Hogy lett a Nanit a gyerekek alvásának Google Maps-e

2016-11-30

Amikor Assaf Glazernek megszületett a gyermeke, az kezdte foglalkoztatni, hogy milyen érdekes: az egész család lesi a gyermek minden ébren töltött mozdulatát, de semmit nem tudnak róla, mikor alszik. Ezért találta ki, hogy kifejleszti a Nanit-et, amellyel egyedülálló módon megfigyelhető a gyerek alvás közben. Mára a Nanit-ot használó szülők több időt töltenek az app használatával, mint Facebook-on.

Legjobb gyermekbarát éttermek - mobil
hirdetés

Hogyan is működik pontosan?

A Nanit elsődleges célja, hogy segítsen a szülőknek. A gyerek születése utáni első évben a szülők átlagosan 44 nap alvást veszítenek el. A Nanit használatával jobban meg tudják ítélni, mire van szükség. Négy dolgot mérnek: az alvásidő, alvás kezdete, alvás hatékonysága, szülői látogatások. Az alváskutatásokban is ezeket a szempontokat vizsgálják elsősorban. Ha a szülők figyelemmel kísérik az értékek alakulását, következtetéseket tudnak levonni.A következő fejlesztésbe már azt is be akarják venni, hogy az app tanácsokat adjon, ha látnak valamilyen megakadást az alvási rutinban, vagy felismernek egy megoldási mintát.

Nagyon sok minden történik a kiságyban, amiről a szülőknek hasznos, ha tudnak. Például, hogy ha felébred, hogy találja meg a cumiját, vagy éppen hogyan altatja vissza magát. A babák alvás közben óránként tíz alkalommal is testhelyzetet változtathatnak, és ez nem minősül ébrenléti állapotnak. A Nanit felismeri ezt, és nem is ébrenléti állapotként kezeli.

Elkapja a különleges pillanatokat is: például lesz egy felvételed arról, amikor a gyereked először fordul meg önállóan az ágyban.

A Nanit kialakítását a kíváncsiság vezette, és nem valamilyen szülői megközelítást alkalmaztak, hanem az adatok vezérelte tényeket szeretnék közvetíteni. Tehát senkit nem szeretnének megítélni: az, hogy a gyerek mennyit alszik az éjszaka, az egy tény, nem a szülői minőség mércéje.

Az app ráadásul kommunikációt is lehetővé tesz: a szülők tudnak kommunikálni egymással az appon keresztül, így könnyebben tudnak döntéseket hozni.

A kamerát, amelyen keresztül figyelni tudod a gyereket, úgy alakították ki, hogy ha egyszer felállítod, többet nem kell vele foglalkozni. Semmit nem kell a gyerekre tenni, nem kell állítgatni a képet.

Szerintük a technológia az emberi test természetes kiterjesztése, és eszerint is kell használni.

Nézzétek meg a Nanit-ot működés közben:

Forrás: medium.com


Kapcsolódó cikkek

Tetszett? Oszd meg az ismerőseiddel: