Pendula szemléletét, az új óvoda pedagógiájának lényegét.

Április 23-án 18:00 órától a 2. kerületi Art Buda Alkotóműhelyben (Budapest, Hűvösvölgyi Út 2.) várják az érdeklődőket. Részletek: https://www.facebook.com/events/

Információ: bavalics.laura@pendulaovoda.hu +36 70 385 2004

Március 22-től 7 héten át minden csütörtökön 16:30-tól kezdődik a „Kerekecske, dombocska”, amely 45 perces mese- és drámapedagógiai foglalkozás a Meseközpontban (Budapest XII. kerület Németvölgyi út 6.), ahol mesével, mondókákkal várják a gyerekeket. A foglalkozás végén együtt járják be a mesetérképet, életre keltik a szereplőket, kiállják a hős próbákat.
Minden szerdán 10:30-tól 45 perces mókára hívják a kicsiket az „Áspis, Kerekes” foglalkozások keretében: ölbeli játékok és mesék 2-3 éves gyerekek és szüleik számára a budapesti Meseközpontban (Budapest XII. kerület Németvölgyi út 6.).

Az óvoda címe: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.
További információ: www.pendula.hu, info@pendula.hu

Ez is tetszeni fog