Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignDesign tárgyak Séllei Lilla táskái praktikusak, hiszen saját igény ihlette őket

Séllei Lilla táskái praktikusak, hiszen saját igény ihlette őket

pottyos

Séllei Lilla első gyermeke születése után indította el saját márkáját, miután barátnője kérte: találjon már valami megoldást a másfél éves gyerkőcök kismotorjának szállítására. Így készült el az első pocket trailer, amit hátizsákok és a népszerű mami övtáskák követtek. Hogyan osztja be az idejét? Mivel foglalkozott eredetileg? Ő hogyan használja a saját termékeit? A beszélgetésből kiderül.

Honnan jött a pocket trailer ötlete?
Mikor a kisfiam 1,5 éves volt, rengeteget mentünk, kirándultunk, de a hétköznapokban is sokat jártuk a várost, mentünk a bölcsibe. Ilyenkor mindig kismotorral jött, de még kicsi volt ahhoz, hogy sokat menjen vele, valamint sokszor buszra, tömegközelekdésre szálltunk, ilyenkor kézben vittem a járgányt. Ezzel a problémával küzdött egy barátnőm, aki szintén egy 1,5 éves gyerek anyukája volt, ő kérte, találjak már ki valami megoldást a moci cipelésére. Így született meg egy este alatt a Pocket Trailer prototípusa, azóta is őrzöm a szekrényben, ennek már négy éve.

Hogy osztod be egy napodat a gyerekek mellett?
Rengeteg újratervezés és rugalmasság kell hozzá. Ha betegek vagy valami más miatt módosul a program, akkor én is átszervezem a napomat. A vállalkozással járó feladatok nagyon sokrétűek, a közösségi média menedzselésétől, a gyártáson át a tervezésig, mindig van olyan feladat, amit éppen el tudok végezni. A feladatoknak pedig sosincs vége. Általában pontos teendő listát vezetek, amelyeken a legfontosabb elvégezendő feladatok vannak, ha pedig ezek mellé valami belefér pluszba, akkor az hatalmas siker.

Te hogy használod ezeket a termékeket a hétköznapokban?
A Pocket Trailert gyakran használom, hiszen reggel általában autóval megyünk az oviba, de délután gyalog megyek a gyerekekért. Ilyenkor a mocit és a bringát (igen, már kettőt) a horodzóval viszem magammal, és hazafele azzal jönnek a kölykök. A hátizsákot az iskolába járós (fotográfusnak tanulok) napokon imádom, hiszen akkor nemcsak a személyes holmijaimat, de a fényképezőgépemet, az ebédemet is magammal kell vinnem. A mamiövtáska a lazább napokon hű társam, amikor a gyerekekkel fagyizni vagy játszóterezni megyünk, vagy éppen a férjemmel koncertre, fesztiválra. Ilyenkor sokkal kevesebb holmira van szükségem, ami pont belefér a mami övtáskába, az övtáska kialakításának köszönhetően pedig nem akadályoz a szabad mozgásban sem a játszótéren, sem egy koncerten. Az egynapos családi kirándulások alkalmával pedig gyakran kombinálom a hátizsákot az övtáskával, ilyenkor az olyan cuccok, mint a papírzsepi vagy telefon, ami gyakrabban kell, az övtásákban lapul, a többi menetfelszerelés pedig a hátizsákban.

A gyerekek születése előtte mivel foglalkoztál?
Könnyűipari mérnök diplomát szereztem, de már a fősuli utolsó évében az akkor nagyon népszerű cotcot.hu csajos portálnál kedztem el dolgozni, mint divatszerkesztő. Az akkori főszerkesztő, Zsófi a divatblogom (akkor tényleg kb egy tucat divatblog volt csupán) kapcsán talált rám, és a mai napig hálás vagyok, hogy akkor esélyt adott, és egy ilyen szuper csapatban tehettem szert az első szakmai tapasztalatokra. Ezután a kicsit komolyabban, a divathoz, mint a design egy területéhez közelítő portálnál, a HG.hu-nál dolgoztam, innen mentem szülni. Azóta külsős újságíróskodom, rengeteg portálnál megfordultam a szabadúszósság hat éve alatt, a márkáimat ezzel párhuzamosan csinálom.

A táskákat hogy teszed össze? Mi a folyamat?
A táskákat saját igény ihlette. Így született meg a hátizsák és az övtáska is, és így készül most egy nagyobb méretű hátizsák is. A formák végleges kialakulása után ugyanazt a fazont gyártjuk, de más-más mintákkal. Imádom az anyagvadászatot, ez a munka legjobb része. Általában az én szemem olyan anyagokon akad meg, amelyeken másé nem, például van zöldségekkel díszített, de kaktusz mintás táskánk is. Az anyagbeszerzés után jön az előmosás, azaz az avatás. Majd a vasalás, szabás és varrás, végül pedig a patentolás, hosszú folyamat mire egy kész darab összeáll.

A kollekciót mi alapján, hogy találod ki?
Mivel, mint újságíró lassan 10 éve foglalkozom divattal, így a trendekkel tisztában vagyok, mégis a gyerekeim születése érettebbé tett, elmúltam harminc, mára kialakult a saját stílusom, ízlésem, nem követem vakon a divatot. Ez megjelenik a táskákban is, természetesen rám is hatnak a trendek, de nemcsak ezek alapján tervezek.

Ez is tetszeni fog