Quantcast

Family Park – Ausztria

pottyos

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja a Fertő-tó mellett található, és Budapestről kb 2,5 óra autóval, nem túl nehéz odatalálni.
A 140.000 négyzetméteren rengeteg felfedeznivaló akad.

 A Familypark Neusiedlersee járművei, mászási lehetőségei, pihenők, elektronikus színházak, mesék és éttermek színes kavalkádja tökéletes kirándulóprogramot jelentenek a magyar családoknak. A négy különböző tematikus élményterületen, a “Kalandvárban”, a “Meseerdőben”, a “Kalandszigeten” és a “Tanyán” mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szórakozást.

Számtalan játék lehetőség várja itt a kicsi és nagyobb gyerekeket, na és persze Filippo kandúr aki a park kabalafigurája. Sárkányvasút, hullámvasút, körhinta, malacvasút, traktorvasút, Kacsa-körhinta. A mókás erdei futam nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek vaddisznók és rókák hátán galoppozzanak. A Sárkánybarlangban egy “igazi” sárkánnyal találkozhatnak. A bátrak kipróbálhatják az óriási Templom-csúszdát , a Krokó-vízipályát és az “Isteni villám” hullámvasútat. Az Őrült madárijesztő mindenkit nevetésre késztet. A gyerekek több mászólabirintus közül választhatnak, de találunk itt vadasparkot is állatsimogatóval.

A parkban minden évben újdonságok várják a gyerekeket. Idén újdonság a “Schnullerbaum” avagy a „cumifa”, ahol a gyerekek búcsút intethetnek a cumijuknak, a Rattenmühle hullámvasút, a drágakőbánya és a babajelbeszéd.

Ami nagyon jó a Familyparkban, hogy a magyarhoz képest jóval több kigyerekeknek való játék van, bár van “hátul” egy olyan rész ahol hullámvasút, hajóhinta is van, szóval a tinédzserek, felnőttek is bővel elszórakozhatnak. Nagyon igényes a park kivitelezése, minden meseszerű, minden sarkon van valami kis dekoráció, játék ami megfogja a gyerekeket.

familypark 1
Ennivalót nem igazán érdemes ide hozni,mert 6-8 euróért pazar ebédet lehet kapni. Az éttermekben (Filippo Vendéglője, a Várkocsma, az Erdei Vendéglő vagy a Parasztkocsma, a Szamáritató, a mediterrán jellegű Római Étterem és a Kikötői Taverna) gyermekmenü is kapható, a bébiételek felmelegítésére mikrohullámú sütő biztosított. Az üdítők azonban itt is, mint minden szórakozóhelyen, drágák. Viszont… Nem nézik ki az embert, ha szendvicsekkel felpakolva érkezik. Bármelyik étterem teraszára le lehet ülni és kulturáltan elfogyasztani azokat.

familypark 2
Érdemes készpénzt vinni, mert a park területén nincs bankautomata és a jegyáron felül vannak olyan játékok, amiért külön kell fizetni (1 zseton = 1 euro), ezenkívül csak a nagyobb éttermekben, büfékben fogadnak el bankkártyát.
A Park területén nagyon sok segítőkész magyar dolgozik, de a legtöbb helyen csak németül van minden kiírva.
A Park idén október 27-ig várja a családokat, nyitás a következő szezonban márciusban.

familypark 3

Jegyárak:
Felnőttek: 19,50 euró/fő.
Gyerek (3 éves kor alatt): ingyenes
Szülinapos gyerekeknek (3-14 éves korig): ingyenes
Családi nap (minden pénteken ): 17,50 euró
Nyugdíjas nap (minden kedd, 60 év fölötti látogatóknak): 9,50 euró/fő
A parkolás ingyenes.

FamilyPark elérhetőségei:
Familypark Neusiedlersee –
M. Müller Ges.m.b.H Märchenparkweg 1 – 7062 St. Margarethen im Bgld.
Tel.: +43 (0) 2685/60707 – Fax: DW 1299
E-Mail: office@familypark.at
Weboldal: http://www.familypark.at

Összeállítást készítette: Thuróczy-Gerl Szandra

Forrás:
http://www.familypark.at
http://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/164
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ma-nyitja-kapuit-a-familypark/
http://www.sportpiac.hu/szorakozas/familypark-kiranduloparadicsom-kicsiknek-es-nagyoknak/4899/

Fotók forrása:
1. http://www.fagushotelsopron.hu/galeria/programlehetosegek_sopronban_es_kornyeken.html
2. http://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/164
3. http://www.familypark.at

Ez is tetszeni fog