Quantcast
Kezdőlap Fittanya 6 egyszerű gyakorlat – így erősítsd a belső combizmod

6 egyszerű gyakorlat – így erősítsd a belső combizmod

Pöttyöslabda

Ha eddig visszatartott a belső combizom erősítéstől, hogy attól féltél, túl vastag lesz a lábad – ezt felejtsd el. A belső combizom jót tesz a törzsednek, segít a sérülések megelőzésében, segíti a csípőt, és leveszi a terhelést a térdedről futás és biciklizés közben is. Szóval, megéri.

Nem mindig egyszerű viszont megtalálni a megfelelő gyakorlatot, amivel erősítheted a belső combizmod. Mutatunk most 6 gyakorlatot, amelyek otthon is végezhetőek. Nincs hozzá másra szükséged, csak egy kis törölközőre.

Végezd mindegyik gyakorlatot 8-10 ismétléssel, 10 mp-es szünetet tartva a szettek között. 2-3 sorozatot végezz.

Szentelj különösen figyelmet a gyakorlatok során a stabil, nem mozgó lábadnak is: állj teljes talppal a földön, tarts helyen a lábfejed, súlyod legyen a sarkadon.

1. Állj egyenesen, lábak csípő szélességben. Bal lábad legyen a törölközőn. Bal lábad csúsztasd hátra, miközben a jobb térded behajlítod 90 fokkal, térd a boka fölött legyen. Ezzel párhuzamosan emeld fel a két karod, és nyújts ki előre. Húzd vissza a bal lábad a kiindulópozícióba, miközben súlyod a jobb sarkadon van.

2. Kezdj magas plank pozícióban, vállak a csuklók fölött. Válltól bokáig alkoss egyenes vonalat. Mindkét lábfejed egy-egy törülközőn legyen. Húzd fel a jobb lábad a mellkasod felé, majd csúsztasd vissza a kiinduló helyzetbe. Végezd el a másik irányba is. Folytasd a váltogatást, ügyelj arra, hogy a tested stabilan plank pozícióban maradjon.

3. Állj egyenesen, a sarkaid érjenek össze, a lábfejek enyhén kifelé mutassanak. A jobb lábfejed legyen a törülközőn. Csúsztasd oldalra a jobb lábad kicsit nagyobb, mint csípőszélességbe, állj szumó guggolás pozícióba. Vállak a csípők fölött, térdek a bokák fölött legyenek. Feszítsd meg a combizmod és húzd vissza a jobb lábad a kiinduló helyzetbe. Ismételd meg, majd végezd el a másik olralra is.

4. Állj egyenesen, lábak csípőszélességben. A jobb lábad alatt legyen a törülköző. Csúsztasd el átlósan a jobb lábad a bal mögött, miközben a bal térded hajlítsd be 90 fokkal, térd a boka fölött. Csípőd nézzen továbbra is előre. Bal lábfejed szorítsd a földre, és húzd vissza a jobb lábfejed a kiinduló helyzetbe. Ismtéeld meg, majd végezd el a másik oldalra is.

5. Kezdj magas plank pozícióban, vállak a csuklók fölött. Válltól bokáig alkoss egyenes vonalat. Bal lábad legyen a törülközőn. Húzd fel a lábad egész a bal kezed magasságáig oldalra, továbbra is kinyújtva. Másik lábad is maradjon egyenes, tartsd meg a plank pozíciót. Tartsd ki egy kicsit a pozíciót, majd csúsztasd vissza a lábad a kiinduló helyzetbe. Ismételd meg, majd végezd el a másik oldalra is.

6. Kezdj magas plank pozícióban, vállak a csuklók fölött. Válltól bokáig alkoss egyenes vonalat. Mindkét lábad legyen egy-egy törülközőn. A vállad a csuklód fölött tartva, és a lábaid továbbra is kinyújtva emeld meg a csípőd, és húzd fel a lábaid a karjaidhoz. Csúsztasd vissza a kiinduló helyzetbe.

Forrás: dailyburn

Ez is tetszeni fog