Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignDesign tárgyak 9+1 műanyagmentes karácsonyi ajándék tipp

9+1 műanyagmentes karácsonyi ajándék tipp

Pöttyöslabda

A minap Dundával játékbolt bejáráson voltunk. Ez afféle mindent a szemnek körút volt. Nem vettünk semmit, de próbáltam megfigyelni mi tetszene neki a legjobban, mint karácsonyi ajándék. (Itt még a szemléletváltásom előtt voltunk.)

Pontosan 1200 kisautóval és dömperrel odébb mielőtt épp kezdtem volna elveszteni a fonalat mi a különbség az exkavátor és a daruskocsi között, a következő beszélgetésre lettem figyelmes.

8-9 éves korú kisfiú “észérvekkel” próbált az anyukájára hatni. -De Anyaaaa, ez a puska 30 golyót lő ki 5 másodperc alatt. Vegyük meg most! Úgyis tudom, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékokat.

Dunda füleit befogva (úgy éreztem egyik informàcióra sincs szüksége, sem a sorozatlövőre sem a Jézuskára) hanyatt homlok menekültünk ki a boltból. Remélem semmit nem hallott a párbeszédből.

Hazáig magamban fortyogtam, hogy miért “kell” ilyen kacatokat venni a gyereknek. (Hagyok támadási felületet, én az a tipikus puska/pisztoly és társai ellenes anyuka vagyok. Hallottam már ismert pszichológust a témában nyilatkozni, hogy ha nincs puska akkor majd a kezüket használják fegyvernek. Nos, én azt sem engedem…na de kanyarodjunk vissza a történetünkhöz)

És különbenis mióta folyik felvilágosítás a játékboltban Jézuskaügyben?

Este Dóra emailje várt, hogy jó lenne egy cikk hasznos karácsonyi ajándékokról. Így már nem csak a játékbolti incidens volt az egyetlen ami arra ösztönzött, hogy értékes, értelmes gondolattal, meglepetéssel kedveskedjünk egymásnak.

Eldőlt. Idén mi is élményt ajándékozunk, együtt töltött időt a gyerekekkel, nagyszülőkkel.

Folytassátok ti is kommentben milyen hasznos ajándékkal kedveskedhetnénk még műanyag csodákon kívül a gyermekeinknek. Adjunk tippeket egymásnak!

  1. Színházjegy. Szuper gyerekeknek való előadásokat találtok korcsoportra bontva a legtöbb nagyváros színházában. Budapesten több gyerekszínház és bábszínház is várja az apró látogatókat.
  2. Állatkerti belépő. / Éves állatkerti bérlet
  3. Úszótanfolyam ahova Nagymama,Nagypapa kísérheti el a kisfiunkat/kislányunkat. Kedves program és szép emlékek hogy a nagyszülővel tanul úszni a kicsi. (Úszás helyett lehet lovaglás,balett stb)
  4. Koncertjegy. Ez idősebb gyermeknek (tiniknek) is nagyon jó ötlet. Szabadjára ereszthetjük a fantáziánkat Halász Judittól, Shakirán át valami ütős rock zenekarig?(bocs ilyen most nem jut eszembe 5 éve a legvadabb napokon is maximum az Almazenekart hallgatjuk).
  5. Jegy focimeccsre.
  6. Jegy az operába. Kislányokat egy gyönyörű balettelőadás biztosan elkápráztat.
  7. Vízipark belépő. Ki ne szeretne csúszdázást kapni karácsonyra? (Budapest, Eger, Debrecen, Szeged)
  8. Főzőtanfolyam. Igen, igen van gyerekeknek is. Apró csokibonbonokat, mézeskalácsokat lehet készíteni. Tortát díszíteni.
  9. Belépő a csillagvizsgálóba, cseppkőbarlangba, barlangfürdőbe (Miskolctapolca,Eger ) stb stb stb.

+1. Ez nálunk kihagyhatatlan. Mesekönyv. Könyv. Az együtt olvasás mindig élmény.

Ez is tetszeni fog