Quantcast
Kezdőlap Szabadidő Piros kakaó – nyári napközis táborok

Piros kakaó – nyári napközis táborok

pottyos

Akciózunk, kincset rejtünk, komposztálunk, fejen állunk, elmélyedünk, kertmozizunk, bunkert építünk, megkeressük, kinek mi jó, óriás társasjátékot szerkesztünk, felfedező túrára megyünk, kutatjuk a város átjáróit, kicsi nagy és közepes dolgokat figyelünk meg, mesékben bújkálunk, lógatjuk a lábunk, kísérletezünk és figyelemmel kísérünk, kalandra hívunk másokat, összekötjük a szálakat.

Így tudom összefoglalni a tábori hangulatot, mindezek mellett minden táborukban fontos a tapasztalatszerzés és, hogy tanuljunk magunkról, miközben megtaláljuk a helyünket és a feladatunkat egy közösségeben. Természetesen ez nemcsak táborainkban, hanem minden programunkon, évközben is fontos (gyerekpszichodráma csoportok, szülinapszervezés, mesenyomozás, csapatépítők, rendezvények). Táborainkban szem előtt tartjuk az egészséges étkezést és egésznapos táborainkban minden nap megyünk közeli parkokba.  Táboraink Pesten, Budán és Rómaiparton lesznek!


 
Két típusú táborunk is van, a félnapos és az egésznapos. A félnapos táborokban a terápiás célok és az önismereti szempontok vannak előtérben, itt egy korosztály vesz részt, maximum 8 fős csoportban. Ebben a típusú táborban lesz anamnézis felvétel és a tabor végén mindnekinek személyes visszajelzést adunk.

Ilyen táborunk a GYEREKPSZICHODRÁMA TÁBOR és a MESEKÖNYVÍRÓ TÁBOR.
A gyerkpszichodráma táborbana Kende Hanna féle módszert és a művészetterápiát kombináljuk. Az biztos, hogy lesz beöltözés, meseírás, rajzolás és együtt játszás és mindneki az lehet, ami titkos vágya, megtalálhatja erejét, átlépheti határait. Így lesznek köztünk királyok és királylányok, hősök, sztárok, medvék, madarak, tündérek és boszorkányok, tűzokádó sárkányok, mentők, ufók, szarvasbogarak, pitypangok, ninják és hableányok.
 
A Mesekönyvíró Táborban, az 5 nap együttlét célja, hogy a gyerekek közösen készítsenek el egy mesekönyvet. Megtalálják szerepüket, mind a könyvkészítés folyamatában, mind mesénkben. Saját mesehősük útján járnak majd, felfedezik különleges képességeiket és általa megküzdhetnek félelmetes ellenségekkel például.  Lesz, aki sűrű erdőben tévedt el, olyan is, az égigérő fára mászik, vagy éppen királylányért indul. Természetesen űrhajóval, gyalog, lóval, csigalassan és száguldva is lehet érkezni. A kút mélyéről is előbukkanhatnak és a Napba is tarthatnak hőseink, vagy a kettő között bárhová, egy biztos, hogy megérkeznek valahová. Mindeközben kitérünk a könyvkészítés minden fázisára: a mese kitalálásától az illusztrációk elkészítésén és a nyomdászati tudnivalókon át a könyv nyomtatott megvalósulásáig, hőseink, vagyis maguk a gyerekek ebben a szerepben is együtt fognak dolgozni, célunk az lesz, hogy mindenki megtalálja hozzá illő feladatát. Együtt írjuk, rajzoljuk, szkenneljük és nyomdakészre készítjük a könyvet. Péntekre elkészül a közös mű, amiből mindenkinek jár egy saját példány, és aminek a könyvbemutatóját is megrendezzük a büszke szülőknek.


 
Az egésznapos táboraink, tematikus táborok, ahol van egy fő téma, ami mentén haladunk. A korosztály vegyesebb és a csapat nagyobb létzsámú. A FESTMÉNYMESÉK, A MOZIS ÉS A KOMPLEX NAPOZÁS TÁBORAINK ilyenek. Egésznapos táborainkban is fontosak a fent kifejtett szempontok, lazább, nyaralósabb keretek között.
A Festménymesék táborbanszintén a dráma és az alkotás van előtérben.
Együtt fedezzük fel, hogy mit figyel Caspar David Friedrich vándora, kik laknak Csontváry titokzatos szigetén, merre mutatnak Michlangelo ujjai, Van Gogh csillagos éjszakáján mi történik, és mit néz Színyei Merse Pál lila ruhás hölgye?
Megismerjük a festőket és, hogy mikor alkottak, tovább írjuk a képen látottakat és meseként jelmezekben el is játsszuk, mikor elég ihletet gyűjtöttünk lefestjük, ragasztjuk, rajzoljuk, ami bennünk van!
 
A Mozis Táborban idén megfilmesített történeteket nézünk meg napról napra.
Közösen átbeszéljük, különböző módokon feldolgozzuk, plakátot készítünk, véleményt cserélünk a látottakról és mi magunk is hőseivé válunk az adott meséknek. A filmezés kezdeteit is megismerjük, készítünk saját filmet és lesznek jegyszedőink is.
 
AKomplex Napozástáborban fontods szempontjaink: futkározós és gondolkodós játékok, természeti erők kutatása, kísérletezés széllel, vízzel, ételekkel, térképes ismeretek, kertmozi, kacsázás, bunkerépítés, beöltözős mesedráma, felfedező túra, hang és fény elemzés, közepes, nagy és kicsi dolgok megfigyelése és persze a titkok utáni nyomozás!

A PIROS KAKAÓRÓL:
A Piros Kakaó, terápiás csoportok, kreatív, komplex eszköztárú programok és folyamatosan megújuló ötletek összessége. Heti rendszerességű terápiás csoportok (pszichodráma) , egyszeri rendezvények (szülinap, csapatépítés, mesenyomozás, “ottalvós” házibulik, céges események), tábor és workshop formájában is működik. Saját programokat hirdet és felkérésre is dolgozik. Jelenleg 5-18 éves korú gyerekeknek és családjaiknak szólnak programjai. A Piros Kakaóra jellemző a kreativitás, a nyitottság, az odafigyelés, a komplexitás, a biztonságos közeg megteremtése, konsruktív megoldások keresése, az elfogadás, a kölcsönösség, az őszinteség, a támogatás, az értékítélet mentesség, a hitelesség. A csapatban elkötelezett és tapasztalt szakemebrek dolgoznak, akik a közvetlenséget és a szakmaiságot egyszerre képviselik. A Piros Kakaó csoport tagjai között pszichológusok, klinikai szakpszichológusok, tanárok, drámapedagógusok, szociálismunkások, művészetterapeuták, Metamorphoses meseteraputák, gyerekpszichodramatisták (Kende Hanna féle módszer) dolgoznak.

Ez is tetszeni fog