Quantcast
Kezdőlap KedvencekKedvenc helyek Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

pottyos

Meglátogattuk ma a Nemzeti Botanikus Kertet Vácrátóton. Nagyon jól éreztük magunkat a gyerekekkel együtt. Rengeteg kis tavacska, fák, természet, virágok, üvegházak trópusi virágokkal és kaktuszokkal.. mi kell más?! A nagy kirándulás után Veresegyházára mentünk a Gombai Cukrászdába, mely híresnek számít a környéken és finom is volt 🙂

Meglátogattuk ma a Nemzeti Botanikus Kertet Vácrátóton. Nagyon jól éreztük magunkat a gyerekekkel együtt. Rengeteg kis tavacska, fák, természet, virágok, üvegházak trópusi virágokkal és kaktuszokkal.. mi kell más?! A nagy kirándulás után Veresegyházára mentünk a Gombai Cukrászdába, mely híresnek számít a környéken és finom is volt 🙂 Veresen található a Medveotthon is, amit mi már sokszor láttunk és azt is mindenkinek csak ajánlani tudom (http://www.medveotthon.hu/)!

vacratot

vacratot2

A több mint 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus tájképi kert hazánk legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye. Minden évszakban lebilincselő látvány 27 hektáron. Az eddig észlelt fészkelő madárfajok száma 62, a tavakban 22 halfaj él, 73 puhatestű (csiga és kagyló) állatfaj talált itt otthonra. Egynyári növénybemutatók, hangulatos sétautak, muskátli- és rózsa fajtabemutató és a természet sok-sok apró csodája várja a vendégeket.

vacratot3

vacratot4

vacratot5

 

http://www.botkert.hu/

 

Spuriga Dóra

2015. április 12.

 

Ez is tetszeni fog