Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignGyerekszobák A skandináv gyerekszoba

A skandináv gyerekszoba

pottyos

A skandináv stílus az egyik kedvencem és ha már gyerekszobákról írok ebben a rovatban, miért is ne mutatnám be, miről lehet megismerni őket.

 A skandináv stílus az egyik kedvencem és ha már gyerekszobákról írok ebben a rovatban, miért is ne mutatnám be, miről lehet megismerni őket. Mivel az északi országokban jellemzően az év jelentős részében sötétek a nappalok is, a lakberendezésben törekszenek a minél világosabb színek használatára, hogy ezzel ellensúlyozzák a kinti, zord időjárást.

skandinavgyerekszoba1  skandinavgyerekszoba2

A gyerekszobákban is sok fehéret, szürkét használnak a falakon, a padlón és a bútorok színében. Szeretik a feketét is és a természetes anyagokat, a fát, a gyapjút és a szőrmét, az alapszíneket pedig igazán élénk, vibráló színű kiegészítőkkel dobják fel. Sárga, zöld, piros párnák és függönyök adják azt a bizonyos pluszt, ettől lesz az összhatás igazán barátságos és otthonos.

skandinavgyerekszoba3  skandinavgyerekszoba4

A skandináv dizájn méltán híres, és ezek a kultikus darabok a gyerekszobában is helyet kapnak. Panton Lámpák, a Jacobsen bútorok és Marimekko textilek állandó darabjai ennek a stílusnak.

skandinavgyerekszoba5  skandinavgyerekszoba6

Képek: Pinterest

 

Horváth Osolya – lakberendező

https://www.facebook.com/hannaszobaja

 

 

2014. ápr.

Ez is tetszeni fog