Quantcast
Kezdőlap KedvencekKedvenc helyek Újra Bozsokon jártunk – Malomporta

Újra Bozsokon jártunk – Malomporta

Spuriga Dóra

Bozsokra immár hatodik alkalommal látogatunk el a családdal. Nagyon sok helyen jártunk már Magyarországon, és az egyik abszolút kedvenc a Malomporta.

A vicces, hogy még most is találtunk újabb programot.

Az előző alkalmakról és programokról írt cikkeket  ITT és ITT találod meg.

A mostani alaklommal rányomtunk a Geoládák alkalmazásunkra a telefonunkon, és örömmel konstatáltuk, hogy a Malomporta mellett lévő Sibrik kastélyban található az egyik láda.

Ezzel már meg is volt a délelőtti program a gyerekeknek.

Posca filccel kidíszítettek pár követ, és ezeket helyeztük el a ládában az utánunk következő megtalálónak.

A geoládákról pár szóban, annak aki még nem hallott róla:

„A geocaching egy szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi. Maga a geoláda általában egy vízhatlanul záródó háztartási doboz, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy látogatói napló (‘logbook’), egy játékismertető (elsősorban a véletlenül odatévedők számára), egy íróeszköz és néhány apró ajándék. A sikeres megtaláló beírja a látogatás időpontját és a játékban használt nevét a naplóba. A felnőtt játékosok számára többnyire a naplóban található jelszó a legfontosabb zsákmány, mivel ezzel tudják a geocaching.hu oldalon bejelenteni a találatukat és megosztani kalandjaikat. A gyerekeket elsősorban a láda kincsei hozzák lázba: a magukkal hozott ajándékért cserébe választhatnak valami hasonló értékűt a dobozból. A látnivaló, a ládához vezető túra pedig kicsinek, nagynak egyaránt élmény.”

Másnap pedig ellátogattunk a közelben lévő Holdfény Liget Kalandparkba. A gyerekek nagyon élvezték a drótkötélpályát, mászófalat, mezítlábas ösvényt, és azt külön kiemelném, hogy külön a mozgássérülteknek számára is van drótkötélpálya!

Az utolsó napon a kedvenc helyünket sem hagyhattuk ki a rohonci tavat! Számomra ez a hely egy mese..

Ez is tetszeni fog