Quantcast
Kezdőlap Fittanya 10 perces kardió edzés otthonra

10 perces kardió edzés otthonra

Pöttyöslabda

Ha tényleg nincs időd rendesen edzeni, pláne úgy, hogy elmenj otthonról, akkor ez a tíz perces kardió edzés neked való! Tíz percet biztos tudsz rá szánni egy nap 😉 Ráadásul ki sem kell lépned a lakásból!

Felgyorsítja a szívverésed, és az emésztést is, hosszabb távon!

Az első lépés: állj fel! 🙂

Legyen egy kicsi hely minden irányban melletted, mert ugrálni kell majd. Kezdj egy rövid helyben futásos bemelegítéssel, majd végezd el az alábbi öt gyakorlatot. Végezd mindegyiket 30-60 mp-ig, közben legfeljebb 15 mp-es szünetet tarts. Az első kör után pihenj egy egész percig, majd kezdd előlről.

Végezd legalább tíz percig, de minél jobban belejössz, úgysem lesz szíved abbahagyni! Rövid gyakorlatokról van szó, de mégis, meglátod, megizzaszt majd.

1. Állj egy kicsit kisebb terpeszben, mint a csípőd szélessége, karok oldalt a tested mellett. Kezd el úgy mozgatni a kezeid, mintha ugrálóköteleznél. Közben fuss helyben, lábfejeddel próbáld elérni a feneked. Ugrálj hatot, miközben a láthatatlan ugrálóköteled forgatod, majd nyújtsd ki a karod felfelé és állj lábujjhegyre. Ezután hajolj előre, érintsd meg a talajt, kicsit hajlítsd be a térded. Végezd el újra a fel-le nyúlást, és ezzel kész egy kör. Kezdd újra: hat ugrálóköteles ugrás, két fel-le.

2. Állj egyenesen, lábak csípőszélességben. Ereszkedj guggolásba, combod legyen párhuzamos a talajjal, a csípőd tolt hátra, a súlyod a sarkaidon legyen. Ereszkedj le annyira, hogy az egyik kezeddel meg tudd érinteni a talajt. Ugorj vissza állásba, lábaid zárd össze. Ezután újra guggolás.

3. Állj egyenesen, majd lépj jobbra a jobb lábaddal. Ezután a bal lábaddal lépj a jobb mögé. Újra lépj ki jobbal jobbra, majd a bal lábaddal érintsd meg a jobb lábfejed. Ezután emeld fel a karod a vállad magasságába, könyököd hajlítsd be, karod legyen párhuzamos a talajjal. Lábak összezárva, kezdj el visszaugrálni a kiinduló helyzetbe, miközben a csípőd jobbra és balra fordítod felváltva. Végezd el az ugrálást egyik, majd másik irányba, utána jöhet a lépegetés.

4. Állj egyenesen, majd a jobb lábaddal lépj hátra, bal térd behajlítva 90 fokkal, a jobb térded épp a talaj fölött. Rugózz egyet, majd ugorj fel és cseréld meg a lábakat. Rugózz megint egyet, és cseréld meg újra.

5. Ereszkedj plank pozícióba, csuklók a vállak alatt, a tested alkosson egyenes vonalat. Húzd a jobb térded a bal vállad felé, majd engedd vissza. Húzd a bal térded a jobb vállad felé, majd engedd vissza. Végezz el három-három felhúzást. Ezután ugorj egyszerre mindkét lábaddal terpeszbe, és vissza plankba, ezt végezd el kétszer. Folytasd tovább a lábfelhúzásokkal, majd újra a terpeszekkel.

Forrás: dailyburn

Ez is tetszeni fog