Quantcast

Mesemúzeum

pottyos

„Aki nem hiszi, járjon utána'”

A Mesemúzeum minden szegletében mesére bukkanunk: a kapualjban a régi porolóról különleges szőnyeg lóg, zsebei izgalmas programajánlatokat és olvasnivalókat rejtenek.

„Aki nem hiszi, járjon utána'”

A Mesemúzeum minden szegletében mesére bukkanunk: a kapualjban a régi porolóról különleges szőnyeg lóg, zsebei izgalmas programajánlatokat és olvasnivalókat rejtenek. Szemben rajzok, képek és tárgyak segítségével a ház története elevenedik meg. Az udvarról nem hiányzik a kút sem, amelyből – ki tudja – talán az élet vize fakad, de biztos nem árt meglocsolni vele az udvar közepén az ég felé kapaszkodó fát. A termekben meseutat lehet bejárni. Ahhoz, hogy átkeljünk a sűrű sötét erdőn, bátorságra és találékonyságra van szükség, s a próbákat teljesítve juthatunk el a királyi trónig. A mosdó előtti varázstükrök elé állva magunkat Nyakiglábként, Csupahájként vagy Málészájként látjuk viszont. Beljebb, a Műhelyben a gyerekek rengeteg mesekönyv közül válogathatnak, beülhetnek a hallgató-kuckóba, kipróbálhatják magukat a színpadon vagy elkészíthetik saját mesefilmjüket is.

Memu 000 bejarat memu 03 Erdo Memu 02 Filmfabrika

A hét három napján változatos múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várjuk az óvodai és az iskolai csoportokat. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Mesés szülinapi zsúrokat is rendezünk kicsiknek és nagyoknak.

Nyitva tartás:
Hétfő: szünnap
Egyéni látogatóknak: csütörtök, szombat 10-18 óráig, vasárnap 10-13 óráig
Csoportoknak – előzetes bejelentkezéssel: kedd, szerda és péntek 9-16 óráig
Szülinapi zsúrok: péntek 16-18 óráig, vasárnap 13-15, 16-18 óráig
Családi program: minden szombaton 11 órakor és alkalmanként vasárnapokon is.

Elérhetőségek:
MESEMÚZEUM
1013 Budapest
Döbrentei utca 15.
Telefon: 06-1/202-4020
E-mail: muzeumped@pim.hu
Web: www.mesemuzeum.hu
https://www.facebook.com/Mesemuzeum

 

Ez is tetszeni fog