Quantcast
Kezdőlap KedvencekKedvenc helyek Pagony a Gellért téren – Egy mini mennyország

Pagony a Gellért téren – Egy mini mennyország

pottyos

A Bartók Béla úti Pagony több, mint könyvesbolt. Egy igazi mesebirodalom azoknak, akik szeretik a könyveket, és szeretnék, ha gyermekeik számára is a világ legtermészetesebb dolga lenne az olvasás.

 

A Bartók Béla úti Pagony több, mint könyvesbolt. Egy igazi mesebirodalom azoknak, akik szeretik a könyveket, és szeretnék, ha gyermekeik számára is a világ legtermészetesebb dolga lenne az olvasás.

pagony 01

A Gellért térhez közeli üzlet az ország legnagyobb alapterületű gyermekkönyvesboltja. 220 négyzetméteren válogathatunk az olvasni- és nézegetnivalók közül, nullától 18 éves korig. Nincs olyan gyerekkönyv, amit itt nem találnánk meg. Sugár Judit, a Pagony kommunikációs vezetője természetesen a saját kiadású köteteiket mutatja legbüszkébben: a Bogyó és Babóca könyvek, Dániel András művei, Vadadi Adrienn meséi mellett rengeteg további magyar és külföldi szerző kiadványai közül válogathatunk.

pagony 02

Sőt, vannak olyan Pagony-könyvek, melyekhez már saját társasjáték is készült, mint például a „Míg utazunk” sorozat, az „Óvodás vagyok!” könyvek, vagy az Időfutár. A saját kiadású társasok mellett más játékokat is kipróbálhatnak a betérő felnőttek a kávézósarokban. Igen, merthogy ebben a fényárban úszó csodapalotában finom kávét is kortyolhatnak a nagykorúak, és tesztelhetik az üzletben előkészített játékokat. De nemcsak a nagyok szórakozásáról gondoskodnak, hiszen a játéksarokban prémium márkás gyerekjátékok közül válogathatnak a szülők, a játszósarokban pedig lefoglalhatják magukat a gyerekek, míg anya vagy apa megtalálja a megfelelő könyvet és játékot.

A Gellért téri Pagony igazi közösségi térként is működik. „A XI. kerületben nem nagyon találni olyan helyet, ami összehozza az embereket. Ezért találtuk ki, hogy raktárhelyiségeket átalakítjuk programszobákká, ahová mindenféle szabadidős foglalkozást szervezünk. Van nálunk cirkuszi játszóház, Lego-klub, kézműveskedés és iskolai előkészítő is. Szeretnénk, ha minden korosztály megtalálná a neki megfelelő programot” – mondta a Pöttyöslabdának Sugár Judit.

Kőváry Anett

pagony 03

Ez is tetszeni fog