Quantcast
Kezdőlap Fittanya 5 Pilates gyakorlat, hogy erősítsd a mély hasizmaid

5 Pilates gyakorlat, hogy erősítsd a mély hasizmaid

Pöttyöslabda

Az alábbi 5 gyakorlat segítségével azokat a hasizmaidat tudod erősíteni, amelyek mélyen vannak, ezáltal a teljes törzsed tartását segítik.

Végezz belőlük kétszer 12-15 ismétlést.

1. Feküdj hanyatt, húzd fel a térdeid a mellkasodhoz, és emeld fel a fejed és a mellkasod, hogy a vállad elemelkedjen a földről. Tenyereid tedd egymásra, a fejed mögött. A térdeid vállszélességben, told ki a sarkaid felfelé, hogy 45 fokos szöget zárjanak be a lábaid a földdel. Ezután engedd vissza a térdeid.

2. Feküdj hanyatt, húzd fel a térdeid a mellkasodhoz, és emeld fel a fejed és a mellkasod, hogy a vállad elemelkedjen a földről. Tenyereid tedd egymásra, a fejed mögött. Zárd össze a sarkaid, és nyújtsd ki a lábaid előre, ne érj le a matracra. Kinyújtva emeld fel a lábaid, hogy 90 fokos szöget zárjanak be a talajjal, majd engedd vissza a térded a mellkasodra.

3. Feküdj hanyatt, emeld fel a fejed és a mellkasod, hogy a vállad elemelkedjen a matracról. Emeld fel mindkét lábad 90 fokos szögben, kinyújtva. A bal lábad engedd vissza, hogy nagyjából 45 fokos szöget zárjon be a talajjal, a két tenyered pedig zárd össze úgy, hogy a jobb lábad a két karod között legyen. Hasizomból húzogasd fel magad, ötször, aztán csere. Mindkét oldalra végezz két szettet.

4. Feküdj hanyatt, és emeld fel a fejed és a mellkasod, hogy a vállad elemelkedjen a földről. Tenyereid tedd egymásra, a fejed mögött. Emeld fel mindkét lábad, hogy 90 fokos szöget zárjanak be a talajjal. Engedd le a jobb lábad 45 fokig. Fordítsd a törzsed a bal lábad felé, és engedd le a bal lábad is a jobb lábadig, majd emeld vissza függőlegesbe. Ismételd ötször, majd csere.

5. Helyezkedj magas plank pozícióba, vállak a kézfejek fölött. Emeld el az egyik lábad a talajtól, és pulzálj vele 8-szor, majd csere.

Forrás: dailyburn

Ez is tetszeni fog