Quantcast
Kezdőlap Fittanya “A férjem a gyerekeim elé helyeztem, elmondom, miért”

“A férjem a gyerekeim elé helyeztem, elmondom, miért”

Pöttyöslabda

“Még a férjem is sokkot kapna, ha olvasná ezt a címet. Így innen üzenem neki, hogy igen, igyekszem őt helyezni az első helyre, még ha ezt nem is mindig érzi.

Ahhoz kétség nem fér, hogy nem tudom számosítani a szeret mértékét, amit azok iránt érzek, akik fontosak nekem, és nem is tudok sorrendet felállítani. Ez nem így működik. A szüleim nagyon fontosak nekem, hiszen egész gyerekkoromban a mindent jelentették, és most is azok. A testvéremnek különleges helye van a szívemben, hiszen láttam felnőni. A férjem az, akit én választottam arra a célra, hogy leéljem vele az életem. A gyerekeimre én vágytam, és én hoztam őket a világra. Ugyanannyira szeretem mindegyikőjüket, nem kevésbé, nem jobban.

De az életben lehet viszont döntéseket hozni. Az döntési kérdés, hogy azt mondjam: a férjem a gyerekeim elé helyezem.

Mindenki aki ismer, beleértve a férjem is, azt gondolná, hogy a gyerekeimet szeretem jobban, és nem őt. De nem, teljesen egyforma mértékben szeretem őket. És úgy döntöttem, hogy a férjem előbbre helyezem.

El is mondom, miért

1. Egymást választottuk

Az összes ember közül a világon egyet választasz, akivel leéled az életed. Aki a partnered lesz mindenben. Nem érdemli meg, hogy második helyre szoruljon a gyerekek születésével. Hiszen, ég mindig ő a választottam. Emlékeztetnem kell magam, hogy továbbra se vegyem készpénznek, hogy ő van nekem. Ki kell mutatnom a szeretetem, és emlékeztetnem magam arra, hogy ő előbb volt itt, mint a gyerekek.

2. Senki más nem lesz, aki első helyre helyez minket

Ha mi nem tesszük egymást az első helyre, akkor senki más nem lesz a családban, aki megteszi velünk. Esküt tettünk a közös szövetségünk mellett. Ez vonatkozik arra is, hogy az ő érdekeit mindenki más elé helyezzem. A férjem olyan típus, aki mindenki más érdekeit a saját maga elé helyezi, amit csodálok benne. De nem szeretném, ha emiatt kárt szenvedne bármiben, ezért teszel róla, hogy az ő igényei is meghallgatásra találjanak.

3. Mi vagyunk az alap a gyerekeknek

Az a célom, hogy boldog családban éljünk. A család pedig a férjemből, a gyerekekből és belőlem áll. Csak akkor lehetünk boldog család, ha mindannyian boldogok vagyunk benne. Nem szeretném, ha a férjem elhanyagolva vagy kevésbé fontosnak érezné magát. És ha így érez, nem leszünk igazi voldog család. Tehát, a gyerekeimnek is nagy szívességet teszek, ha előrébb helyezem a férjem – és közösen annyira szeretjük a gyerekeket, amennyire csak tudjuk.

4. Így nem nevelek önző gyerekeket

Mi vagyunk az első generáció, aki úgy nevel gyereket, hogy a gyerek és a vágyai, az a minden. Könyveket olvasunk és Facebook csoportokat bújunk egész nap, hogy a gyereknek a legjobb legyen. Így könnyen érezhetik a gyerkőcök a világ tetején magukat. Mint akiknek joguk van mindenhez. De én nem szeretném, hogy így érezzék magukat. Azt szeretném, ha tudnák a helyüket a világban, és tudnák azt, bizonyos helyzetekben hogyan kell előbb a mások érdekeit szem előtt tartani.

5. Így a fiaink megtanulják a feleségeiket az első helyre helyezni

A gyerekeim egyetlen emberpárt látnak megélni a házasságot: és azok mi vagyunk. Abból tanulják meg, hogy mi az a házastársi kapcsolat, amit tőlünk látnak: hogyan működik, milyen dinamikájú kapcsolat ez. Szeretném, ha azt látnák, hogy a házastársak milyen fontosak egymásnak, hogy ők a fő szövetségesek – hogy később ők is így tekintsenek a párjukra.

6. Végül úgyis csak mi leszünk megint, ketten

A gyerekek felnőnek és élik a saját életüket – ha közben mi a férjemmel eltávolodtunk egymástól, elvesztettünk valamit, ekkor már késő lesz helyrehozni. Nem szeretném, hogy eljussunk odáig, hogy a gyerekek ellátásának kötelezettsége nélkül már nincs célja és értelme az együtt levésünknek, szeretném, ha a kapcsolatunk a gyerekektől függetlenül is egy létező dolog lenne.

7. Ez nem jelenti azt, hogy a gyerekeim bármiből kevesebbet kapnak

Talán még mindig azt gondolod, hogy milyen anya az ilyen? Értem, miért gondolod. Mert a legjobbat akarod a gyerekeidnek. Hidd el, én is. Az, hogy olyan döntéseket hozok, amik a férjemnek is kedveznek, amik az érdekeit is figyelembe veszik, nem jelenti azt, hogy a gyerekeim kevesebb szeretetet kapnának, vagy bármiben hiányt kellene szenvedniük.”

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog