Quantcast

Emeletes ágyak

pottyos

A junior ágyak között nagyon népszerűek az emeletes ágyak, főleg, akkor, ha több gyerek alszik egy szobában, hiszen helytakarékos és praktikus megoldást jelent. A gyerekek is általában szeretik, jó móka föl-le mászkálni rajta, ugrálni róla.

A junior ágyak között nagyon népszerűek az emeletes ágyak, főleg, akkor, ha több gyerek alszik egy szobában, hiszen helytakarékos és praktikus megoldást jelent. A gyerekek is általában szeretik, jó móka föl-le mászkálni rajta, ugrálni róla. Ha ilyen megoldásokban gondolkodunk, mindig mérjük fel a szoba méretét, ugyanis az ilyen típusú ágyak általában szélesebbek, robosztusabbak, mint egyszemélyes változataik, ezért több helyet is vesznek el. Figyeljünk a belmagasságra is, ha túl alacsony, válasszunk inkább olyat, aminek az alsó szintje a földön van. Ma már léteznek csúszdával ellátott típusok is, itt is figyeljünk, hogy érdemes-e megvenni, lesz-e elég hely a használatához.

 bunk bed2 bunk bed

A másik nagyon fontos kritérium a biztonság. Bár én nem vagyok egy parázós anyuka, mégis sok olyan emeletes ággyal találkoztam, aminek a láttán kivert a frász, mert az emeleten nincs korlát és a gyerek egy zaklatottabb álmokkal teli éjszakán simán leszaltózhat róla. Tehát MINDIG legyen valamilyen leesés elleni védelem.

emeletesagy2 emeletesagy3 1

Gondoljunk arra is, hogy az alsó szint sötétebb lesz, ezért ide külön applikáljunk olvasólámpát, mert a mennyezeti világítás nem lesz elég. Praktikus, ha az oldalán van egy polc, vagy tároló elem, ahová a mesekönyvet, zsepit, pohár vizet le tudjuk pakolni éjszakára.

emeletesagy5 1 emeletesagy6

A többi pedig már a mi és a gyerekek fantáziájára van bízva, lehet bunker, kastély, vár, a lehetőségek határa a csillagos ég.

 

Horváth Orsolya – lakberendező

http://hannaszobaja.blogspot.hu/

 

2014. január

Képek: Pinterest

Ez is tetszeni fog