Quantcast
Kezdőlap Stílus & DesignDesign tárgyak Hogy lett a Nanit a gyerekek alvásának Google Maps-e

Hogy lett a Nanit a gyerekek alvásának Google Maps-e

pottyos

Amikor Assaf Glazernek megszületett a gyermeke, az kezdte foglalkoztatni, hogy milyen érdekes: az egész család lesi a gyermek minden ébren töltött mozdulatát, de semmit nem tudnak róla, mikor alszik. Ezért találta ki, hogy kifejleszti a Nanit-et, amellyel egyedülálló módon megfigyelhető a gyerek alvás közben. Mára a Nanit-ot használó szülők több időt töltenek az app használatával, mint Facebook-on.

Hogyan is működik pontosan?

A Nanit elsődleges célja, hogy segítsen a szülőknek. A gyerek születése utáni első évben a szülők átlagosan 44 nap alvást veszítenek el. A Nanit használatával jobban meg tudják ítélni, mire van szükség. Négy dolgot mérnek: az alvásidő, alvás kezdete, alvás hatékonysága, szülői látogatások. Az alváskutatásokban is ezeket a szempontokat vizsgálják elsősorban. Ha a szülők figyelemmel kísérik az értékek alakulását, következtetéseket tudnak levonni.

A következő fejlesztésbe már azt is be akarják venni, hogy az app tanácsokat adjon, ha látnak valamilyen megakadást az alvási rutinban, vagy felismernek egy megoldási mintát.

Nagyon sok minden történik a kiságyban, amiről a szülőknek hasznos, ha tudnak. Például, hogy ha felébred, hogy találja meg a cumiját, vagy éppen hogyan altatja vissza magát. A babák alvás közben óránként tíz alkalommal is testhelyzetet változtathatnak, és ez nem minősül ébrenléti állapotnak. A Nanit felismeri ezt, és nem is ébrenléti állapotként kezeli.

Elkapja a különleges pillanatokat is: például lesz egy felvételed arról, amikor a gyereked először fordul meg önállóan az ágyban.

A Nanit kialakítását a kíváncsiság vezette, és nem valamilyen szülői megközelítást alkalmaztak, hanem az adatok vezérelte tényeket szeretnék közvetíteni. Tehát senkit nem szeretnének megítélni: az, hogy a gyerek mennyit alszik az éjszaka, az egy tény, nem a szülői minőség mércéje.

Az app ráadásul kommunikációt is lehetővé tesz: a szülők tudnak kommunikálni egymással az appon keresztül, így könnyebben tudnak döntéseket hozni.

A kamerát, amelyen keresztül figyelni tudod a gyereket, úgy alakították ki, hogy ha egyszer felállítod, többet nem kell vele foglalkozni. Semmit nem kell a gyerekre tenni, nem kell állítgatni a képet.

Szerintük a technológia az emberi test természetes kiterjesztése, és eszerint is kell használni.

Nézzétek meg a Nanit-ot működés közben:

Forrás: medium.com

Ez is tetszeni fog