Quantcast

Rollark

pottyos

ROLLARK – DESIGNER JÁTÉK KICKSTARTERRE HEGYEZVE

Milyen az, amikor egy Red Dot díjas formatervező játékot tervez

 

A ROLLARK egy igényesen kidolgozott, környezetbarát, multifunkciós játék, amely abszolút piaci niche-t tölthet be hazai és nemzetközi téren egyaránt. Policsányi István, Red Dot Awards díjas formatervező startup projektjének inkubációját a MyCo végzi. Az elsődleges cél az augusztusban induló Kickstarter kampány sikeressége.

rollark5

Az elnevezés, ROLLARK magában hordozza a játék két legfőbb funkcióját: bárka és gurulós járgány. Attól olyan izgalmas a ROLLARK, mert esztétikájában valahol a design tárgy és a játék között helyezkedik el, valamint lényegesen mélyebb jelentést hordoz magában egy hétköznapi játéknál, így a vele játszó gyereket is kreativitásra ösztönzi. “A ROLLARK egy minőségi használati tárgy, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

rollark8

A tervezésnél az egyik legfontosabb szempont a klasszikus anyagokból építkező fenntarthatóság volt. Ez a szemlélet egy merőben más hozzáállást követel meg mind a tervezőtől, mind a felhasználótól. A minőségi anyaghasználat és gyártás, lehetővé teszi az exrémen kitolt életciklust. Ez olyan egészséges megbecsülést kölcsönöz a ROLLARK-nak, ami lehetővé teszi, hogy generációkon átívelve jelen lehessen a családban.”– nyilatkozta Policsányi István, a ROLLARK tervezője, az EMBER Design Manufactury alapítója.

2014. augusztus 04-én indul a ROLLARK kampánya, a világ legismertebb “crowdfunding” oldalán, a Kickstarteren. Itt startup projektek élhetnek a közösségi finanszírozás adta lehetőségekkel, vagyis a különböző projektek beindításához szükséges kezdőtőkét nem befektetői cégektől kapják, hanem egyénektől, a világ minden tájáról.

A ROLLARK megálmodója a MOME-n végzett formatervező, egy újabb Magyar, aki a szakmai világsiker csúcsát elérte, akire büszkék lehetünk. Néhány napja egy másik munkájával – egy akadálymentesítet utasszállító hajó tervével – elnyerte a világ legrangosabb fomratervezői díját, a Red Dot Awards-ot, ezen felül a Mobility kategória Best of the Best díját. A ROLLARK projekt hivatalosan az augusztusban Kickstarter kampánnyal veszi kezdetét.

rollark7

További információk

EMBER DESIGN MANUFACTORY
Az EMBER brand prémium minőségű termékeket gyártó manufaktúrája. Az egész márkát átszövi a világ ésszerű megóvása, alap értékeink újból és újbóli felfedezése. Az EMBER DESIGN MANUFACTORY nem pusztán termékgyártó. Egy érzékeny filozófiájú világ építésén dolgozik, ahova termékeinek eladásával a vásárlóit is beinvitálja. Fontosnak tartja minden egyes számozott termékének életét és a felhasználók visszajelzéseit. A közös észrevételek mentén alakítja ki azt a minőséget és érzelmi kapcsolatot amit egy ROLLARK kibontásakor azonnal megtapasztalhatunk.

MyCo Incubation
A MyCo Incubation 2012 óta végez inkubációs tevékenységet, amely fő fókusza a „cleantech” iparág. A MyCo Incubation éves szinten 200-300 db ötlet meghallgatását és szűrését végzi, majd 2012-ben 14 db start-up üzletfejlesztését és inkubációját végezte, amely 2014-ben várhatóan 40 db projektre növekszik. Az inkubációs tevékenységének alappillére az Európai Unió által, direkt brüsszeli forrásból finanszírozott Climate-KIC Entreprenurship Program. Az európai hatókörű programban bármely magyar stratup és vállalkozó jelentkezhet, amennyiben olyan innovációs ötletet szeretne piacra vinni, amely a klímainnovációval, a széndioxid kibocsátással és a fenntartható gazdasági fejlődéssel kapcsolatos.
http://myco.hu
Red Dot Design Awards
A Red Dot Design Award 1955-re nyúlik vissza és jelenleg a világ legnagyobb és legkiválóbb design díjának számít. Idén 4791 jelentkező, 60 országból versengett a formatervezés “Oscar”-jáért. A Red Dot díj győztese nemzetközi elismerést élvez, minden gyártó, design stúdió és formatervező ezt az elismerést szeretné elnyerni.
http://red-dot.de

https://www.kickstarter.com/projects/236750774/rollark-is-a-fun-wooden-toy-and-also-a-green-desig

 

2014. augusztus

Ez is tetszeni fog