Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák TiGeRi – mosolygó gyerekbútor

TiGeRi – mosolygó gyerekbútor

pottyos

Vidám, mesebeli formájú gyerebútorok, melyeket egy magyar házaspár készít! Mi pedig Gyöngyivel készítettünk egy interjút, hogy többet megtudjunk ezekről a fantáziadús bútorokról..

Vidám, mesebeli formájú gyerekbútorok, melyeket egy magyar házaspár készít! Mi pedig Gyöngyivel készítettünk egy interjút, hogy többet megtudjunk ezekről a fantáziadús bútorokról..

Hogy jött az ötlet?

Ruben, a férjem 2007 körül kezdett saját faipari vállalkozást, bútortervezés és gyártás területen. Már akkor álmodoztunk róla, hogy tervezünk egy minőségi gyerekbútor kollekciót, valami teljesen mást, mint ami kereskedelmi forgalomban kapható. Valami olyat, ami kifejezi a gyerekek kreativitását, fantáziavilágát. Végül mikor a saját gyermekeink kinőtték a babágyat, külön szobát kaptak, és bútorokra lett volna szükségük, Ruben belefogott a tervezésbe. Közösen átbeszélve, javítgatva végül megszülettek a TiGeRi bútorok.

tigeri8

 

Hogy született az elnevezés?

Sokat gondolkodtunk, milyen nevet kapjanak a bútorok. Könnyed, vidám, csilingelő hangzást képzeltünk el, ami kifejezi a bútoraink játékosságát. Végül több variáció után egyszerűen a gyerekeink neveinek (Tirza, Gellért, Richárd) kezdőbetűit összeolvasva megkaptuk azt, amire gondoltunk, így lett TiGeRi.

tigeri4

Melyik mese hatott leginkább rátok a bútorok tervezésében?

Már alapvetően sem egyenes formákban gondolkodtunk, a koncepciónk megvolt, de tény, hogy a Disney Szépség és Szörnyeteg rajzfilmet megnéztük párszor! 😉

tigeri6

Milyen alapanyagokból dolgoztok?

Az alapanyag minden esetben festett MDF és laminált bútorlap. A tömör fa sajnos műszakilag nem alkalmas erre a célra. Egészségre nem ártalmas, minőségi felületkezelő anyagokat használunk valamint csúcskategóriás vasalatokat. Mivel nem lapra szerelt bútorok, műhelyben ragasztott technikával illesztjük össze őket, ezáltal sokkal megbízhatóbbak. Sokan kérdezik, akik képeken látják a bútorokat, hogy ’nem dől el’? Biztosíthatok mindenkit, egyáltalán nem, íves formájuk, vékony lábaik ellenére masszív, stabil szerkezetek.

tigeri1

Mit szólnak a gyerekek a bútorokhoz?

Nagyon tetszik nekik! Ami még érdekes volt nekünk, mint szülőknek, hogy ahogy kijelöltük a fiókjaikat, szekrényeiket, sokkal nagyobb rendet tudnak tartani ő maguk. Annyira rájuk van szabva a bútor, méretben, kezelhetőségben, hogy nagyon hamar berendezték, „belakták”. Olyan jó látni, ahogy a helyére pakolják a ruháikat, megágyaznak, és szeretik is rendezgetni a dolgaikat.

tigeri5

Kiknek szánjátok ezeket a bútorokat?

Kisgyerekes családoknak, akik szeretik az egyediséget. Hamarosan babaággyal és pelenkázóval bővül a termékcsaládunk, így egészen újszülött kortól használthatóak a bútoraink. Mivel prémium kategóriás termékről van szó, talán nem mindenki tud egy egész szobát berendezni velük, de már egy-két elem is elvarázsolhatja a gyerekszobát. Próbáltunk olyan színeket választani, amik jól beilleszthető egyéb már meglévő bútorok mellé.

tigeri3

Hogy megy nálatok családon belül a közös vállalkozás?

Bár még nincs egy éve, hogy így együtt dolgozunk, nagyon örülünk, hogy a TiGeRi-t közösen vezetjük. Az biztos, hogy tudatosan figyelni kell a folyamatos kommunikációra egymás között. A feladatokat elosztottuk, Rubené a műszaki-szakmai rész, enyém a kommunikációval, ügyintézéssel kapcsolatos teendők. Megbízunk egymás szakmai tudásában, azt hiszem, remekül kiegészítjük egymást.

 

TiGeRi

Ez is tetszeni fog