Quantcast
Kezdőlap SzabadidőÉlményparkok/kalandparkok Nyári kikapcsolódás a Familyparkban

Nyári kikapcsolódás a Familyparkban

pottyos

Szép lassan beköszönt a nyár és az iskolaszünetig sem kell már sokat várni. Az én gyermekeimmel azonban előfordul, hogy nem tudnak mit kezdeni ezzel a nagy szabadsággal és unatkoznak. Ezért próbálok minél több kirándulást szervezni nekik. A nyári szünidő évek óta kihagyhatatlan, fix programpontja például a burgenlandi St. Margarethenben található Familyparkban tett látogatás.

A 14 hektáron elterülő szabadidőpark nyáron is feledhetetlen élmények egész sorát kínálja a látogatóknak. A felfrissülésről olyan vidám vizes kalandok gondoskodnak, mint például a Krokivasút, a Repülő halak körhinta vagy a Neptun vízi birodalom, de a forró nyári napokon a Götterblitz és a Rattenmühle hullámvasuton vagy Leonardo repülő szerkezetén ülve is kifejezetten jól esik a hűsítő menetszél. Aki valamivel nyugodtabb élményekre vágyna, az ellátogathat például a kellemes árnyékot adó Meseerdőbe. Két hullámvasutazás között az én gyermekeim is be-beiktatnak egy kis pihenőt, ilyenkor szívesen látogatnak el az állatsimogatóba, hogy megetessék a kecskéket és ha már erre járnak, egy fagylaltot is kérnek az Jégszalonból.

A Familyparkban a különféle játékok és attrakciók mellett a gasztronómiai kínálat is rendkívül sokszínű. Mi már többször jártunk olyan szabadidőparkokban, amelyek ezen a téren sokkal kisebb kínálattal rendelkeznek. Arról nem is beszélve, hogy itt minden nagyon finom és mindig frissen készül. Rendkívül pozitív élmény számomra a szabadidőpark tisztasága is, amit nem lehet könnyű fenntartani a nyári szünetben érkező nagyszámú látogató mellett. Egy jó tanács, hogy elkerüljétek a hosszas várakozást a kasszánál: vásároljátok meg előre a jegyeket online.

Sajnos a Familyparkban mindig olyan gyorsan elrepül az idő és még nem is láttuk, illetve próbáltuk ki a négy tematikus részleg – a Falusi gazdaság, a Meseerdő, a Kalandsziget és az Élményvár – valamennyi attrakcióját. Ezért olyan jó, hogy a szabadidőpark júliusban és augusztusban minden szombaton 20 óráig tart nyitva, vagyis két órával tovább. Idén talán meg is szállunk az egyik partnerhotelben, a honlapon igazán nagyszerű ajánlatokat találtam. Így még több idő marad a Familyparkban történő kikapcsolódásra.

A gyermekeim már előre örülnek az idei kirándulásnak, hiszen idén is vannak új attrakciók, amik felfedezésre várnak. A legkisebb különösen várja már a Kakasvadászatot, mert nagyon kedvelte a Malacvasútat is. A fiam ezzel szemben, aki nagy vonatrajongó, az Erdei expressznek örül kifejezetten. Én pedig annak, ha a nap végén az autóban mindketten percek alatt álomba merülnek a kimerültségtől és tudom, hogy ismét egy nagyszerű napot töltöttünk együtt, amit nem fognak olyan gyorsan elfelejteni.

Ez is tetszeni fog