Quantcast
Kezdőlap KedvencekKedvenc helyek ROZSKA – Rózsadombi Képzőművészeti Akadémia

ROZSKA – Rózsadombi Képzőművészeti Akadémia

pottyos

A Rózsadombi Képzőművészeti Akadémia hatodik éve várja az alkotni vágyó gyerekeket. Szeőke Kata, a rajziskola művészeti vezetője mesél gyermekeknek szóló kreatív foglalkozásaikról.

 

 

 A Rózsadombi Képzőművészeti Akadémia hatodik éve várja az alkotni vágyó gyerekeket. Szeőke Kata, a rajziskola művészeti vezetője mesél gyermekeknek szóló kreatív foglalkozásaikról.

rozska5

Milyen foglalkozások közül választhatnak a jelentkezők?
Elsősorban festünk a gyerekekkel, pont úgy, mint a híres festők: akrillal, vászonra, papírra. Emellett, a rajzolás és festés számos technikáját kipróbáljuk. Rendszeresen tartunk kézműves foglalkozásokat is.

Mely korosztálynak szólnak a foglalkozások?
Óvodás és általános iskolás gyerekeket várunk. Óráink legkevesebb 60 percesek, s aktív alkotással telnek, így azoknak a gyermekeknek javasoljuk, akik már képesek ennyi időt koncentráltan az alkotói tevékenységre fordítani.

Csak rajzilag tehetséges gyermekek jelentkezhetnek?
Nem, nálunk nincsenek rajzi elvárások a gyermekek felé. Ha a gyermek tehetséges, s a szülők biztosítani szeretnék számára a megfelelő pedagógiai, szakmai hátteret, nálunk megtalálhatják a számukra ideális képzést. Az a gyermek, aki kevésbé szeret vagy tud rajzolni, segítségünkkel magabiztosságot nyerhet az alkotás terén.

rozska3

Hogy zajlik egy rajzóra, festészeti foglalkozás?
Csoportban dolgozunk, s minden órára más-más feladattal készülünk. Az én óráimon irányított az alkotót folyamat, a tanítványaim lépésről lépésre készítik el képeiket, saját fantáziájukkal tarkítva azt. Az évek során kialakított módszeremmel, így kész, befejezett, technikailag helyes alkotásokkal gazdagodhatnak a résztvevők.

Milyen rendszerességgel lehet, érdemes az órákon részt venni?
Hétköznap és hétvégén is tartunk foglalkozásokat. Az órai feladatok nem épülnek egymásra, s nem ismétlődnek. Így, akinek ideje engedi, akár minden óránkon részt tud venni, biztosan tanul valami újat. Természetesen, heti egy alkalommal, vagy alkalomszerűen is érdemes csatlakozni, de a rendszeresség mindenképpen elősegíti a gyermek fejlődését.

rozska4

Miért fontos a gyermekek rajziskolai fejlesztése?
Óvodás és iskolás gyermekekről lévén szó, nagyon fontos, hogy a rajzolással fejlődik a gyermekek finommotoros mozgása. A betűk, számok formálása nehéz feladat, rajzi feladatokkal elősegíthetjük, hogy mindez szépen és könnyedén menjen. A kreativitás, szépérzék, képi kommunikáció fejlődése, életük minden területére kihat. Az alkotás öröme hozzásegít a vizuális nyelv megtanulásához, a kézügyesség fejlesztéséhez az emberi élet bármely szakaszában.

A Rózsadombi Képzőművészeti Akadémia programjairól bővebben a web és a facebook oldalain tájékozódhattok!

 

Ez is tetszeni fog